Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Andreea Paul cere Primăriei Negrești Oaș să facă public contractul pentru organizarea Zilelor Orașului

andreea paulPrima conferință a Alianței Creștin Liberale a fost susținută astăzi la sediul PDL Satu Mare de către deputatul PDL, Andreea Paul, consilierul județean PNL Virgil Enătescu și secretarul general al PDL Satu Mare, Sorin Ghilea.

Pe fondul discuțiilor care au avut loc, deputatul PDL, Andrea Paul, a abordat câteva chestiuni cu privire la  problemele locale din Negrești Oaș, aflat în colegiul pe care îl reprezintă.

Potrivit acesteia, suportul financiar care s-a cerut Ministerului Culturii și Educației pentru o casă de cultură în Negrești Oaș nu s-a primit iar Primăria din Negrești Oaș a aprobat investiția acestui proiect în valoare de 14,4 milioane lei din bugetul local, punctând faptul că se repetă experiența de la Luna Șes, proiect finanțat tot din bugetul local, care durează de mai bine de un sfert de veac, și nu este încă finalizat.

Mai mult, deputatul susține că această sumă este colosală și imposibil de suportat, deoarece veniturile bugetului local Negrești Oaș nu sunt mai mult de 2,5 milioane lei pe an pentru investiții, din care trebuie să se asigure și alte cheltuieli. Acest proiect riscă să se piardă din cauza managementului public local, pe care îl declară unul prost.

”Riscăm ca o idee bună să fie pervertită de un management public local prost. Este nevoie de casă de cultură în Negrești Oaș, dar finanțată din fonduri locale, externe și europene. Nu va rezista acest proiect, așezat efectiv pe umerii bugetului local și riscă să aibă aceeași soartă ca și proiectul Luna Șes”, a spus Andreea Paul.

O altă problemă menționată de către deputatul PDL se referă la organizarea Zilelor Orașului Negrești Oaș, care după spusele ei este ”în același stil mafiot al PSD-ului cu zeci, mii de ofrande pentru PSD pe banii oșenilor și sătmărenilor”.

Deputatul susține că nu are nicio problemă cu firma care se ocupă de organizarea evenimentului, ci cu lipsa de transparență a contractului de prestări servicii cu Primăria, prin care urmează să încaseze sume uriașe din bugetul local cât și din închirierea spațiilor, Primăria neîncasând nimic.

”Cer Primăriei din Negrești Oaș să facă public acest contract de prestări servicii în interesul oșenilor. În total, pentru manifestările de Zilele Orașului firma primește 110.000 lei, dintre aceștia 55.400 de lei provin de la Primăria Negrești Oaș iar restul de 50.600 de lei de la Casa Orășenească de Cultură. Numai pentru baloane sunt alocate 1.500 de lei”,a  afirmat parlamentarul.

În încheierea conferinței, deputatul PDL a ținut să reclame faptul că în Negrești apa potabilă s-a scumpit și nu este potabilă, declarând că în ultima lună apa a avut culoarea roșie neputând fi folosită de către negreșteni.

7 comentarii

  1. nicolaescu Răspunde

    Sa plece inapoi in Salaj Vass, la Bobota. Ce a facut e pentru Oas? Gargara si atata… nu avem nevoie de ea.

  2. ion Răspunde

    vass, sa spuna citi bani a adus in acest colegiu , sau inainte cind era boc prim minstru , ce proiecte europene a facut ea pentu oseni ? nimic ,atunci o meritati mai oseni,ia cistiga mii de euro lunar prin votul care i l-ati dat , mai votati-o inca o data ca asa a vrut pastoru vostru.

  3. vlad Răspunde

    ziua orasului este o modalitate buna de spalare de bani in toate localitatile…toata lumea o stie…plus ca tot orasul miroase ca o carciuma cateva saptamani dupa…un balci fara sens…

  4. Duru Răspunde

    Si noi vrem sa vedem contractul. De ce nu e public? Banii sunt ai nostri. Banii sunt publici. Si contractul sa fie, sa evdem exact cat cheltuim cu chiolhanele psdiste.

    • Fuctionar public Răspunde

      Ma intreb cita nerusinare la pocaiti (baieti destepti din energie ) astia cu dosare penale pe rol care o tin cu bani pe Andreea Vass Paul la Bucuresti.

      • Pocaitu Răspunde

        Andreea Vass Paul e foarte suparata ca nu ia comision impreuna cu baieti destepti din energie.

      • RAUDETOT Răspunde

        A propos de pocaiti: nimeni nu ii poate opri sa mai intre in blocuri cu cartile lor, sa sune la toate usile si sa deranjeze locatarii? Ce sarcini le da biserica lor de te opresc si pe strada si se vaita mereu ca ti-ar da o carte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.