Ultima actualizare: azi, 17:26
Locale

Campionatul mondial de Jocuri Scoțiene la Satu Mare (Galerie FOTO)

Campionatul mondial al Jocurilor Scotiene (16)Campionatul mondial de Jocuri Scoțiene, pentru prima dată în România a început astăzi în incinta ștrandului Aquapark Satu Mare. Sătmăreanul Alexandru Cortean  reprezintă România la acest campionat.

În competiție au intrat zece sportivi masivi și plini de putere, printre care și sătmăreanul Alexandru Cortean, sportiv cunoscut prin participarea la competiții de strong men. Îmbrăcați în tradiționalul kilt, aceștia s-au întrecut pentru titlul mondial la trei probe dificile. Prima probă a fost aruncarea pietrei la care, sătmăreanul a realizat o aruncare de 8, 80 m  însă a fost întrecut de polonezul Rafal Kobylarz cu 13,6 m.

După o pauză de odihnă a urmat proba a doua, ridicarea bușteanului de 115 kg, unde sportivii trebuiau să ridice bușteanul de cât mai mute ori. Câștigătorul acestei probe a fost Rafal Kobylarz, care a reușit să ridice uriașul buștean de 10 ori întrecându-i pe toți ceilalți concurenți din competiție. La această probă sătmăreanul a reușit să ridice bușteanul de 4 ori.

Ultima probă a competiției a fost una dificilă pentru sportivi, și anume, în cel mai scurt timp concurenții au ridicat pe o masă de metal un sac de 100 kg, un buștean de 120 kg, o piatră de moară de 105 kg și ce-l mai greu obiect și dificil de  ridicat o nicovală de 140 de kg. Cele patru obiecte au fost ridicate de sportivul Alexandru Cortean în 74 de secunde, dar proba a fost câștigată de uriașul polonez, care a obținut cel mai scurt timp de 28,09 secunde.

Prima probă a Campionatului mondial de Jocuri Scoțiene a fost condusă de Rafal Kobylarz din Polonia, sportivul a câștigat un concurs de greutate în Letonia, urmând ca anul viitor să concureze la concursul ”Cel mai puternic om din lume”.

Au concurat sportivi din zece țări : Alexandru Cortean, Johan Langhorst, Rafal Kobylarz , Ivan Medimnvec, Kiss Tibor, Kerekeș Roni, Al Myers, Chad Ullom, Saliga Tamas și Georg Oqmuudsson.

Următoarea parte a concursului va avea loc duminică în incinta ștrandului Aquapark, începând cu ora 15.00. Evenimentul este organizat de Big Security în parteneriat cu Primăria municipiului Satu Mare,  Consiliul Județean și Aquapark.

2 comentarii

  1. SATMAREAN Răspunde

    Bani tocati de Consiliul Judetean! Demisia Stef! Ne-am saturat de asemenea manifestari! Vrem investitii in judet, nu risipire de bani publici!

  2. deejay Răspunde

    “in incinta strandului Aquapark” nu exista… in incinta Aquapark-ului AQUASTAR Satu Mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.