Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Contrabandist din Micula arestat în Harghita. Bunuri de 100.000 de lei confiscate de poliţişti

tigari-contrabandaAproape 110.000 de țigări de contrabandă, mai multe telefoane mobile și un autoturism au fost indisponibilizate de poliţiştii din Harghita, în urma unui flagrant și a unei percheziții domiciliare. Un bărbat a fost reținut de polițiști, iar, pe baza probatoriului administrat în cauză, magistrații au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

La data de 29 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Harghita au depistat un bărbat, de 30 de ani, din localitatea Porumbeşti, judeţul Satu Mare, în timp ce transporta, cu un autoturism, 99.400 de ţigări de contrabandă.
Ulterior, polițiștii au efectuat o percheziţie la locuința acestuia, din localitatea Micula, judeţul Satu Mare, în urma căreia au fost descoperite 9.400 de ţigări fără documente legale de provenienţă.
Țigările, 7 telefoane mobile, precum şi autoturismul folosit la transport au fost indisponibilizate.
Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 100.000 de lei.
Persoana depistată a fost reţinută sub aspectul comiterii infracţiunilor de deţinerea, producerea, transportul, prelucrarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă și deţinerea de către orice persoane în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita legală.
Pe baza probatoriului administrat, magistrații de la Judecătoria Miercurea Ciuc au emis pe numele bărbatului mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Activitățile s-au derulat în continuarea acțiunii desfășurate de polițiștii din Harghita, la data de 23 iulie a.c., când au fost efectuate 22 de percheziții domiciliare, au fost reținute 3 persoane şi au fost indisponibilizate peste 397.000 de țigări, peste 3.000 de litri de alcool, 3 autovehicule, bani şi alte bunuri, în valoare totală de 480.000 de lei.
Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.