Ultima actualizare: ieri, 23:16
Locale

Cum îți protejezi sănătatea de aerul condiționat

descărcareUtilizarea excesivă sau necorespunzătoare a aparatelor de aer condiționat supune organismul unui stres adaptativ continuu, usucă mucoasele şi poate duce la declanșarea sau agravarea unor afecţiuni.

Pentru a evita inconvenienţele sau prezentarea la spital, trebuie să ţineţi cont de câteva recomandări privind instalarea şi utilizarea acestor aparate de aer condiţionat: aparatul va fi instalat în locuințe la câţiva metrii de locul în care stăm, pe hol ( sau în aşa fel încât răcirea să fie indirectă) iar fluxul de aer nu trebuie să fie îndreptat spre persoane, pentru a nu fi expuşi la variații mari de temperatură aparatele vor fi reglate la 22-24 C, aparatele vor fi utilizate intermitent şi nu vor fi lăsate deschise pe durata nopţii, filtrele trebuie curăţate periodic ( existând riscul de vehiculare bacteriana si a ciupercilor cu risc de infecții respiratorii si alergii), în mașina nu va expuneţi direct fluxului de aer şi evitați temperaturile foarte scăzute, verificați periodic și schimbați filtrele necorespunzătoare.

Temperatura adecvată oferă confortul fizic şi intelectual, reduce riscul deshidratării şi a iritaţiilor cauzate de căldură, iar filtrarea corespunzătoare reduce riscul apariţiilor alergenilor precum polenul şi praful de stradă.

Efectele benefice sunt maxime atunci când încăperea este aerisită corespunzător iar temperatura din încăpere este cuprinsă între 21 şi 25 de grade la o umiditate de 60-70%.

Sursa: ZIUAVECHE.ro

 

Un comentariu

  1. [email protected] Răspunde

    Igienizez aparate de aer conditionat,70 lei info la mail [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Grevă spontană la Firoc Invest S.R.L. Angajații își cer tichetele de masă

Grevă spontană la fabrica de mobilă Firoc Invest S.R.L. Angajații firmei sunt nemulțumiți pentru că nu și-au primit tichetele de...

Închide