Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Fosta conducere a Jandarmeriei Satu Mare, trimisă în judecată de către DNA

Gheorghe Avram, IJJ Satu MareProcurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

1. Colonel (r) AVRAM GHEORGHE, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Gl. de bg. Ioniță Borșan” Satu Mare, la data comiterii faptelor, pentru săvârșirea infracțiunii de:
– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit;
2. Colonel LEUCUȚA PETRU-RADU, adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Gl. de bg. Ioniță Borșan” Satu Mare, la data comiterii faptelor, pentru săvârșirea infracțiunii de:
– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit;
3. Plutonier adjutant șef (r) POPTEAN LIVIU-VIRGIL, subofițer administrativ – administrator Cazarma Tășnad din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Gl. de bg. Ioniță Borșan” Satu Mare, la data comiterii faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit;
– instigare la săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată;
– uz de fals.
În rechizitoriul întocmit procurorii militari au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2011-2012 inculpații: colonel (r) AVRAM GHEORGHE, col. LEUCUȚA PETRU-RADU și plt. adj. șef (r) POPTEAN LIVIU VIRGIL, într-o conivență infracțională prin încălcarea atribuțiilor de serviciu și a legislației aplicabile în materie, la momentul derulării activității de predare-primire a patrimoniului aparținând Centrului de Perfecționare și Pregătire a Cadrelor de Jandarmi Tășnad către Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare dar și ulterior, la momentul dezafectării și valorificării materialului feros rezultat în urma debitării în afara procedurilor prevăzute de lege, au creat un prejudiciu unității în sumă de 21.383,02 lei, asigurându-și totodată obținerea unor foloase necuvenite în cuantum de 17.149,02 lei – reprezentând contravaloarea materialului feros de care au dispus și care a fost valorificat în afara cadrului legal.
Pe de altă parte, în sarcina inculpatului plt. adj. șef (r) POPTEAN LIVIU VIRGIL, s-a mai reținut determinarea cu intenție a reprezentantului unei societăți comerciale, prin intermediul căruia a fost valorificat o parte a materialului feros, să întocmească în fals un bon de cântar ce evidenția, față de realitate, cantități mult mai mici de material feros predate de I.J.J. Satu Mare, document care ulterior a dobândit calitatea de document justificativ prin înregistrarea în evidențele financiar-contabile.

În cauză procurorii militari au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumei de 1.867 lei, depistată în timpul cercetărilor asupra inculpatului col. LEUCUȚA PETRU-RADU, ca provenind din valorificarea ilicită a materialului feros ce aparținea I.J.J. Satu Mare.

La instrumentarea acestei cauze procurorii militari au colaborat și cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Satu Mare .

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Militar Cluj-Napoca.

Sursa: DNA

Un comentariu

  1. Marius Răspunde

    Totul a pornit de la sesizarea senatorului Valer Marian, deci orice s-ar zice, tot are dreptate omul asta, ca GNV si Govor vrea sa manipuleze si sa faca sa se creada altceva e partea a doua. Lui Govor i s-a pus pata pe Sasu de la ITM, insa nu as amerge ca daca el vrea se si face ceva, doar ca e putina galagie si plimbare la DNA, in rest vrajeala. Govor in afara de a zice ceva pe un ton amenintator nu stie, isi primeste salariul degeaba, numa el stie ce face la serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.