Ultima actualizare: azi, 10:14

Locale

Porumbul, o sursa de vitamine, minerale și fibre

images (7)Porumbul a fost considerat de către incași un aliment sacru datorită conținutului său ridicat de substanțe nutritive și proprietăți puternice.

Este o cereala care este fără gluten și cu care puteți pregăti nenumărate feluri de mâncare, de la omlete și tot felul de produse de panificație, la supe, tocane, deserturi și dulciuri.

Beneficiile pentru sănătate ale porumbului

La 86 de calorii la 100 g, boabele de porumb sunt moderat bogate în calorii în comparație cu alte legume. Porumbul fiert nu conține gluten și poate fi consumat la fel ca orez, quinoa, de către persoanele cu boala celiacă. De asemenea porumbul fiert are caracteristici de înalta calitate, cuprinde fibre alimentare, vitamine, antioxidanți și minerale, fiind unul dintre cele mai bune surse de fibre alimentare.

Porumbul este o sursă bună de antioxidant fenolic și acid ferulic. Mai multe studii de cercetare sugerează că acidul ferulic joacă un rol vital în prevenirea cancerului, îmbătrânirii și inflamațiilor.

Acesta conține, de asemenea, niveluri mari a grupului B-complex de vitamine valoroase, cum ar fi tiamina, niacina, acid pantotenic, folati, riboflavina, piridoxina. Mai mult, conține cantități sănătoase ale unor minerale importante cum ar fi zinc, magneziu, cupru, fier si mangan.

Proprietăți ale porumbului fiert:

– este bogat în carbohidrați digerabili

– are proprietăți diuretice

– este ridicat de fibre: promovează digestia, tranzitul intestinal și reduce colesterolul

– conține beta-caroten, un antioxidant puternic

– este bogat în vitamine B (mai ales B1, B3 si B9)

– este bogat în vitamina E (în special petrol)

– oferă proteine vegetale de calitate

– este bogat în potasiu, fier și fosfor

– este bogat în uleiuri esențiale.

Recomandat în special pentru:

– Copiii, femeile însărcinate și sportivi.

– Persoanele cu boala celiaca, nu pot manca alte cereale care conțin gluten; porumbul nu conține gluten.

– Pentru persoanele cu deficit de magneziu.

– Prevenirea alergiilor.

– Pentru a ajuta la prevenirea cancerului, din cauza aportului ridicat antioxidanți.

– Hrănirea și consolidarea sistemului nervos

– Eliberează rinichi

– Grija pentru sistemul circulator.

– Protejează împotriva cariilor.

Sursa: www.oradesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.