Ultima actualizare: azi, 19:43

Locale

Top 7 măşti excelente de faţă preparate în casă

descărcare (1)Măştile cosmetice, fie că sunt hidratante, nutritive sau antirid, constituie un tratament activ, deoarece îndepărtează celulele moarte şi hrănesc tegumentul.

Niciun alt remediu cosmetic nu dă rezultate mai rapide şi mai vizibile decât măştile. Totdeauna însă aceste tratamente sunt condiţionate de anumiţi factori: în primul rând, măştile se aplică pe un ten bine demachiat şi curat.

Apoi, substanţele active folosite la prepararea lor trebuie lăsate să acţioneze circa 15-20 de minute. Totodată, trebuie să alegem măştile cosmetice în funcţie de efectele terapeutice pe care le urmărim. De aceea, fiecare tratament de acest fel începe cu o mască de curăţare, urmată de alte tipuri de măşti, fie nutritive, calmante, astringente, hidratante sau tonice.

Ce ingrediente putem folosi

Măştile cosmetice se pot prepara acasă din ou, uleiuri vegetale presate la rece (măsline, migdale), parafină, unele infuzii de plante, sucuri de fructe, drojdie de bere, lactate (caimac din lapte, iaurturi, smântână, brânză de vaci), extracte de nămol, făină de cereale, miere, substanţe minerale (argilă, caolin, sulf) şi acestea sunt doar o parte dintre ingredientele cele mai eficiente pe care le putem folosi.

După consistenţa materiei prime, măştile cosmetice pot fi de trei feluri: 1.Cu vâscozitate mare (măştile care conţin mai mult caolin),2. Cu vâscozitate medie (din lactate, produse aplicole şi din cereale), 3 Fluide, care se prepară din infuzii şi din sucuri de fructe. Fiecare tip de mască de acest fel este uşor de aplicat. Prin uscare, aceste măşti intensifică circulaţia sângelui şi ajută la netezirea pielii.

Măşti pe tipuri de probleme

1. Castravetele rehidratează pielea

Aplică pe faţă şi pe gât rondele subţiri de castravete, cu tot cu coajă, şi lasă-le să-şi facă efectul timp de 20 de minute. După aceea, şterge faţa cu un tampon de vată îmbibată în apă minerală, iar apoi foloseşte o cremă hrănitoare pe faţă şi pe gât. Poţi aplica această mască ori de câte ori constaţi că tenul şi-a pierdut din prospeţime. Masca se recomandă persoanelor cu ten normal sau gras.

2. Sucul de măr revigorează ţesuturile

Curăţă de coajă trei mere, rade-le pe o răzătoare de sticlă sau de material plastic. Cu un tampon de vată înmuiat în sucul de mere, tamponează faţa, gâtul şi mâinile. Sucul acestui fruct revigorează ţesuturile. Masca se menţine pe faţă 20 de minute. Zonele pe care ai aplicat masca se tamponează apoi cu apă de trandafir sau cu apă termală. Masca este eficientă în cazul tenurilor uscate, cu tendinţă de ridare.

3. Cartoful împrospătează tenul obosit

Amestecă un cartof fiert şi pasat cu o lingură de lapte fierbinte. Apoi adaugă un gălbenuş de ou şi aplică masca pe faţă. După 20 de minute, spală faţa cu apă călduţă, apoi aplică un strat subţire de cremă sau cu un ser cu vitamine.

Masca este bună pentru orice tip de ten.

4. Arahidele hrănesc ţesuturile

Pisează două linguri de sâmburi de arahide (după ce au fost curăţate de coajă), pune-le în lapte şi fierbe-le timp de 15 minute la foc mic. Strecoară conţinutul şi cu lichidul rezultat masează faţa şi decolteul cel puţin 20 de minute. Rezultatul este şi mai eficient dacă adaugi o lingură de miere. În final, spală faţa cu apă călduţă. Tratamentul trebuie repetat timp de o săptămână în cazul persoanelor care au tenul uscat.

5. Morcovul curăţă tegumentul

Dacă ai pielea grasă şi punctele negre au apărut din belşug pe toată faţa, pune un morcov proaspăt în mixer şi, cu sucul obţinut, tamponează faţa, lăsând leacul să acţioneze 20 de minute. Clăteşte-ţi apoi faţa cu apă minerală. Tratamentul trebuie repetat cel puţin 14 zile.

6. Miere de albine pentru pielea iritată

Amestecă un gălbenuş de ou, două linguriţe de miere şi două linguriţe de făină de orez şi aplică masca pe faţă şi pe gât timp de 30 de minute. Spală apoi faţa cu apă caldă. Tratamentul trebuie repetat de două ori pe săptămână, până când pielea îşi recapătă aspectul normal. În paralel, poţi folosi şi apă termală cu efect calmant. Masca este indicată persoanelor care au tenul obosit şi deshidratat.

7. Caolin pentru estomparea ridurilor

Amestecă zece picături de ulei de caise, o banană, o linguriţă de miere, o linguriţă de caolin. Lasă masca să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte-ţi faţa cu apă călduţă. Substanţele active din compoziţia ingredientelor sunt vitaminele A şi E, acestea ajută la regenerarea pielii, mierea este un bun cicatrizant, iar caolinul împiedică formarea ridurilor, estompându-le pe cele existente. Masca se aplică de două-trei ori pe săptămână şi este foarte eficientă pentru tenurile foarte uscate.

8. Pepenele galben şterge ridurile

Pentru prepararea unei măşti antirid, cu efecte foarte bune în timp record, ai nevoie de 4 linguriţe de miez de pepene galben, 1 lingură de miere, 1linguriţă suc de portocală, 1 linguriţă apă de trandafir. Amestecă aceste ingrediente şi aplică masca pe pielea demachiată.

După 20 de minute, spală faţa cu apă călduţă, apoi aplică o cremă hrănitoare. Tratamentul trebuie urmat de două ori pe săptămână. După două săptămâni, rezultatele sunt formidabile.

Sursa: www.click.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.