Ultima actualizare: azi, 17:50

Locale

Ziua Imnului Național sărbătorită în 29 iulie la Satu Mare

ziua drapelului (74)Instituţia Prefectului Satu Mare, Consiliul Judeţean Satu Mare, Primăria municipiului Satu Mare şi Garnizoana Satu Mare organizează marţi, 29 iulie 2014, manifestări dedicate Zilei Imnului Naţional. Acestea se vor desfășura începând cu orele 10,00 pe platoul din Piața 25 Octombrie. 

Programul cuprinde:

– primirea persoanei oficiale de către Garda de Onoare;

– intonarea Imnului de stat;

– binecuvântare și rugăciune pentru poporul român, oficiate de preotul militar, fără cântare;

– alocuţiunea privind simbolistica versurilor imnului național al României, scurt istoric și semnificații;

– poezie cu tematică adecvată Zilei Imnului Național;

-plutoanele, formația corală și întreaga asistență interpretează imnul național al României.

La manifestări sunt invitaţi să participe parlamentarii, consilierii judeţeni şi locali, directorii instituţiilor publice, reprezentanţii organizaţiilor şi asociaţiilor cultural-patriotice, elevi, profesori, membrii şi liderii formaţiunilor politice, respectiv cetăţenii judeţului Satu Mare.

 Sursa: Prefectura Satu Mare

15 comentarii

 1. satmareanul Răspunde

  Imnul National al Romaniei se intoneza nu se interpreteaza.Ceremonial militar si nu primirea persoanei oficiale de catre garda de onoare.Cetatenii romani si nu cetatenii satmareni.

 2. satmareanul Răspunde

  Cetatenii judetului Satu Mare? Cetatenii Romaniei.

 3. careianul Răspunde

  la primaria carei se sarbatoreste numai ziua imnului maghiar si la castel se canta numai imnul ungariei…
  pentru 15 martie primaria aloca sute de milioane pentru serbari si protocol de la cantina sociala iar de 1 decembrie se fac ca ploua..pentru veterani si invitati nu ofera clasica cupa de samapanie ca cica ei sunt in doliu da consilierii udemeristi si mai ales pensionarii fedegisti merg la klass si comanda pe banii primariei…ati cam uitat de carei dragi conducatori din prefectura!
  daca nu considerati ca orasul Carei face parte din Romania ce ar fi sa nu mai platim taxe si impozite din care voi va luati salariile?

 4. Deceneu Răspunde

  daca nu vrei CAREI la ce plm stati cu mana intinsa dupa banii romanesti????
  la munca cu voi nu la cersit de bani romanesti de la careieni si guvernul romanesc!
  singuru primar si sef de udmr CAREi cu retinere pe salar pentru datorii,ca nici asistatii sociali nu au ajuns asa de ras ca tulipanu vostru sef.

  • Bálint Răspunde

   De ce stai atunci aici?? de ce nu pleci la moldova sau in barlog de unde ati venit?? Eu platesc drumu numai plecati de aici boule!!!

 5. Deceneu Răspunde

  nu obisnuiesc sa plec de unde m-am nascut si unde am sirul de morminte al stramosilor mei careieni….eu sunt contribuabil onest nu ca si pl de sef de udemerist a vost cu retinere pe salar ca ultimu borfas….cersetori ati fost si asta ati ramas.

 6. andrei Răspunde

  vorbeste cel care a venit peaici cu carne cruda sub sa…nici barlog nu aveau acasa de unde au venit…..

  • pentru : DECENEU, ANDREI, SATMAREANUL Răspunde

   Stimate d-nule “DECENEU” poate a-ti fi scris :DE CE NU Eu” !!!
   Eu m-am născut aici şi şirul de morminte ale strămoşilor mei din 1567 pot să vă dovedesc ( NU sunt sigur , dacă şi d-voastră puteţi să dovediţi )
   Sunt un contribuabil ONEST ( fără pl … de şef de udemerist) – din care poate vă duceti “traiulile” si d-voastră !!! ( am scris în paranteză- poate înţelegeţi!)
   Nu mă intereseză ce face şeful de la Carei sau Nagykároly ( pt.Balint) EU nu am venit aici !!! – AICI M-AM NĂSCUT CU STRĂMOSII MEI ! CERSETORI NU AM FOST ŞI NU O SĂ FIM NICIODATA ! ( poate vă mai uitaţi la TV. – şi asta în paranteză- dacă AVEŢI- şi vă daţi seama unde sunt cerşetorii )
   Pentru ” SĂTMĂREANUL ” – de ce te deranjează sărbătorirea imnului maghiar ? la Carei ? sau la castel ? De Ce nu intonezi imnul tău la Castelul lui Decebal sau a lui Traian ! Cine te opreşte ? Istoria ? Sau poate ADEVĂRUL ?
   Nu mai vreau să comentez : dar: “INTELIGENŢA ESTE FACULTATEA DE A DESCOPERI PROPRIETĂŢILE OBIECTELOR SI FENOMENELOR INCOJURĂTOARE , CAT ŞI RELAŢIILE DINTRE ACESTEA,DUBLATĂ DE POSIBILITATEA DE A REZOLVA PROBLEME NOI “

   • pentru : ANDREI Răspunde

    ANDREi – ai dreptate !!! tu nu ai avut barlog ! EU AM AVUT CASĂ, STRĂMOŞI,TRECUT, ISTORIE !!!

    • pentru : CAREIANUL Răspunde

     Scuze pentru Satmareanul! ( sunt obisnuit ca postează ) E CAREIANUL – in loc de de satmareanul!

 7. Deceneu Răspunde

  pentru indecisul penntru…..
  esti varza! nici macar nu ai un nume darmite sa mai poti dovedi ca esti aici din 1567…sau poate te rusinezi cu numele tau si atunci intelegem…..ai cam multe frustrari si nu prea reusesti sa le inghesui intr-un comentariu..si acela dezlânat….am impresia ca esti din cei care cântă numai imn unguresc dar pe pamant romanesc si trăieşti din bani tot românesti…dacă eşti aşa pornit impotriva ţării în care trăieşti de ce nu foloseşti pasaportul nou? când auzi de şeful udmr de la carei te ia cu friguri că e cerşetor şi dator…in ungaria se intoneaza imnul Romaniei? nici nu au aprobat inchirierea teatrului din budapesta pentru bani la evenimentele ambasadei Romaniei de 1 decembrie…au fost speriati ca se va intona imnul României in capitala eliberată de români în 1919….nerecunostinta e trasatura deloc cunoscuta voua

  • Monica Răspunde

   felicitari celor care isi amintesc de imnul national

  • mathe Răspunde

   Poate doresc sa le mai facem o vizita protocolara!Atunci chiar ajung de unde au plecat,adica in iurtele din Mongolia!Vorbesc mult,prost si au devenit nesimtiti de siguri de ei.Parca ar fi buricul pamantului.Sa nu zici ceva de unguri ca se invartoseaza-ei nu pricep cuvantul-de parca le-ai luat malaiul de pe masa.Chiar nu mai au rusine,fireste doar unii!

 8. mathe Răspunde

  Nici asta nu va mai spune nimic„nobililor”

  Episcopia Romano-Catolică Satu Mare, care a blocat recent conturile Spitalului Judeţean invocând o datorie de 70.000 de euro pentru întârzierea cu care a fost pusă în posesia fostului Spital de psihiatrie, a devenit în ultimii ani un adevărat aspirator de bani publici. Fără să vrea şi poate fără să ştie, contribuabilii sătmăreni asigură bunăstarea acestei episcopii, care a ajuns să le pună în pericol viaţa, blocând conturile Spitalului Judeţean şi, implicit, achiziţia medicamentelor necesare pacienţilor. În conturile Episcopiei Romano-Catolice şi a ordinului călugăresc Sfântul Vincenţiu intră anual un milion de lei din bani publici, reprezentând chiriile achitate de Primăria Satu Mare pentru unităţile de învăţământ care îşi desfăşoară activitatea în imobile retrocedate. De asemenea, în ultimii cinci ani, Episcopia Romano-Catolică a mai beneficiat de alocări de peste un milion de lei din bani publici din partea Consiliului Judeţean Satu Mare. Cultul romano-catolic din judeţul Satu Mare mai primeşte anual sute de mii de lei din banii publici prin intermediul Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare. Prin intermediul retrocedărilor, cultul romano-catolic a devenit cel mai mare proprietar imobiliar din municipiul Satu Mare, în proprietatea sa intrând 17 imobile. Potrivit experţilor imobiliari, valoarea cumulată a acestor imobile este de ordinul zecilor de milioane de euro.

  Sedii de şcoli retrocedate
  Printre clădirile care formează imperiul imobiliar Episcopiei Romano-Catolice se află şase spaţii care adăpostesc în prezent unităţi de învăţământ. Este vorba de Grădiniţa Ham Janos, Liceul Ham Janos, Colegiul Naţional Kolcsey Ferenc, Liceul Unio, Colegiul Naţional Ioan Slavici, Grădiniţa nr.2, respectiv Şcoala de Arte. Lunar, în 2012, Primăria Satu Mare a plătit Episcopiei Romano-Catolice 11.035 lei reprezentând chiria pentru imobilul în care funcţionează Grădiniţa Ham Janos, situat pe strada G.Georgescu nr.12. Tot lunar Episcopia a mai primit 15.541 lei chirie pentru imobilul în care funcţionează Liceul Ham Janos. În 2013, Primăria a plătit 318.921 lei pentru închirierea celor două imobile. Însă prin intermediul Ordinului Sf. Vincenţiu, cultul romano-catolic a mai primit lunar 28.035 lei pentru imobilul folosit de Colegiul Naţional Kolcsey Ferenc şi Liceul Unio, 21.229 lei pentru imobilul în care funcţionează Colegiul Naţional Ioan Slavici, respectiv 5.298 lei pentru Grădiniţa nr.2 de pe strada Ioan Slavici nr.4. Într-o lună, Ordinul Sf. Vincenţiu a primit 54.562 lei, iar în decurs de un an nici mai mult nici mai puţin decât 654.744 lei. La un simplu calcul, rezultă că, în mod direct şi prin intermediul Ordinului Sf. Vincenţiu, Episcopia Romano-Catolică a primit anul trecut din partea Primăriei Satu Mare 973.665 lei, bani care provin din taxele şi impozitele plătite de locuitorii municipiului, inclusiv de cei de religie romano-catolică. De asemenea, Episcopia Romano-Catolică mai încasează anual câte 66.240 lei de pe urma Şcolii de Arte, sumele fiind achitate de Consiliul Judeţean Satu Mare.

  Romano- catolicii au luat partea leului
  Potrivit informaţiilor furnizate de Primăria municipiului Satu Mare, în perioada cuprinsă între anii 2000- 2009, în proprietatea cultului romano-catolic şi al cultului reformat, prin intermediul episcopiilor, parohiilor şi asociaţiilor afiliate, au intrat 24 de imobile. Printre acestea se numără cele şase spaţii care adăpostesc în prezent unităţi de învăţământ. Potrivit informaţiilor furnizate de Primăria Satu Mare, din cele 24 de imobile 12 au fost retrocedate în mod direct Episcopiei Romano-Catolice, alte patru prin intermediul Ordinului Surorilor de Caritate “Sf. Vincenţiu”, două fundaţiei Caritatea şi cinci cultului reformat, prin Parohia Reformată nr.1 şi Parohia Reformată nr.2.

  imobile-retrocedate-la-cult

  Episcopiei Romano-Catolice i-au mai fost retrocedate numeroase alte imobile în celelalte localităţi ale judeţului Satu Mare. Numai în municipiul Carei, Episcopiei i-au fost retocedate imobilul în care funcţiona fostul Grup Şcolar Industrial Agricol, fosta Şcoală Zarda, fostul Club al Elevilor, respectiv fostul Club 9 Mai. În tabelul de mai sus prezentăm integral situaţia imobilelor retrocedate cultelor la nivelul municipiului Satu Mare, aşa cum ne-a fost furnizată de Primăria Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.