Ultima actualizare: azi, 18:08
Locale

Copil născut mort la Spitalul Județean Satu Mare. Acuzații de malpraxis

spital urgenteCaz nefericit pentru o familie din județul Satu Mare. O femeie de 37 de ani a adus pe lume o fetiță moartă, deși sarcina a decurs perfect timp de nouă luni, după spusele medicilor.

La naștere, femeii i s-a descoperit o infecție uterină, fapt ce ar fi ucis fătul în pântece, iar acum părinții disperați vor să știe de ce nu a fost depistată din timp, deși gravida și-a petrecut ultimele zile în spital.

Supărat, tatăl își caută dreptate la Colegiul Medicilor.

Eu cer să se facă dreptate, sa văd cine se face vinovat că mi-a omorât fetița. Sarcină normală până în luna a noua și acum, în 2 ore… să ajungă să mi-o nască moartă în spital. O zis ca o depistat la naștere o infecție, dar internată de două ori în spitalul ăla și o stat câte o săptămână cu analize, n-o putut să-i găsească infecția si să nu se întâmple chestia asta?“, a declarat pentru PRO TV Ionica Smac, tatăl fetiței.

Mama fetiței a fost periodic la controale, iar sarcina a decurs normal. Simina, al patrulea copil al familiei, s-a născut la termen, însă fără viață.

Cu toate că am încă trei copii acasă, mai încăpea în lumea asta și copilul ăsta care a murit nevinovat din cauza lor. Noi am așteptat-o, i-am cumpărat hăinuțe, i-am cumpărat de toate și o așteaptă și ceilalți copii acasă. Cu chiu cu vai le-am spus ce s-a întâmplat. Si copii și eu sunt terminat”, a mai declarat pentru PRO TV, Ionică Smac.

În apărarea medicilor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare susține că această infecție nu se putea prevedea decât în momentul nașterii.

La toate analizele făcute, conform protocoalelor din România, nu s-a pus în evidență niciun fel de infecție. Dar în momentul când i s-a rupt membrana, atunci într-adevăr pacienta avea febră 39 cu 6, frisoane, iar lichidul amniotic prezenta semnele unei infecții clare. Aceste lucruri nu s-au putut prevedea, așa spun medicii specialiști. Se pune în evidență doar la naștere“, a spus pentru PRO TV Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare.

O comisie a spitalului va analiza ce s-a întâmplat și dacă, într-adevăr, infecția de care suferea gravida nu putea fi depistată la timp. Cazul va fi anchetat și de Colegiul Medicilor din Satu Mare, care va stabili dacă a fost vorba de malpraxis și cine va fi tras, în acest caz, la răspundere.

4 comentarii

  1. vasile Răspunde

    Din pacate sint niste incompetetenti medicii din SM, nu toti dar majoritatea , de aceea tot mai multi pleaca in alta parte sa se trateze.Se acopera reciproc in incompetenta lor. Sigur Colegiul Medicilor nu va lua nici o masura, doar eventual un avertisment,iar bilbiitul de purtator de cuvint semianalfabet nu valoreaza nici el doi bani.

  2. bobi Răspunde

    bai nu m-a face tu pe mine analfabet ca nu neam frecat cotzi impreuna la scoala si mie miau dat functia pentru ca decit sint competent ca cum zic ei asa v-a scriu si eu la voi si i-mi place sapar la televizor si ce daca?

  3. Mişu Răspunde

    Vai de sistemul medical satmarean, fara micile atentii din care traiesc aceste animale de doctori, esti lasat pe patul de spital cu saptamanile fara tratament adecvat. Mi-e rusine sa spun in alte tari ca-s roman, mi-e rusine sa fiu de aceiasi natie cu barbarii din spitale. De ce naiba mai faceti acel juramant din moment ce nu va tine-ti de el? fara 50-100 lei pentru orice activitate nu stiti sa va procesati munca? Ne faceti de rusine pe noi ca roman la fel si tot colegiul medicilor. Rusine ba nefericitilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.