Ultima actualizare: azi, 18:02

Locale

Sătmărean reținut în Brașov pentru evaziune fiscală cu alcool. Prejudiciu de 2,7 milioane lei (Video)

perchizitii alcoolPeste 307.000 de litri de alcool, două autovehiculele şi 3 instalaţii de producere și prelucrare a alcoolului au fost indisponibilizate, în urma unui flagrant şi a 18 percheziţii, desfăşurate de poliţiștii braşoveni din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor. Cinci persoane bănuite de evaziune fiscală au fost reţinute.

Poliţiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Braşov au efectuat cercetări faţă de un grup infracţional, ai cărui membri sunt bănuiţi că ar fi produs ilegal alcool (ţuică și vin), în judeţele Satu Mare și Vrancea, pe care l-ar fi comercializat ilegal în judeţele Brașov și Covasna.
În fapt, la data de 13 august, poliţiştii brașoveni au depistat în trafic, pe D.J.103, un sătmărean de 51 de ani și un buzoian de 35 de ani, care transportau, cu două autovehicule, 600 de litri de ţuică, fără documente legale de provenienţă. Autovehiculele și alcoolul au fost indisponibilizate de poliţiști.

În aceeași zi, în baza autorizaţiilor emise de instanţa de judecată, poliţiștii au efectuat 18 percheziţii, în locuri de producere, depozitare și comercializare a alcoolului, pe raza celor patru judeţe.
În urma percheziţiilor, poliţiștii au indisponibilizat trei instalaţii de producere și prelucrare a alcoolului și 1.000 de litri de ţuică, în judeţul Satu Mare, 280.000 de litri de vin, în judeţul Vrancea, și 25.000 de litri de vin și 500 de litri de ţuică, în 10 imobile din judeţele Brașov și Covasna.

Din verificări a reieşit că alcoolul se comercializa în crame și baruri din judeţele Brașov și Covasna, fără respectarea prevederilor legale.
Poliţiștii i-au reţinut pe cei doi bărbaţi, precum şi pe vrâncean de 51 de ani și pe doi brașoveni de 40 și 60 de ani, bănuiţi în cauză, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, conform Legii 241/2005, achiziţionare de alcool etilic și de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi, precum și comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, conform Legii 571/ 2003 – Codul Fiscal.

Cei cinci au fost prezentați magistraţilor, care au dispus cercetarea lor sub control judiciar. Prejudiciul estimat în cauză, prin neplata taxelor către bugetul de stat, este de 2,7 milioane de lei.
Cercetările sunt continuate de poliţiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.
Sursa: politiaromana.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.