Ultima actualizare: azi, 17:06
DRM
Locale

Fermă piscicolă de 5 milioane de euro la Beltiug

crescatorie de pestiO fermă piscicolă în valoare de 5 milioane de euro  va fi construită din fonduri europene în apropierea Băilor din Beltiug. Anunțul a fost făcut astăzi de către primarul din Beltiug, Ioan Bartok Gurzău și președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, într-o conferință de presă.

Potrivit președintelui Adrian Ștef, Consiliul Județean împreună cu Primăria din Beltiug au reușit să aducă un investitor care va folosi sursa de apă termală pentru a încălzi o crescătorie de pești. Mai mult, acesta susține ca se va face și o linie de producție de conserve de pește.

Proiectul în valoare de 5 milioane de euro a fost câștigat de o firmă româno – israeliană.

Primarul Ioan Bartok Gurzău a precizat că investitorii s-au deplasat în comuna Beltiug, prezentând detalii referitoare la acest proiect.

De asemenea, primarul a mai anunțat că proiectul de reabilitare a Băilor Beltiug se află în faza de licitație, și se estimează că după trecerea perioadei de adjudecare și contestații să se demareze lucrările de reabilitare a stațiunii Băile Beltiug.

Înființată în anul 1736, la scurt timp după colonizării șvabilor (1721 – 1723), stațiunea este situata la patru kilometri de centrul comunei și la 35 de municipiul Satu Mare, și este înconjurata de coline cu o vegetație bogată, arbori seculari și plantații de vița de vie.

Stațiunea Băile Beltiug era renumită din perioada antebelică pentru apele termale și minerale, dar în prezent băile sunt nefuncționale.

Mai multe izvoare de apă minerală ajung, prin diferențele naturale de relief, direct in zona balneară la 70 grade C, având, proprietăți terapeutice, cu valoare curativă demonstrată.

Apă termală este forată de la o adâncime de 1.600 de metri, are un debit de 12 litri pe secundă și are proprietăți similare apelor din mai cunoscuta stațiune bihoreana Baile Felix. Potrivit medicilor, apele minerale din zona, folosite sub formă de băi calde, au efecte curative în tratarea bolilor reumatismale, degenerative, articulare și a afecțiunilor ginecologice.

Un comentariu

  1. cosmin Răspunde

    Felicitari,in alta parte se poate doar in Satu Mare , primarul emerit se ocupa de smecherii si tot felul de nimicuri iar orasul se distruge,acum urmeaza teapa Transurban.
    Votati “cel mai bun primar”care a fost in satmar si in 2016 vom avea un oras de vis….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Festivalul Viei și Vinului are loc în perioada 16 -17 august la Beltiug. Programul Oficial

Festivalul Viei și Vinului din Beltiug, ediția a II-a, va avea loc în perioada 16-17 august în comuna Beltiug. Pentru...

Închide