Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Festivalul Viei și Vinului are loc în perioada 16 -17 august la Beltiug. Programul Oficial

conferinta Festivalul Vinului (47)Festivalul Viei și Vinului din Beltiug, ediția a II-a, va avea loc în perioada 16-17 august în comuna Beltiug. Pentru această ediție, organizatorii au pregătit un program cultural artistic bogat, invitând interpreți renumiți atât de muzică ușoară cât și de muzică populară.

Principalii organizatori au prezentat astăzi într-o conferință de presă detalii cu privire la eveniment, la conferinţa de presă fiind prezenţi președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, primarul comunei Beltiug, Ioan Bartok Gurzău, și reprezentanți ai FDG Beltiug și Asociația Podgorenilor Sf. Orban.

Potrivit primarului de Beltiug, scopul acestui festival este de a promova vinul din Beltiug, menționând că în comună sunt peste 370 de pivnițe. Mai mult, acesta a enumerat câțiva interpreți renumiți care vor concerta la festival, susținând că anul acesta s-a pregătit un program destul de bogat. Vor concerta Anna Lesko, Compact, Desperado, Anamaria Dancs, interpreții de muzică populară, Petrică Mureșan, Sava Negrean Brudașcu și mulți alții.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef a declarat că rolul pe care îl are atât Consiliul Județean cât și Primăria din Beltiug este de a încuraja producătorii de viță de vie și de vin din regiune.

Avem datoria să continuăm proiectul acesta al promovării vinului și al producătorilor de vin. Încet, încet văd că dăm totuși curaj producătorilor de la Beltiug ca să își recâștige poziția care o merită. Noi acest rol vrem să îl avem, Primăria din Beltiug și Consiliul Județean, să încurajăm producătorii de viță de vie și de vin”, a spus Adrian Ștef.

Evenimentul este organizat de Consiliul Local Beltiug, Consiliul Județean și Asociația Podgorenilor Sf. Orban.

Programul  festivalului este următorul:

Prima zi:

12.00- Paradă fanfară, majorete și oficialități

12:15- Fanfara va intona Imnul României și al Europei

– Discursurile oficialităților

– Sfințirea vinului de către un sobor de preoți

13:00- Dansuri stil cabaret cu trupa de dansuri din Krzyzanowice (Polonia)

13:30- Dansuri germane – Trupa de dansuri din Beltiug

13.45- Dansuri maghiare – Trupa de dansuri din Ghirișa

14:00- Trupa de dansuri din Ghirișa

14:15- Concertul Fanfarei din Beltiug

14:45- Ansamblul folcloric ”Cetatea Codrului” din Ardud cu soliștii: Daria Berinde, Alina Sabău, Lucia Sabău, Variu Viorel și Anamaria Florescu

15:45- Evoluția formaților din localitățile înfrățite: Nyirbeltek, Ratka

16:45- Taraf Țigănesc Beltiug

17:00 -Dansuri germane – Corul German – Forumul German Satu Mare, Corul German – For. Germ. Tășnad

18:00- Petrică Mureșan

19:00- Nicolae Mureșan

19:40- Bertici Fiverek

20:30- Prima apariție a paradei de modă cu Gaby”s Models

20:40- Formația Sihell Ferry și Hena ( Ungaria)

21:50- A doua apariție a paradei de modă cu Gaby”s Models

22:00- Anna Lesko

22: 45- Bal în aer liber

00:00- Foc de Artificii

A doua zi:

14:00- Dansuri stil cabaret cu trupa de dansuri din Krzyzanowice ( Polonia)

15:00- Recital Nicolae Sabău

15:30- Concertul Fanfarei din Beltiug

16:00- Formația Inedit Satu Mare

17:00- Ansamblul folcloric” Ceatăra” din Carei- solista Ana Holdiș Pop

19:00- Desperado (Ungaria)

20:00- Insect Bogarak

21:00- Dancs Anamaria

22:00- Sava Negrean Brudașcu

23:00- Compact

12 comentarii

  1. prince Răspunde

    Coica parcurile nu se tund numai inainte de sfanta Maria ci tot anul trebuie ingrijite,tu platesti din banii nostrii milioane de euro deconturi catre firme de 2 lei care lucreaza cu toti betivii,esti o rusine de primar.

  2. Chirica Marcel Răspunde

    Nu stiu daca ati fost la Festivalul Vinului, cred ca era in luna aprilie, vinul din Beltiug mi-a placut cel mai mult.
    Si de data asta am sa merg si am sa-mi fac proviziile daca se va putea achizitiona!

    • satmarean Răspunde

      Vin de vanzare este la Beltiug non-stop. Nu e nevoie de paranghelii pe vreme de criza economico-sociala ca sa puteti cumpara…

  3. SATMAREANUL Răspunde

    Felicitari Consiliului Judetean pentru implicarea si sustinerea acestui proiect.Vinul bun impreuna cu interpretii vor intretine atmosfera

  4. sssssssttt! Răspunde

    Da, asta tine de foame,de locuri de munca,de taxe si impozite mai mici,cu asta se hranesc satmarenii? O veselie pe bani publici! Nu sunt absurd,trebuie si astfel de activitati,dar intreb unde-s promisiunile prin care va curge lapte si miere? Vad ca curge vinul si berea valuri! Stefule,nu uita ca latul se strange si timpul tacane in defavoarea ta!

  5. Viforeanu Răspunde

    salut initiativa organizatorilor atat de la nivel local cat si judetean de a organiza asemenea festivaluri care sa promoveze imaginea Beltiugului si implicit cea a judetului Satu Mare! cat despre carcotasi se stie, neavand alta treaba, nici spirit organizatoric, ei se multumesc prin a murdarii asemenea actiuni de impact si atragere a turistilor! rusine celor care critica proiectele! mai bine ati fi criticat lipsa proiectelor din anii iudemerei!

    • observator Răspunde

      E normal sa saluti initiativa, doar iti apartine. Cind te-au inregimentat politic, domnule director? Felicitari Felician Pop pentru activitatea de promovare a traditiei si culturii in judetul nostru!

  6. Stefan Răspunde

    Sincere aprecieri si felicitari organizatorilor acestui festival pentru continuitate si pentru modul de promovare si incurajare a producatorilor de vita de vie si vin din comuna Beltiug.

  7. Gill Răspunde

    Eu personal ma mir cum de e doar editia a II-a se vede ca interesul noului primar e mai vehementa in as promova valorile si produsele care pana la urma urmei sunt romanesti, felicitari !

  8. ss Răspunde

    In curand va rula filmul” MAREA MAHMUREALA 4″! Luni dimineata inainte de a semna noi contracte masluite, govor si stef ,vor servii cate o halba de …apa,pentru a stinge arsurile de la bendeu,generate de vinul ingurgitat (ca doar e gratis)si a micilor mancati cu roaba(si acestia gratis). Se vede ca SATMARUL o tine dintr-o parangelie in alta (pe bani publici),dupa burdihanul care l-au facut in acesti ultimi 2 ani “marii edili”! Cat de scarbos!

  9. Florin Răspunde

    Bravo mai “ss” !!! De la super stupid iti vine numele de scena?
    Daca n-ai masura la bautura nu-i baga si pe altii in aceasi categorie.
    Ce usor ii sa-i critici pe altii din varful patului. 🙂

  10. Dana Răspunde

    Multumim Consiliului Judetean pentru implicarea si sustinerea proiectelor de promovare a produselor autohtone. Speram ca si in acest an reprezentantii Consiliului Judetean Satu Mare,ne vor onora cu prezenta. Ii asteptam cu drag !!! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.