Ultima actualizare: ieri, 21:49
festivalul muzicii de strada
Locale

Festivalul Muzicii de Stradă, în premieră națională la Satu Mare. Muzica de calitate va ajunge și în cartiere

festivalul muzicii de stradaÎn premieră națională la Satu Mare, în weekendul 19-21 septembrie 2014 se va desfășura cel mai interesant eveniment cultural al anului – Festivalul Muzicii de Stradă, menit să umple spațiile publice și străzile sătmărene cu muzică live, de la centrul istoric până în adâncul cartierelor.

Organizatorii vor amplasa mini-scene cu muzicieni în pasajul Corneliu Coposu, în Piața Libertății, iar în premieră națională, muzica va ajunge și în locații neobișnuite: în cartierul Micro 16, în Piața 14 Mai și în alte locații deosebite! Imaginați-vă cum va suna muzica blues printre blocuri… vom aduce zâmbet pe fața oamenilor trecători iar sâmbăta-duminica, Centrul Vechi se va transforma într-o reuniune incitantă a muzicienilor de stradă!

Despre muzica de stradă:

festivalul muzicii de stradaOriginile provin din antichitate, muzicienii încântându-i pe trecători de sute de ani prin talentul lor, iar această formă deosebită de spectacolelor creează o atmosferă inedită în locurile publice. Orașele europene permit și mai mult, încurajează prezența acestor muzicieni, performanța lor fiind o adevărată atracție pentru locuitorii și turiștii prezenți în oraș. În momentul actual, zeci de muzicieni își caută drumul spre succes, deja având numeroase formații care și-au anunțat intenția de a participa la acest eveniment!

Muzicienii din Satu Mare, Cluj-Napoca, București și din străinătate vor participa pe bază de invitație sau selecție, iar organizatorii vor asigura cazare și masă iar Netmusic School va asigura tehnica de scenă de înaltă calitate.

Pentru muzicieni se va desfășura un concurs de popularitate, premiul cel mare fiind 1000 de euro, dar se vor oferi şi alte premii valoroase pentru formaţii şi spectatori! Pe lângă acestea, conform tradițiilor acestui stil, trecătorii vor putea răsplăti performanțele muzicale prin donații la „pălărie”.

festivalul muzicii de strada3Ce NU va fi la Festivalul Muzicii de Stradă?

Asemenea orașelor europene în care s-au desfășurat astfel de evenimente, la Festivalul Muzicii de Stradă nu vor fi majorete, demonstrații sportive sau de dans, nici zumba, fitness sau alte programe complementare. Doar muzică. Nu se vor amplasa agenţi comerciali de alimentaţie publică, se va savura doar muzică, iar pentru celelalte activități vor fi disponibile restaurantele și terasele excelente din centrul orașului.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Satu Mare, iar partenerul tehnic al evenimentului este școala privată de muzică Netmusic School.  

Organizatorii au lansat și pagina de web a evenimentului www.muzicadestrada.ro pe care se pot deja înregistra muzicienii pentru a participa la eveniment, iar tot pe această pagină se pot aplica sponsorii interesaţi precum şi voluntarii care doresc să participe la organizarea acestui festival deosebit!

2 comentarii

  1. adroidada Răspunde

    Cititi Catavencii de saptamana aceasta.interesant.

  2. Adriana Răspunde

    Superba idee!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.