Ultima actualizare: azi, 21:26

Locale

Pericolul ascuns din muștarul comercializat pe piața românească

descărcareMuștarul comercializat pe piața românească are în conținut între 0 și 8 aditivi alimentari (E-uri), în timp ce aproape 45% din produsele studiate nu menționează pe etichetă conținutul de boabe sau de făină de muștar, potrivit rezultatelor unui proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate, derulat de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (ANPCPPS România) – o9atitudine!, potrivit AGERPRES.

În cadrul studiului au fost analizate 29 de produse tip muștar, achiziționate în mod aleatoriu și anonim în luna iulie 2014.

Astfel, în ceea ce privește numărul de E-uri, din cele 29 de tipuri de produse analizate, acesta variază între 0 și 8 E-uri: 34,48% din produsele analizate au în conținut 3 E-uri, 24,13% — 2 E-uri, 13,79 % — 1 E, 10,34% din produsele analizate — 4 E-uri.

Potrivit studiului, 3,44% din produsele analizate conțin 8 aditivi alimentari, în timp ce un procent similar de astfel de produse nu conține niciun fel de E-uri.

De asemenea, în ceea ce privește conținutul de boabe sau de făină de muștar, acesta variază între 15% și 30%, însă aproape 45% din produsele studiate nu menționează pe etichetă aceste ingrediente.

 Gramajul produselor studiate variază între 150 — 500 grame, iar 72,41% din aceste produse menționează pe etichetă valoarea nutrițională. Totodată, 34,48% din produsele de tip muștar menționează și valoarea zaharurilor, care variază între 0,9 și 6,2 grame/100 grame de produs.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializate pe piața românească, derulat de ANPCPPS România — InfoCons în cadrul consorțiului I.C.R.T. — Internațional Consumer Research & Testing pentru produse și servicii la standarde europene.

Sursa: www.realitatea.net

 

 

 

 

Un comentariu

  1. RAUDETOT Răspunde

    Cred ca de folos cumparatorului i-ar fi doar o lista: 1.MUSTAR OTRAVITOR. 2. Mustar comestibil sanatos. Protectia consumatorului ar trebui sa ii oblice pe cei care fabrica/vand produse nocive sa scrie CLAR pe eticheta (sau, sa fie scoase de pe piata).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.