Ultima actualizare: azi, 17:06
DRM
Locale

Scrimera olimpică Zita Funkenhauser, la Satu Mare

scrimera3Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef s-a întâlnit astăzi, 01 august 2014, cu renumita campioană la floretă Zita Funkenhauser, care se află la Satu Mare cu ocazia nunţii de aur a părinţilor Laszlo şi Eva. Adrian Ştef le-a urat multă sănătate, fericire şi viaţă îmbelşugată sărbătoriţilor, iar pe Zita a învitat-o să mai revină la Satu Mare alături de binecunoscutul campion Iosif Szepessy şi cu alte ocazii.

Zita Funkenhauser este una dintre cele mai titrate floretiste, originară din Satu Mare, care a obţinut de-a lungul carierei sale nu mai puţin de 14 medalii la jocurile olimpice şi campionate mondiale pentru Germania. Este dublu campion olimpic şi de trei ori campion mondial cu echipa Germaniei. Pe lângă cariera sportivă de excepţie, Zita a absolvit şi facultatea de medicină, iar la marile concursuri ea asigură asistenţa stomatologică a sportivilor germani.

Zilele trecute Hedi Funkenhauser, sora Zitei, ne-a anunţat că în data de 1 august toată familia Funkenhauser se va găsi la Satu Mare, cu ocazia nunţii de aur a părinţilor: Laszlo şi Eva. Cu această ocazie copiii surorilor: Greta, Leandra, Ella şi Katalina vor participa la un concurs demonstrativ cu trăgători sătmăreni, mulţumind astfel pentru contribuţia antrenorilor sătmăreni, a şcolii de scrimă în formarea carierei de excepţie a Zitei.

scrimeraPrimele lecţii de scrimă Zita le-a primit de la antrenoarea Judit Haukler, dar după primele succese, în 1973 famila Funkenhauser se mută în Germania. Şi aici se produce al doilea moment important în cariera sportivă a Zitei: tatăl alege ca loc de reşedinţă Tauberbischofsheim, cel mai important centru de scrimă din Germania, unde Zita va deveni cea mai titrată floretistă germană.

Va sosi la Satu Mare şi Matthias Behr, soţul Zitei, de asemenea o adevărată legendă a scrimei germane (16 medalii la jocurile olimpice şi campionate mondiale, campion olimpic şi de trei ori campion mondial cu echipa Germaniei). Matthias conduce în prezent Centrul Olimpic din Tauberbischofsheim.

Copii, Greta şi Leandra sunt pe urmele părinţilor: campioni naţionali la cadete şi juniori, medaliați la CM de cadete de la Klagenfurt din 2011.

scrimera2

La demonstraţia ce s-a organizat astăzi, 1 august, la ora 9 la Sala de scrimă Alexandru Csipler sătmărenii au fost reprezentaţi de Lazin Alexandra, Varga Anett, Pótor Andrea, Gábor Enoch şi Daniel, Pop Edwin, Bodó Benjamin sub îndrumarea antrenorilor Lengyel Éva și Şuta Dan.

Sursa: Consiliul Județean Satu Mare

6 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  este jenant cum acest bolnav de imagine Adrian Stef isi face campanie de imagine folosind o familie naiva de scrimeri. intretimp spitalul are datorii imense la furnizori judetul nu are nici un proiect viabil in afara asfaltarilor ordonate de Mircea Govor iar oamenii s-au saturat de atatea lansari de carte si prostii culturale. asta e judetul Satu Mare in august 2014

 2. satmareanu Răspunde

  felicitari adrian stef pentru sustinerea acordata satmarenilor si mai ales celor ce promoveaza imaginea judetlui in strainata benevol.
  spre deosebire de discursul de la instalarea noului inspector ce aduce multumiri partidului si conducatorilor comunisti.
  pe vremea lui arpi erau bagati in sema numai maghiarii dar adrian stef stie sa aprecieze toti satmarenii indiferent de etnie.

  • Reformatorul Răspunde

   Copilarii,baiete! Adrian Stef este un oportunist, bolnav de imagine, indragostit de cultul propriei personalitati. Adrian Stef pentru ceea ce a facut PNL-ului Satu Mare, tradand liberalismul,imbiind liberalii sa voteze cu PSD si lasand PNL fara sediu, dupa ce a fost destituit din fruntea orhganizatiei municipale, trebuie exclus din PNL!El trebuie sanctionat si pentru activitatea in folosul PRL, punand liberalii(cum ar fi strungarul de la UNIO, ajuns ,fara studii superioare, sef de birou la Aeroport) din subordinea lui sa faca campanie pentru PLR, partidul tradatorilor. Unii dintre dansii s-au conformat si au plecat si la Congresul PLR. Se vorbeste ca printre ei s-ar fi aflat si Marcela Papici…Se pare ca “pesedistul” Ovidiu Silaghi, dupa ce s-a vazut cu imunitatea parlamentara, a tradat din nou si poporul pesedist, trecand la PLR….Astia sunt politicieni onorabili?! Astia trebuie respectati?! In niciun caza. Satmarenii trebuie sa stie ca Silaghi si Stef au distrus liberalismul satmarean, fapt pentru care, cei doi oportunisti, “merita” apelativul de Iuda.

  • Horea Răspunde

   @satmareanu/ Invata sa scrii si apoi ridica-l in slavi de seful tau, Adrian Mihai Stef!Pacat ca trebuie sa minti pentru asta! Nu uita ca e post!

 3. istvan Răspunde

  noi pe stef placem si daca nu place la unii.
  el nu face diferenta intre oamenii si pe cine intereseaza scnadalurile voastre?
  puteti voi sa spuneti la noi ce voi vreti sa credem dar stim noi ce stinm si tot pe stef votam cand trebuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Laci bácsi
Vara aceasta, celebrul bucătar din Ungaria, Laci bácsi, gătește la Zilele Culturale Partium

Cea de-a XIII-a ediție a Zilelor Culturale Partium oferă diverse programe și iubitorilor de mâncăruri gustoase. Toți aceștia sunt invitați...

Închide