Ultima actualizare: azi, 14:14

Laci bácsi
Locale

Vara aceasta, celebrul bucătar din Ungaria, Laci bácsi, gătește la Zilele Culturale Partium

Laci bácsi

Laci bácsi

Cea de-a XIII-a ediție a Zilelor Culturale Partium oferă diverse programe și iubitorilor de mâncăruri gustoase. Toți aceștia sunt invitați sâmbătă, 24 august, în Grădina Romei la concursul de bograci care, în acest an, îl are ca președinte al juriului pe binecunoscutul maestru bucătar campion olimpic și cofetar, Benke László.

În 1966 Benke László este bucătar șef la raionul aperitive, al Hotelului Szabadság, după care își continuă activitatea profesională ca bucătar șef la Motelul Tihanyi și Restaurantul Gundel. În 1971 ajunge bucătar șef la Hotelul Sylvanus iar în 1972 lucrează la Paris ca bucătar-șef al Casei Maghiare. Din 1974, pentru o perioadă de 18 ani, este profesor al Colegiului de Catering Gundel Károly, fiind distins de către guvernul Ungariei cu titlul de „Profesor emerit”. În 1979 își reia studiile în urma cărora obține calificativul de maestru bucătar, iar apoi, în 1980, obține titlul de maestru cofetar. În 1981 lucrează în Olanda. Șapte ani mai târziu, în 1988, la Olimpiada de Gastronomie din Frankfurt obține, în calitate de lider al echipei regionale, marele premiu al națiunilor. În 1992 conduce Restaurantul Mátyás Király care a obținut titlul de „Cel mai bun restaurant”. În 1996 este laureat cu premiul pentru întreaga activitate de Asociația Maghiară de Gastronomie. Din 1998 este cavaler al “Chaine des Rotisseurs”. În anul 2000 își publică prima carte de bucate.

Iar acum, cu ocazia Zilelor Culturale Partium, Laci bacsi își va prepara propriul său bogracs, iar dumneavoastră sunteți invitați să vă înscrieți la acest concurs și să intrați în competiție pentru prepararea celui mai gustos bogracs. Înscrierea la concurs se poate face la sediul City Radio, strada I.C. Brătianu nr.1, până la data de 20 august.

Mâncarea bună cere și o băutură bună, poate chiar un șpriț bun. Cea de-a XIII-a ediție a Zilelor Culturale Partium rezolvă și această problemă, dumneavoastră neavând altceva de făcut decât să vizitați terasa vinurilor unde puteți degusta vinurile cramelor sătmărene și ale celor din zonă. Mai mult, pe această cale, toți producătorii care doresc să își prezinte produsele în cadrul degustării de vinuri a Zilelor Culturale Partium să-i contacteze pe organizatorii evenimentului .

După ce v-ați răsfățat stomacul cu specialitățile gastronomice, Zilele Culturale Partium are grijă și de condiția fizică a celor prezenți amenajând Insula de Sănătate PrimaGym unde veți fi inițiați de către specialiști în bazele zumba, deep work, bodyArt, spinracing și step aerobic.

Gastronomie, degustare de vinuri, gimnastică și multe alte evenimente vă așteaptă în perioada 18-24 august la cea de-a XIII-a ediție a Zilelor Culturale Partium!

Sponsor de Aur: Tarr Beton, Kreativ, Autonet, A24, Barta Ati,  No Pardon Pub, Mindig Friss

Sponsor de Argint: Rosendahl, Farmacenter, CBA, Arnisol, Nord Star, Hotel Astoria, Pizzerie & Motel Al Capone, Ratioterm, Clinica Korall, Aquastar, Salvator, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Hanna Konyhatechnika, Promocraft, Transpink, Gerbog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.