Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Țigări de contrabandă confiscate în urma unei urmăriri pe raza localității Sighetu Marmației

tigari-confiscatePoliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureș au descoperit şi confiscat 722 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, transportate de doi cetățeni romani fără documente legale, provenite din activități de contrabandă.

 Ieri, 31 iulie 2014, la nivelul S.T.P.F. Maramureş s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, un echipaj al poliției de frontieră a identificat în trafic, pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, un autoturism cu numere specifice Angliei, despre care aveau suspiciuni că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

Lucrătorii noştri au procedat la urmărirea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice şi luminoase pentru oprirea acestuia, moment în care şoferul a accelerat și s-a deplasat în mare viteză spre centrul orașului. La scurt timp, conducătorul vehiculului a oprit brusc lângă o benzinărie și a abandonat mașina.

În autoturism se afla o persoană de sex feminin, Lenuța R., de 26 ani, domiciliată pe raza județului Maramureș, iar în mașină au fost depistate mai multe pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ca urmare a celor constatate, persoana în cauză si autoturismul au fost duse la sediul STPF în vederea continuării cercetărilor. Astfel, a fost efectuat un control amănunțit al mijlocului de transport, ocazie cu care în portbagaj, în bara din spate, precum și într-o geantă care se afla pe bancheta din spate, a fost descoperită cantitatea de 722 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

În cadrul cercetărilor a fost identificat conducătorul autoturismului în persoana unui bărbat, Ilie R., în vârstă de 41 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea,  predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Totodată, întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 6.300 lei a fost ridicată în vederea confiscării iar autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Sursa: STPF Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.