Ultima actualizare: ieri, 21:43
Locale

Zece persoane în audiență la Prefectura Satu Mare

altfater tamasSubprefectul judeţului Satu Mare, Altfatter Tamas a primit în cadrul audienţelor susţinute joi, 28 august 2014, un număr de zece persoane.

Marcel Borca, consilier sătesc în localitatea Mesteacăn, comuna Halmeu a solicitat sprijin pentru a rezolva starea tensionată existentă între Primărie şi directorul Şcolii Gimnaziale din localitate. Aceasta din urmă ar amâna evacuarea bunurilor din unitatea de învăţământ, motiv pentru care se tergiversează începerea lucrărilor de reamenajare a imobilului, conform unui proiect aprobat prin hotărâre de Consiliu Local în luna august 2014. Delegatul sătesc a solicitat medierea situaţiei de către Instituţia Prefectului, în considerentul în care lucrările trebuie finalizate până la data de 31 decembrie 2014. Subprefectul Altfatter Tamas a solicitat conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean verificarea aspectelor semnalate de către persoana prezentă în audienţe.

Bucs Rozalia din Satu Mare a cerut să fie lămurită cu privire la posibilitatea de a primi pensie de urmaş după soţul decedat, care a lucrat timp de 42 ani în cadrul C.F.R, însă înainte de a deceda acesta nu avea calitatea de pensionar. Instituţia Prefectului a înaintat problema conducerii Casei Judeţene de Pensii, iar persoana va fi informată în scris despre soluţia legală în cauză.

Ioan Vezentan, reprezentantul unei societăţi de transport persoane din Satu Mare a reclamat faptul că transportatorii ilegali de persoane(aşa-zişii pelicani) le provoacă pagube importante prin activitatea ilicită pe care o desfăşoară pe traseele Satu Mare-Doba-Boghiş şi Satu Mare-Vetiş-Oar. În acest sens, subprefectul Altfatter Tamas s-a adresat conducerii Inspectoratului de Poliţie al judeţului Satu Mare pentru a dispune acţiuni periodice de verificare în domeniu şi luarea măsurilor, conform legislaţiei în vigoare.

Majoritatea persoanelor care au cerut sprijinul Instituţiei Prefectului în cadrul audienţelor susţinute joi, 28 august 2014, au probleme de fond funciar sau privind relaţiile cu vecinii.

Următoarele audienţe de la nivelul Instituţiei Prefectului vor fi susţinute marţi, 2 septembrie 2014, de la ora 10,00 de către prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram. De asemenea, subprefectul Altfatter Tamas va susţine audienţe joi, 4 septembrie 2014, de la ora 10,00.

Persoanele interesate se pot înscrie prin intermediul consilierului cu relaţii publice, Florian Găzdac, la numărul de telefon 0261.713.120 sau pe e-mail la adresa [email protected].

Sursa: Prefectura Satu Mare

Un comentariu

  1. degeaba Răspunde

    Saraci oameni se duc la prefect sau la subprefect sa se plinga de terenuri probleme ori altceva insa astia nu au nici o atributie in acet sens iau salariile degeaba, spus scurt ce are sula cu prefectura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Programul admiterii în învățământul liceal și profesional pentru anul școlar 2014-2015, etapa a III-a

Etapa a III-a de admitere în învățământul liceal și profesional pentru anul școlar 2014-2015 se va desfășura în perioada 1-9...

Închide