Ultima actualizare: azi, 12:21
Locale

Angajaţii Teatrului nu și-au primit salariile. Primarul Coica: Cereţi de la Oros!

dorel coica, teatrul de nordAngajaţii Teatrului de Nord nu şi-au primit în această lună salariile aferente lunii august, fondul fiind epuizat. Primarul Dorel Coica a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că instituţia şi-a consumat bugetul de un milion de euro şi le-a transmis angajaţilor să-l ia la întrebări pe fostul director Sorin Oros, pentru modul în care a cheltuit banii.

Nu s-au gospodărit bine, întrebaţi-l pe fostul manager unde sunt banii. Să le dea banii”, a spus primarul.

Edilul susţine că Teatrul consumă foarte mulţi bani şi că mulţi au fost cheltuiţi de Sorin Oros în vizita pe care a avut-o în Statele Unite ale Americii.

Potrivit edilului, este nevoie de o suplimentare de buget, însă a fost destul de rezervat cu privire la realizarea rectificării, considerând că un milion de euro pe an este mai mult decât suficient pentru Teatru.

13 comentarii

 1. alava Răspunde

  1 milion de lei eventual ?! !?

  • escape Răspunde

   De euro, mai precis 4.2 mil de lei. Interesant ca in 2013 un buget de 4.26 milioane de lei a fost suficient, iar in acest an 4.2 milioane s-a epuizat in luna August !?!?! Si sa nu uitam ca Dl Taranu deja din luna mai e in functie !!!! Si cum ramane cu reabilitarea teatrului, parca de peste un an ar trebui sa vedem ceva miscare in jurul teatrului, dar vedem numai mizerie si scandaluri. Jale

 2. Radu Botar Răspunde

  Colosal! Îmi place infantilismul acestui personaj cu care, în 13 ani de SM., nu am reușit o singura dată, măcar, să ne strângem mâinile. Dar, înțeleg… O fi vreo strategie ( subtilă!) electorală și noi, proștii, nu știm… Din păcate, da, asistăm la îngroparea unui teatru care are un trecut remarcabil, care a fost un stindard al culturii și care, acum, din nu se știe ce motive obscure, a ajuns să deranjeze… E păcat dar există o vorbă: să nu te pui cu prostul că se pot face confuzii… Suntem deja în a 8-a zi fară salarii, cu abureli ieftine, cu noi conduceri indecise și complet în ceață numite parcă în bătaie de joc tocmai pentru a se ajunge într-un trist final. Iată, am trăit să apuc a doua oaraă să asist la așa ceva. O distrugere cu rea voință a culturii, sau , mă rog, a unei părți din cultura acestui oraș… La care am pus și eu umărul și , iată, sănătatea. Dar nu contează! Am făcut-o fără pretenții. Numai din devotament. Teatrul ăsta, așa cum a fost și cum a rămas, consumă și trăiește cu energie umană și cu mai puțin altfel de resurse energetice. Oamenii acestei instituții de cultură trăiesc de ani buni pe salarii de mizerie, complet indecente, cuprinse între 550, 600 și 13oo, 16oo lei venit net pe lună. Aud?! Iar unora li spare că trăim fraudulos și că ne lăfăim în lux. Dar haina de pe “strălucitorul” ARTIST este, în mare parte, acchizionată tot din prosperele magazine second-hand… Să ne luăm banii de la un coleg care s-a închipuit vremelnic D-zeu definitiv în fruntea instituției muribunde? Dar cine l-a uns, cine l-a dorit, cine l-a încurajat… CINE? Aud?! Și ce vină au cei 120 de angajați pentru că onor “diriguitorii” habarniști au făcut ce au făcut? Adică si-au bătut joc consecvent și cu acriboșenie de tot și de toate si d emunca înaintașilor. Dar, nu-i așa? Ce contează! Ni se fâlfâie căci banu’, parnosu’ e la noi și pe tarlaua noastră facem ce vrem noi, că noi suntem capii… Da, capi dei tutti capi! D’accordo! Numai că, vorba cântecului: “Vine o zi, vine o zi când se va sfârși…” Căci, ceea ce uită pastișele astea ce-și spun “edili”, că atunci când ajungi într-o funcție de conducere și administrare, mai ales, trebuie să NU UIȚI nici o clipă că va veni și ziua în care trebuie să lași locul următorului dorit și ales de Cetate… Și e foarte important, atunci, cum predai… Căci, sigur, dacă te mănâncă rușinea poți să-ți pui mâinile de pe acum într-o brățară… de cătușe, să zicem… Deocamdată, este vorba de o imoralitate crasă și o bătaie de joc cu bună, foooarte bună intenție. Însă eu zic, că pentru rezolvarea “conflictului”, CEL care l-a numit pe CEL de la care “trebuie să ne luăm salariile”, cică, să se ia de mânuțe și să bată pe la ușile “sanatoriilor de odihnă” iar dacă au ceva de împărțit să o facă între ei și nu pe spinarea angajaților cu salarii de mizerie… Vă deranjează adevărul? Schibați-l!… Să nu apucăm NOI să-l schimbăm în stilul nostru… artistic și foarte… popular. Dixit!

  • Fost spectator Răspunde

   Domnule Botar va imparatsec puctul de vedere sunteti un tip valoros in trupa teatrului si deja ma tem pentru dvs .Dorel nu este doar un imbecil notoriu este si razbunator.Prostia i-a dat aripi si din ” Mutulica” sau procusorul chel si tembel din Bugs Bunny a devenit mare smecher cu glume de autobaza in program si rautati infantile.Inconjurat cu obstineta de lātrāi retardati a inceput sa creada ca este buricul pamantului .

 3. eva Răspunde

  Poate vă amintiti că Oros a fost pus director de Stef, iar banii au fost cheltuiti cit a fost el director. JALE este si la alte institutii de cultura, tot cu directorii lui Stef in frunte, plini de aroganta si nesimtire!

  • Ardelean Răspunde

   Ratato 🙂 n-ai prins un post de directoare si acum ne arati motivul-esti gaina…

  • gica olteanu Răspunde

   Vaaai tu eva nici tu nu crezi ce aberatii spui! Teatrul apartine de primarie deci Stef n-are nicio treaba…se si vede din pacate, azi maine pica cladirea si n-o sa mai avem nici teatru, nici hotel Dacia. Multumeste-i medicului veterinar Coica, cred ca nu e bun nici pentru animale.

 4. Radu Botar Răspunde

  Domnule, Doamnă “fost spectator” mă bucur că împărtășiți părerea mea. Eu am mai trecut prin așa ceva înainte de a veni, acum 13 ani, la SM. Știu cum e și despre ce poate fi vorba, din păcate. Nu am vrut să jignesc pe nimeni ci doar să atenționez că nu toată lumea e proastă, nu toată lumea trebuie condamantă pentru că, unul sau altul are ceva de împărțit cu altcineva doar ca să își arate mușchii. Orgolii ieftine și de neînțeles. Politica nu are ce căuta în cultură! Și nu am spus-o eu ci Enescu… Nu vă temeți pentru mine. De 13 ani stau aici cu chirie… Fac profesia asta cu dăruire, devotament și dragoste. Orașul ăsta mi-a oferit recunoaștere și m-a răsplătit cu multă afecțiune. Îi sunt dator. Le sunt dator oamenilor spunându-le, în felul meu, că nu trebuie niciodată să se lase umiliți… Mai mult nu pot să fac. Și, dacă voi simți că nu mai sunt dorit aici voi înțelege. Renunț la chirie și o voi lua de la început… în altă parte. Atât cât viața încă mi-o va permite. Pe dl. primar nu-l cunosc. Nu am avut onoarea… Dar Domnia-sa a avut ocazia să mă vadă… Nu-i dau sfaturi. Departe de mine gândul. Dar pot să-i sugerez că arta, cultura au fost întotdeauna repere luminoase în frumusețea și bunăstarea unei Cetăți iar Artiștii… OAMENI… Chiar și așa cu salariile astea de mizerie… Atât.

 5. carol Răspunde

  Ii trimit toate facturile lui dotore sa le plateasca. La fel si reteta cu medicamente. dar cred ca voi veni personal la dotore. are o zi sa vireze banii de nu rog de acum presa sa vina miercuri la ora 10 la primaria lui dotore sa vada circ.

 6. Corduneanu Cristian Răspunde

  Bine că aveți dumneavoastră bani de vizită în China pe banii contribuabililor care v-au investit primar. Mi se pare puerilă aluzia. A fost cineva și a închiriat vreun penthouse în NY și a cheltuit banii de salarii în LA la ruletă… Eu am impresia că dumneavoastră, domnule primar, vă bateți joc. Ne găsiți orașe chinezești cu care să ne înfrățim dar deja am și luat modelul de la ei: să trăim de pe-o lună pe alta cu un pumn de orez, nu-i așa? Un oraș ca Satu Mare merită să aibă un teatru mai acătării și o bibliotecă mai mult decât improvizată cu toate facilitățile. Subscriu comentariului domnului Radu Botar. Salarii de 600-700 de RON net, oficialităților din Satu Mare? Nu vă este rușine? Domnule Coica vă rog să mergeți în diferite zile la diferite spectacole și să vedeți cât de greu se montează o piesă și cât de greu se fac repetițiile și să puneți mâna la pregătirea de la A la Z a unui spectacol. Să vedem după ce cărați decoruri și stați la repetiții până la 12-1 noaptea dacă vă mai dă mâna să mai vorbiți… Eu sunt imparțial domnule primar, dacă aveți reușite vă laud dar de data asta vă spun că ar trebui să vă fie rușine. OK. Managerii ca managerii dar măcar dumneavoastră să încercați… Un oraș ca Satu Mare să nu aibă teatru? Să nu aibă o bibliotecă pusă la punct modernă cu internet, calculatoare și tot ce trebuie în vestul României? Eu vă spun ca fost angajat al Teatrului dar am o legătură de suflet. Nu vă bateți joc de ei. Nu vă bateți joc de teatru și de cultură. Dacă aveți ceva de spus mă numesc Corduneanu Cristian

 7. costica Răspunde

  Bai costele, bai dorele …cite minciuni pe metru patrat… fi t ar naravu sa ti fie de oltean …pai daca nu mai incapi de sorin oros pe care tot tu l ai pus pai ia l la primarie sa ti faca campanie ca…cu singuranta vei avea de acu inainte …publicitate cit incape cit nu ai vazut de cind maimicuta ta te a facut …sa minti cu nerusinarea de politician nesimtit …nu vrei sa dai banii angajatilor, banii publici, banii cetatenilor da vrei a ti baga toate pilele prin institutii ca spioni?????hallooo…frateee nu s banii tai personali…nu i teatrul tau privat si nici macar primaria nu i a ta … poate vrei a ajunge pe marile ecrane …in curind film artistic …doi imbecili costel si sorinel -marea rafuiala pe spinarea teatrului!nu ai de unde a le da banii artistilor ??pai ia nu ti mai lua cu sute de milioane plasme la sedintele de partid ..ia nu mai fa chefuri de 8 martie tutoror angajtilor din primarie la restaurante de lux si excursii de milioane de euro ..ia nu ti mai cumpara atitea cladiri la preturi derizorii din care sa ti faci clinici private….si toate din banii cetatenilor si probabil din salariile artistilor ..deci cine le a consumat salariile?uiti costele ca una din obligatiile tale de mare edil este si cultura sa o sustii sau poate prin cultura tu intelegi guta , minune si alte alea pe care la orele diminetii dansezi pe sub mese!!!lasa dorele ca vine ziua scandentei si la tine ..in curind !

 8. polgar Răspunde

  Scandal,coruptie ,injurii,minciuna ,aroganta,nepricepere,delapidare acestea sunt o parte din caracteristicile administratiei “COICA DOREL COSTEL”..

 9. EU Răspunde

  Curios ,primaria are bani de tot felul de petreceri ,unde se arunca bani fara sa dea socoteala pentru ei.
  Dragnea a marit salariul la toti primarii din Romania
  si nu cu putin..de unde, clar tot de la noi..
  De cind ma stiu acesti oameni care muncesc in acest teatru isi fac meseria cu destoinicie,respect pentru cei care ii privesc,dar nu se scalda in bani si nu s-au scaldat in bani,cu toate ca in comparatie cu un bugetar care are salar si sporuri har domnului foarte mari,acestia produc ceva..hrana pentru noi sub forma de cultura care eu cred ca este cu mult mai hranitore de cit multe alte lucruri(politica)
  DOMNULE PRIMAR NU AR TREBUI SA INJOSITI NISTE OAMENI CARE PRODUC CULTURA IN ACEST ORAS…
  POATE VA GINDITI CUM ATI PUTEA TRAI DIN 600 DE LEI PE LUNA!!! SI NICI ACEIA BANI SA NU II LUATI LA TIMP…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Reţea specializată în traficul de migranţi, destructurată de poliţiştii de frontieră sătmăreni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial Satu Mare, împreună cu lucrători din cadrul Sectorului P.F. Petea, cu sprijinul de...

Închide