Ultima actualizare: azi, 12:06
Locale

Reţea specializată în traficul de migranţi, destructurată de poliţiştii de frontieră sătmăreni

migranti sirieniPoliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial Satu Mare, împreună cu lucrători din cadrul Sectorului P.F. Petea, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, au destructurat o grupare formată din cetățeni români care intenționau să faciliteze trecerea ilegală a frontierei de stat, a unui grup de migranţi.

Şase cetăţeni români din judeţele Satu Mare şi Maramureş sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar 11 cetăţeni sirieni pentru tentativă de ieşire de ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, după ce au fost prinși azi noapte în flagrant, in timp ce intenționau să treacă ilegal frontiera.

La începutul lunii septembrie 2014, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare şi PTF Petea – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, au iniţiat un complex de măsuri informativ-operative, în vederea destructurării unei reţele de traficanţi de migranţi.

Din suspiciunile rezonabile existente în cauză a rezultat că mai mulți cetățeni romani, domiciliați în județele Satu Mare și Maramureș, au constituit o grupare care avea ca scop racolarea, adăpostirea, îndrumarea, călăuzirea şi transportul mai multor cetăţeni străini, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României către alte ţări din spaţiul comunitar.

Astfel, suspecţii au asigurat recrutarea, cazarea şi transportul migranţilor, în vederea trecerii ilegale a frontierei de stat, pentru a fi preluaţi de ceilalţi membri ai grupării etc.

În urma monitorizării activităţii reţelei, s-a stabilit că suspecţii au racolat mai mulţi cetăţeni de origine afro-asiatică pe care intenţionau să-i transporte până la frontiera româno-ungară. Scopul membrilor reţelei era să îi treacă pe aceştia frontiera prin zona verde, urmând să îi preia apoi din Ungaria, destinaţia finală fiind ţări din Spaţiul Schengen.

Gruparea a fost destructurată în cursul zilei de ieri, când au fost identificate şi blocate în trafic, pe raza municipiului Satu Mare mai multe autoturisme conduse de cetăţeni români, în care se aflau mai mulţi cetăţeni din Siria.

În urma acţiunilor întreprinse de poliţiştii de frontieră, au fost reţinuţi şi identificaţi șase cetăţeni români domiciliaţi pe raza judeţelor Satu Mare şi Maramureş care făceau parte din reţeaua de trafic de migranţi, precum şi 11 imigranti, cetăţeni sirieni.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Sursa: STPF Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Primarul Coica atacă din nou: Fabricat în Satu Mare nu se organizează din cauza lui Adrian Ştef!

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, l-a atacat din nou pe preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef, susţinând că din cauza...

Închide