Ultima actualizare: ieri, 21:43
Locale

Au fost închise toate târgurile din Satu Mare

Comitet Situatii de Urgenta (5)Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare a hotărât în şedinţa de astăzi închiderea tuturor târgurilor din judeţ până în data de 5 octombrie, pentru prevenirea apariţiei bolii limbii albastre (bluetongue).

Prefectul Eugeniu Avram a explicat că această măsură este una temporară scopul fiind de a se preveni apariţia în judeţ a acestei boli ce se transmite prin ţânţari. Reprezentantul guvernului îi roagă pe oameni să nu încerce să se deplaseze la târguri pentru că vor fi închise iar Poliția va efectua controale pe drumuri.

Șeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, Nicolae Domuța, a spus că două echipe ale direcției se vor deplasa în comune și vor distribui afișe. Mai mult, se va lua legătura cu medicii veterinari să anunțe populația cu privire la această boală și a faptului că târgurile vor fi închise.

DSVSA Satu Mare are pregătită o echipă de intervenție în cazul în care boala se va semnala și în județ, dar și stocuri de material dezinsectant.

Trebuie precizat faptul că mișcarea animalelor este permisă la firme, însă doar cu aviz din partea DSVSA.

3 comentarii

  1. OM Răspunde

    MASURA INTELEAPTASI NECESARA.

  2. piciu Răspunde

    Nu ar fi fost mai corect să se interzică vânzarea vitelor? Cei care ar avea de vândut alte animale ce vină au?

  3. eu Răspunde

    as vrea sa stiu cand se vor deschide targurile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.