Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Preoții din județ, mobilizați în lupta împotriva ambroziei

AmbrosiaPreoții din județ vor fi mobilizați să se implice în lupta împotriva ambroziei, după ce campania de sensibilizare a primăriilor începută de Instituția Prefectului și Agenția pentru Protecția Mediului nu prea a dat rezultate.

Directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, a propus astăzi prefectului Eugeniu Avram să transmită notificări către reprezentanţii cultelor religioase din judeţ în vederea mobilizării populaţiei pentru distrugerea acestei plante invazive, fiind dezamăgită că doar primăriile din Halmeu, Turulung, Carei şi Tăşnad au răspuns solicitării anterioare și au cosit terenurile.

Elisabeta Bekessy este de părere că dacă preoții ar îndruma în biserici oamenii să distrugă această plantă campania ar putea avea succes.

Prefectul a fost de acord cu această propunere și va trimite adrese din partea instituției către reprezentanții cultelor.

Polenul de la ambrozie poate provoca persoanelor sensibile rinită alergică, astm bronşic sau conjunctivită.

9 comentarii

  1. toma Răspunde

    Incredibil!!! Cam cata autoritate au papagalii astia?

  2. Cetatean Răspunde

    Protii vor da dezlegare,dar cei de la mediu pot da amenzi.

  3. Cetatean Răspunde

    Preotii vor da dezlegare,dar cei de la mediu pot da amenzi.

  4. eu Răspunde

    de ce nu este implicat Florisalul in asta??Si asa ia bani fara sa faca nimic concret. Iarna trecuta a fost nevoie de dezapezire???Citi bani au luat pt. dezapezire. Sa trimita angajatii de la spatii verzi sa distruga ambrozia daca primaria si consiliul judetean si-au papat banii cu chefuri.

    • Ecologistul Răspunde

      Cei de la Protectia Mediului sunt niste incompetenti bine ca pot lua spagi de la Florisal … etc. DNA de ce nu-si face treaba.

  5. OM Răspunde

    Toate comunele fac chefuri.

  6. Ecologistul Răspunde

    Cei de la Protectia Mediului sunt niste incompetenti bine ca pot lua spagi de la Florisal … etc. DNA de ce nu-si face treaba.

  7. mihnea Răspunde

    Medicii de familie nu pot fi implicati? Cei de la revista Acolada? Sau, in timpul liber, angajatii de la librariile din oras. Ce spuneti d-na Bekesi? :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.