Ultima actualizare: ieri, 22:28
Locale

Explozie la ștrandul din Acâș. Trei persoane transportate cu avionul la București UPDATE

spartan-smurd-aeroport-satu-mare-4

UPDATE: Marţi, ora 11:30. Un specialist al Poliţiei Satu Mare va stabili cauza exploziei. Potrivit unor surse, explozia ar fi fost produsă de la o ţigară aprinsă în camera de baie în care erau gaze provenite din apa termală. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Satu Mare, Camelia Cosma, nu a putut confirma această informaţie, spunând că ancheta este în plină desfăşurare.

Starea răniţilor este gravă, medicii bucureşteni declarând presei naţionale că şansele sale de supravieţuie sunt sub 10%. Femeia are are arsuri pe 85% din suprafaţa corpului, bărbatul pe 65% iar copilul pe 60%. Grav este faptul că le-au fost afectate căile respiratorii. Aceştia sunt la terapie intensivă iar până la când starea nu li se stabilizează medicii nu pot interveni chirurgical.

Luni: ora 22,00 – Explozie la ştrandul din Acâş. Doi adulţi şi un copil de şase ani au suferit răni grave, pe 70-80% din suprafaţa corpului după ce a explodat o conductă de apă termală.

 

La data de 1 septembrie 2014, în jurul orelor  18:15,  poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Tăşnad au fost sesizaţi prin SNUAU 112, de către Valentina F., despre faptul că la ştrandul din zona de agrement Acâş, situat pe raza judeţului  Satu Mare s-ar fi spart o conductă cu apă termală şi o persoană ar fi fost rănită.

Din primele cercetări  s-a stabilit că într-o încăpere destinată băilor la vană a  explodat o conductă de apa termală,  iar doi adulţi , soţ-soţie şi copilul minor al acestora, aflaţi în încăpere, au suferit leziuni. Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru a li se acorda primele îngrijiri medicale.

Poliţiştii au demarat verificări pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt,  dispunerea  măsurilor  legale care se impun în acest caz şi tragerea la răspundere a eventualilor responsabili de producerea evenimentului.

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a aprobat luni seara efectuarea unui zbor umanitar, cu o aeronavă militară C-27J Spartan, de la Satu Mare la București pentru transportul  a trei persoane ce au suferit arsuri grave în urma unei explozii.

Răniții vor fi transportați cu aeronava militară C-27J Spartan și vor fi asistați pe timpul zborului de o echipă medicală SMURD. Misiunea a fost aprobată în urma solicitării șefului Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, secretarul de stat Raed Arafat.

Echipajul aeronavei C-27J Spartan, din cadrul Bazei 90 Transport Aerian, este condus de căpitan-comandorul Emil Tecuceanu.

6 comentarii

  1. Attila Hajdu Răspunde

    Asta da relaxare prelungita,nu esti in siguranta nici in vana la strand.

  2. Peter Codat Răspunde

    are importanta cine conduce nava ? Important gestul dar nu si persoana , reclama nu se cade bine in cazul acesta

  3. Peter Codat Răspunde

    are importanta cine conduce nava ? Important gestul dar nu si persoana , reclama nu se cade bine in cazul acesta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.