Ultima actualizare: azi, 09:30
Locale

Felician Pop şi-a lansat o nouă carte, din Turnul Pompierilor

Turn desfrunzit, Felician Pop (66)Scriitorul Felician Pop şi-a lansat astăzi cartea „Turn desfrunzit” din Turnul Pompierilor. Lansarea cărţii a fost făcută la propriu din turn, după discursurile invitaţilor, legată cu o sfoară.

Lansarea cărții a avut loc într-un spațiu neconvențional,Felician Pop spunând că a învățat de la regretatul jurnalist Iosif Țiproc să-și facă lansări în locuri deosebite. La evenimentul de lansare au fost prezenţi prieteni ai autorului, mulţi dintre ei în funcţii publice, oameni de cultură. Au vorbit despre Felician Pop, atât ca autor cât şi ca om Teodor Curpaş, Virgil Enătescu, Voicu D. Rusu, Robert Laszlo, Marcela Papici, Cornelia Pop Bălan, Kereskneyi Sandor, Mircea Ciocan, Aurel Pop. Aceştia l-au descris în general ca pe un adevărat om de cultură, dar şi un jurnalist incisiv, care spune lucrurilor pe nume.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a subliniat rolul pe care l-a avut Felician Pop în relansarea Centrului de Creaţie, reuşind să crească numărul evenimentelor de la aproximativ 15 câte erau într-un an când a preluat instituţia, la peste 170 de acţiuni, unele dintre ele, precum concursul Recitatio, de foarte mare succes. Ştef l-a asigurat că-l va sprijini în continuare în acţiunile pe care le va desfăşura.

 „Cred în oameni, în oameni adevăraţi, poate sunt perfecţionist. Unii spun că am foarte mulţi inamici, dar sunt mândru şi de ei, dar normal, sunt oameni de calitate, redutabili, oameni care nu-mi dau pace. Cum să nu-mi iubesc inamicii când iată ce mulţi prieteni am. Am mulţi prieteni, mulţi dintre ei plecaţi dincolo, îmi vin în vise şi atunci eu scriu despre ei”, a spus Felician Pop.

La eveniment a fost prezentă şi o delegaţia din Ucraina, Felician Pop primind o diplomă de onoare din partea deputatului Jana Mikitiuk, pentru eforturile depuse în apropierea românilor şi ucrainenilor şi a semnării protocolului de intenţie de înfrăţire dintre judeţul Satu Mare şi raionul Hust din provincia Zakarpatia.

Felician Pop  susţine că la Satu Mare trebuie reconstruit un spirit care i-a ţinut aproape pe sătmăreni, indiferent de etnie.

Am ales turn pentru că ştim că Turnul Babel este cel care a dezbinat rănile, iar turnul acesta, al comunităţii sătmărene, este un turn care le adună. Dacă nu ne vom iubi semenii, indiferent de naţie, suntem români, maghiari, ucraineni, şi să vedem flacăra din acel om, vom fi probabil handicapaţi din punct de vedere spiritual. Trebuie să reconstruim un spirit al cetăţii şi această carte este o foarte mică şi neînsemnată cărămidă în această construcţie”, a mai spus Felician Pop.

Cartea cuprinde mai multe tablete, multe dintre ele despre comuna sa natală Odoreu.

Cartea aceasta Turn desfrunzit se referă la faptul că artistul este ca un turn care trebuie să vadă lumea şi care se desfrunzeşte cu fiecare carte. Desfrunzindu-se, pe artist îl vezi aşa cum este, în măreţia sau în grozăvia sa”, a spus autorul.

 

6 comentarii

 1. Gill Răspunde

  Inca o carte pe banii consiliului judetean care nu o sa fie citita de nimeni ?

 2. SATMAREAN Răspunde

  Felicitari, Felician Pop! Indiferent ce se spune si se crede despre domnia sa, consider ca este, intr-adevar, un om de cultura extrem de valoros!Singura mea dezamagire consta in faptul ca se lasa folosit de oameni inculti, ajunsi in functii importante la judet.

 3. LIBERal Răspunde

  Sincere felicitari, domnule director! Cunoscandu-va bine, am certitudinea ca este o carte valoroasa.

 4. gigi Răspunde

  pe cand o carte despre cum il tine in brate si in functie pe iubita lui,ROBERT?

 5. berti Răspunde

  la asa valoare, salariu de peste 10.000 lei lunar este bataie de joc ! Eu propun sa i se mareasca leafa, apoi sa vezi volume…….. fara cititori

 6. Felimuian Răspunde

  Acest ilustru scriitor al Satmarului, acest creier neprihanit al artistilor nu este decat un circar de 2 lei, care scrie la comanda si beneficiaza de ajutor politic pentru a se sustine. Mi-e sila de tine si de apucaturile tale deviante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Arta holotropică își pune amprenta pe elevii din Satu Mare

O acțiune marcată prin sport și pictură s-a desfășurat astăzi în aer liber în Grădina Romei din Satu Mare. Acțiunea...

Închide