Ultima actualizare: azi, 09:32
DRM
Locale

Arta holotropică își pune amprenta pe elevii din Satu Mare

PrimaGym, actiune copii (9)O acțiune marcată prin sport și pictură s-a desfășurat astăzi în aer liber în Grădina Romei din Satu Mare. Acțiunea face parte din proiectul intitulat ”Încercare de artă holotropică” și este derulat la Satu Mare de către învățătoarea de la Liceul Program Sportiv, Loredana Ruba. 

Scopul acestei acțiuni artistice holotropice este de a demonstra că imaginația și inspirația artistului pot fi stimulate și declanșate de factori externi. În acest context, învățătoarea Loredana Ruba a pregătit o acțiune cu elevii din clasa a doua de la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare, pentru a-i iniţia pe copii în această arta holotropică ”inspirată” şi realizată în urma unor experiențe extatice autentice.

În prima fază a acțiunii, cei peste  zece elevi au participat în aer liber la o demonstrație de bodyART susținută de Simona Niste şi Ilyes Ilona, instructorii autorizați de la primaGYM, unica școală de acest gen din România.

Conceptul bodyART a preluat mișcări și poziții din yoga, DO- IN gimnastică medicală, iar cu ajutorul unor tehnici de respirație se realizează o armonie perfectă între exercițiile de forță și relaxare, astfel trupul conștientizează întâlnirea dintre mișcare și putere.

După demonstrația de bodyART, elevii și-au exprimat personalitatea prin desene și colaje realizate prin pictură.

Potrivit Loredanei Ruba, o astfel de acțiune dorește să o deruleze și cu elevii de la Școala de Artă din Satu Mare iar de această dată pe lângă pictură să folosească și muzica ca și factor extern.

5 comentarii

 1. Loredana Ruba Răspunde

  ARTA HOLOTROPICA este un concept care apartine artistului roman EDUARD APOSTU ,s-a nascut in 2005 langa Roman si este ''arta rezultata in urma unor experiente transpersonale,are la baza filozofia Zen si ideea de self-discovery"-EDI APOSTU.

 2. Loredana Ruba Răspunde

  Liceul de Arta a acceptat sa participe in proiectul educational INCERCARE DE ''ARTA HOLOTROPICA''-Edi Apostu .Conceptul a ajuns si la Satu Mare,gratie unui alt concept valoros -bodyART(Robert Steinbacher) adus elevilor de master trainerii BODYART SCHOOL ROMANIA.

 3. Mirela Pinte Răspunde

  Felicitari, Loredana, pentru aceasta initiativa!

 4. Iulia Răspunde

  În ce data ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Festivalul Muzicii de Stradă – prima zi (Galerie FOTO)

Municipiul Satu Mare a devenit de astăzi un oraș muzical, pe străzile urbei noastre desfășurându-se Festivalul Muzicii de Stradă. Peste...

Închide