Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Festivalul Muzicii de Stradă: 104 concerte cu 27 de formații în 3 zile, pe străzile Sătmarului!

afiswebNe apropiem de weekendul magic al muzicii stradale în Satu Mare: Festivalul Muzicii de Stradă va umple străzile și locurile publice al orașului cu muzică de calitate, de la Centrul Vechi până la cartiere! Organizatorii evenimentului, Asociația Culturală pentru Tinerii Sătmăreni și NetMusic School au publicat pe pagina oficială a evenimentului programul detaliat pentru cele 3 zile. 

Despre concursul muzical: premiul cel mare în valoare de 1.000 de euro este oferit de Orange România, se vor acorda 2 premii în valoare de 1.000 de lei oferite de Edmeea Trans și SecondTex, iar premiul III în valoare de 500 de lei este oferit de societatea SecondTex. Punctajul final în concursul muzical se va acorda pe baza votului publicului ce se poate efectua lângă scene și printr-un sms (tarif normal) și pe baza punctajului juriului de specialitate: Gabi Jugaru entertainer radio/tv, Adrian Coliță reprezentant Dynacord România și Bartos Erzsébet, redactor muzical radio. 

Evenimentul se va realiza pe 5 scene: Scena DRÄXLMAIER Group, Scena Orange, Scena TransPink, Scena ZES Zollner și Scena SaladBox, având programul detaliat atașat în formă grafică iar sumar, este următorul: 

  • Vineri se vor monta mini-scene în cartierul Micro 16 pe Aleea Universului, în Micro 15 pe Aleea Milcov, în Carpați2 pe strada Ganea, în Piața Eroilor Revoluției și pe pasajul Coposu, pe fiecare scenă de la ora 16.00 vor cânta muzicieni de blues, jazz, instrumental, hiphop și de alte stiluri, până la ora 21, însă fără a stânjeni confortul locuitorilor. Microbuzul muzicii, acel hippie-bus legendar din filmele americane va asigura transportul muzicienilor între scene.
  • Sâmbăta: festivalul se va muta în Piața Libertății, în parcul central și pe aleele adiacente vor cânta formațiile venite din București, Budapesta, Cluj-Napoca, Oradea și bineînțeles, trupele locale. Startul festiv se va da la ora 11.45 de lângă Turnul Pompierilor cu un flashmob inedit, iar de la ora 12 până la ora 21, centrul istoric va răsuna de muzica rock, blues, jazz, funky și alte stiluri muzicale, nemaiîntâlnite pe scenele sătmărene!
  • Duminica vom începe de la ora 11 în centrul vechi, publicul va avea posibilitatea de a asculta și a vota muzicienii până la ora 18, după care va începe festivitatea de premiere în fața scenei principale. Organizatorii invită pe toți muzicienii și posesorii de instrumente muzicale din Satu Mare să participe la un moment deosebit: toți muzicienii, fiecare cu instrumentul propriu, vor cânta împreună o melodie cunoscută, o performanță nemaivăzută în oraș! După acest moment deosebit se va continua cu un maraton de jam-session, la care vor participa zeci de muzicieni! 

Program2.indd

Sponsorul Principal al evenimentului este DRÄXLMAIER Group, partenerul tehnic al evenimentului este școala privată de muzică Netmusic School, Sponsorii evenimentului sunt: Orange Romania, TransPink, ZES Zollner și SaladBox. Transportul muzicienilor este asigurat de Edmeea Trans, siguranța evenimentului de Beta Security, serviciile de catering sunt oferite de No Pardon Pub și Restaurantul Veneția, cazarea muzicienilor se va face la centrul de agrement a Direcției Județene de Sport și Tineret. Festivalul Muzicii de Stradă se va organiza în parteneriat cu Primăria Municipiului Satu Mare. 

Pentru desfășurarea în maximă siguranță a evenimentului, organizatorii cer înțelegerea cetățenilor pentru eventualele restricții de trafic în fața Catedralei Romano-Catolice. Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica programul evenimentului. 

Așadar, sătmărenii sunt invitați pentru a savura o varietate impresionantă de muzică, vineri în cartiere, sâmbăta și duminica în centrul vechi, pe această cale invităm pe toți iubitorii muzicii din Satu Mare să fie alături de noi la nașterea unui festival!

2 comentarii

  1. ionut Răspunde

    in sfarsit ceva nou prin Satu Mare felicitari organizatorilor!

  2. KLK Răspunde

    In SATU mare sint multi organizatori de evenimente. Primăria cu Zamfirescu, shadows Marius, Centrul de Conservare a prostiei marca Stef etc etc dar printre toti cel mai profesionist si original este Gergei Butka. Succes!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.