Ultima actualizare: ieri, 19:30
DRM
Locale

Membrii PSD Satu Mare, hotărâți să-l facă președinte pe Victor Ponta

Aproape 1.000 de membri PSD Satu Mare au participat astăzi în Casa de Cultură a Sindicatelor la conferinţa judeţeană în care au validat candidatura premierului Victor Ponta pentru funcţia de preşedinte. Sătmărenii s-au alăturat astfel celor 34.000 de delegați din întreaga țară, și au aprobat împreună, printr-un sistem de videoconferință candidatura lui Victor Ponta.

 În Casa de Cultură a Sindicatelor au fost prezenți 993 din cei 1012 membri PSD convocați, nelipsind niciunul din liderii importanți, în frunte cu preşedintele Mircea Govor, primarul Dorel Coica, primari, viceprimari, aleși locali, directori de  instituții și școli pentru a vota și valida scrutinul electoral intern. Rând pe rând, toți au avut doar cuvinte de laudă la adresa premierului și au transmis mesaje de mobilizare, arătându-se hotărâți să ducă „schimbarea până la capăt” şi să-l facă preşedintele României pe Victor Ponta.

Pentru acest scrutin intern au fost consultate toate organizațiile locale din județul Satu Mare, obținându-se 7.103 de voturi pentru candidatura lui Victor Ponta, 0 voturi împotrivă și 0 abțineri. Din județul Satu Mare s-au obținut 35.222 de semnături de susținere a candidaturii acestuia.

Directorul de campanie la nivel de judeţ, Raul Băbţan, a anunţat că reţeaua de militanţi are 2.930 de sectoare în judeţul Satu Mare conduse de 334 de şefi de secţii de votare.

În discursul său, primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, le-a spus colegilor de partid că în 2012 a fost o campanie grea întrucât PSD a avut în spate o povară, făcând referire la PNL, declarându-se ferm convins că acum PSD va câştiga fără probleme întrucât  acum e ca „un alergător care a scăpat de povară”.

În sprijinul afirmaţiilor primarului Dumitru Pop a venit şi Dorel Coica, acesta explicând că este de greu de obţinut un mandat de preşedinte de Consiliul Judeţean. În opinia sa, acest post ar trebuit să fie ocupat de Mircea Govor.

De asemenea, secretarul general al PSD Satu Mare, primarul comunei Racşa, Toma Betea, a spus că se aşteaptă ca PSD să obţină peste 90% în Colegiul din Oaş iar de la celelalte colegii din judeţ aşteaptă rezultate de peste 80%.

La finalul congresului extraordinar, vicepremierul Liviu Dragnea a prezentat rezultatul scrutinului electoral intern pentru validarea candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale:  414.667 de voturi pentru, 68 de voturi împotrivă și 182 de abțineri.

Președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a ținut să mulțumească tuturor celor prezenți în sală pentru munca depusă în strângerea de semnături, transmițând un mesaj de unitate declarând că ”mă voi bate pentru dumneavoastră și pentru județul Satu Mare”.

 

22 comentarii

 1. Felix_ Motanul Răspunde

  Valer Marian (cel ce trebuia sa aiba portofoliul Ministerului Dreptatii in guvernul Ponta 1) ce zice? Nu l-am vazut la prezidiu, o fi bolnav?

 2. POVARA PNL Răspunde

  MITICA OFFSAID SA GASIT SA VORBEASCA, OSPATRUL SUPARAT, CA BACSIS NU A LUAT, PROBABIL SI ACU CA E PRIMAR ARE ACELEASI DEPRINDERI DE CIUBUC CA E 10% SAU 15% PORECLA SA, NU MISCA NIMIC IN COMUNA FARA SA STIE MITICA SI FARA SA ISI IA COMISIONUL. DA CINE A FACUT DRUMUL CU CARE TE LAUZI ATUNCI IL LINGEAI PE SILAGHI SI ERA LIBERAL ACU LIBERALI AU FOST POVARA. VULPE CE ESTI. LAS CA ITI VINE RANDUL SI TIE TAICA.

 3. dascal Răspunde

  Propaganda ieftina pro-Ponta!

 4. Traian Răspunde

  Ponta nu are profil de presedinte.

 5. Relu Răspunde

  Mirciulica,ducele, s-a cam chinuit sa spuna cateva vorbe.Ponta nu trebuie sa ajunga presedinte.

 6. SATMAREAN Răspunde

  Cu demagogia nu se ajunge prea departe. Legalizarea traseismului politic trebuie sa ingroape PSD, iar Ponta sa nu ajunga presedinte.

 7. Rodica Răspunde

  Oare nu e Ponta ofiterul sub acoperire? Daca e asa cum spune Colda, trebuie pesedistilor sa fiti hotariti sa-l faceti presedinte pe altul.

 8. Leo Răspunde

  Un individ cu imaginea lui Ponta nu poate sa devina presedintele Romaniei. Ati uitat de plagiat? Ati uitat de lovitura de stat din 2012? Ati uitat de pozitia umulitoare de la intalnirile cu Basescu? Ati uitat de suspendarea Statului de Drept, prin legiferarea traseismului?

 9. Satmarean Răspunde

  Pentru a ajunge presedinte, Ponta se foloseste de functia de premier si realizeaza o dezechilibrare majora a bugetului, cu consecinte nefaste, de neimaginat.

 10. Certezan Răspunde

  EXECRABIL DISCURSUL LUI CIOCAN.NU-l RESPECTA NICI SATENII.VA FACETI DE RAS CU ACEST “ORATOR”.DE FAPT GOVOR A SPUS CA ERAU ALTE PRETENTII PE VREMEA LUI CICAN.

 11. RACSAN Răspunde

  VALER MARIAN SA INCONJURAT DE INCOMPETENTI.

 12. Fesnist original Răspunde

  Paru destept paraseste capu PROST! Doctor aspirna delireaza!!!! Govoras infractoras presedinte de Consiliu Judetean ??? Cineva trebe sa l aleaga cine? cine? …. Delirezi duceti l la Enatescu sa l trateze.

 13. Teo Răspunde

  PLR e cel mai tare. Tariceanu-presedinte! Ovidiu Silaghi-premier, iar Stroe si Chitoiu-vicepremieri.

 14. Silviu Răspunde

  Ponta nu are sanse, fara fraudarea alegerilor, sa cistige alegerile.

 15. bula Răspunde

  TARICEANU- presedinte, SILAGHI OVIDIU -prim ministru, STEF ADRIAN -ministru finantelor si MIRCEA GOVOR – ministru al transporturilor! USL nu a murit la SATU MARE, fiti atenti ca asta-i formula castigatoare!

 16. mirela Răspunde

  din nou voi alege pe cel mai putin prost! :).Iohannis m-a dezamagit crunt( e de divizia B ca Olimpia :)) iar alt candidat nu exista! Asdar e clar, iese Ponta desi nu e grozav nici el :(.

 17. alava Răspunde

  inainte de 89 se organizau asemenea manifestari.

 18. flacara violeta Răspunde

  Intr-un stat civilizat unul ca ponta NU avea ce cauta nici macar in politica,nu sa aiba tupeu sa candideze de presedinte! Astia de la psd sunt niste IRESPONSABILI ,care au impresia ca aceasta functie este una pt. orice HADICAPAT mintal! Nu mai avem nici timp,nici voie sa facem tot felul de experimente! Situatia tarii NU o permite! De aceea trebuie UN OM ECHILIBRAT,RESPONSABIL,asa cum este Klaus Johannis! Votati-l cu incredere!

 19. Legionarul Răspunde

  Ciuma rosie s a réunit sa l aleaga pe marele mitomanul plagiator ponta ! O rusine pt Romania!

 20. DNA Răspunde

  Puie Monta!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Galeria de artă a Centrului de Creație Satu Mare a fost inaugurată

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare și Uniunea Artiștilor Satu Mare au vernisat astăzi expoziția de...

Închide