Ultima actualizare: ieri, 21:18
Locale

Petre Mureșan avertizează că se pregăteşte fraudarea alegerilor

petre muresanPreşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan, a avertizat astăzi într-o conferinţă de presă că se pregăteşte fraudarea alegerilor prezidenţiale, fiind pus la punct un plan operativ în patru paşi.

Redăm în continuare declaraţia liderului ACL:

În timp ce la graniţele estice ale Uniunii Europene şi în imediata noastră vecinătate a luat amploare un conflict care afectează suveranitatea şi independenţa unui stat, prin acţiuni agresive regizate din exterior, în România ultimelor luni, asaltul asupra democraţiei şi asupra statului de drept a atins cote alarmante. Atacul este concertat, produs din interior, iar artizanul acestor acţiuni destabilizatoare este însuşi Guvernul României, sub conducerea premierului Victor Ponta. Unicul scop al acestui marş în forţă este fraudarea alegerilor prezidenţiale din această toamnă.

După 6 luni de la învestirea Cabinetului Ponta 3, un scurt inventar al acţiunilor guvernamentale ne relevă dimensiunile dezastrului. Dezastrul economic, confirmat prin intrarea oficială a ţării noastre în recesiune tehnică, ca urmare a unui act de guvernare incompetent, lipsit de viziune care a împovărat mediul de afaceri şi a sărăcit populaţia, este completat în mod nefericit de atentatul la instituţii fundamentale ale statului, care rând pe rând au fost plasate sub dominaţia partidului – stat PSD.

După eşecul înregistrat la alegerile  din 2004 şi 2009, când Partidul Social Democrat nu a reuşit  să adune suficiente voturi pentru a câştiga prezidenţialele în mod onest şi democratic acum, acelaşi PSD, prin Guvernul Ponta, vrea ca în 2014 să fure voturile care îi lipsesc.

În acest scop, Guvernul PSD a pus în aplicare o adevărată campanie instituţională în scopul de a se asigura că nimeni şi nimic nu-i va sta în calea fraudării alegerilor.

Planul operativ al Guvernului PSD poate fi descris în patru paşi,  astfel:

Pasul 1- Înarmarea

În chip meschin, sub vălul unei democratizări şi eficientizări a activităţii din zonele foarte speciale ale administraţiei publice centrale, încet-încet, primul ministru Victor Ponta şi-a atras de partea sa  aparatul de forţă al Statului. Ne referim aici, la:

a. Direcţia generală de informaţii şi protecţie internă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor care a fost reorganizată ca departament în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, coordonat de un secretar de stat, ajutat de 2 subsecretari de stat, numiţi şi eliberaţi, din funcţie –  atenţie – prin decizie a prim-ministrului.

b. Inspectoratul General al Poliţiei Române este condus de un inspector general, cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului afacerilor interne, după consultarea Corpului Naţional al Poliţiştilor. Aşadar, România ar urma să fie primul stat din Uniunea Europeană care acordă un rang politic şefului Poliţiei.

c. Controlul asupra Departamentului de informaţii pentru apărare.  Astfel, Şeful Departamentului de informaţii pentru apărare este numit de către primul-ministru, la propunerea ministrului apărării naţionale, cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Funcţia de şef al Departamentului de informaţii pentru apărare este asimilată funcţiei de secretar de stat.

d. Folosirea Curţii de Conturi, cea care poate sesiza organele de anchetă penală, ca instrument de teroare politică pentru aleşii locali care refuză transferul la PSD.

Pentru primarii şi aleşii locali care refuză să se alinieze şi să intre în PSD sau în partidele satelit (PC, UNPR, PLR), Curtea de Conturi, controlată de PSD, este folosită ca un instrument de presiune politică.

Astfel, fondurile primite de către primarii PSD şi de către primarii care vor migra la PSD se cheltuiesc după bunul plac de către aleşii locali pentru că nu are cine să-i controleze.

 Elementul comun al acestor acţiuni legislative în cascadă, care vin să întărească puterea şefului guvernului, îl reprezintă următoarea sintagmă:„numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a primului-ministru”.

Pasul 2, cel al Organizării logisticii pentru atac în vederea fraudării alegerilor.

Prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 45/2014, Guvernul României a legiferat, neconstituţional, modificări în sistemul electoral privind alegerea Preşedintelui României care vizează componenţa comisiilor electorale, procedura de delimitare a secţiilor de votare, procedura de înregistrare a candidaţilor, procedura de înregistrare a alegătorilor în liste.

 Cu mai puţin de un an de zile înainte de alegerile prezidenţiale, manifestând un dispreţ total faţă de recomandările Comisiei de la Veneţia în materie electorală, Cabinetul Ponta emite această ordonanţă de urgenţă, aducând atingere principiilor fundamentale care stau la baza statului de drept.

„Un principiu fundamental al sistemului electoral european, un principiu garanţie este acela că legea electorală trebuie să se bucure de o anumită stabilitate ca să nu apară ca fiind obiectul unei manipulări partizane.”

Un singur aspect am dori să mai subliniem, referitor la această ordonanţă: s-a ajuns ca prin lege, votul multiplu să fie încurajat.

Partidul Naţional Liberal a atacat această ordonanţă de urgenţă, care favorizează traseismul electoral şi votul multiplu, la Curtea de Apel Bucureşti pe 21 august, iar decizia instanţei a fost în favoarea solicitării noastre, urmând ca ultimul cuvânt să aparţină Curţii Constituţionale.

Pasului 3 – Recrutarea. Aspirarea de aleşi locali  care să aducă voturi pentru candidatul PSD

Prin OUG 55/2014, Guvernul Ponta scoate România la tarabă. Nimic nu mai contează  atunci când PSD poate profita de pe urma „cancerului” pe care îl reprezintă traseismul politic. Bănuim că pentru domnul Ponta cancerul a devenit bun, pentru că dumnealui este cel care califica astfel traseismul politic pe care astăzi îl îmbrăţişează şi încurajează fără nicio reţinere.

Dincolo de abuzul de putere pe care această ordonanţă îl presupune, ea mai are un rol: ne arată faţa hâdă a mentalităţii de baron local. Pentru domnii Ponta, Dragnea şi compania, un organ deliberativ nu funcţionează decât dacă ia deciziile pe care ei le dictează. În caz contrar, trebuie găsită soluţia pentru a aduce la ordine autorităţile locale „deviaţioniste”. Baronul stabileşte ce e bine şi ce e rău, ce trebuie adoptat şi ce nu, cine are dreptul să respire şi cine nu.

Această ordonanţă este un măr otrăvit oferit pe tavă aleşilor locali. Iar otrava lui va contamina întreaga administraţie publică locală din România, cu efecte directe asupra comunităţilor locale, asupra vieţii de zi cu zi a românilor care, în cele din urmă, nu vor înghite trădarea, furtul şi minciuna  şi vor taxa întreaga clasă politică. Guvernul Ponta, în frunte cu premierul  şi cu aceia  care girează prin obedienţă şi pasivitate migraţia aleşilor locali,  vor fi singurii răspunzători pentru tot răul antrenat în societate prin promovarea acestui act normativ.

Pasul 4.-Ultimul pas din planul operativ de fraudare a alegerilor prezidenţiale,

 Lovitura de graţie dată de Cabinetul Ponta statului de drept şi democraţiei, este pusă în operă prin Stăpânirea comunicaţiilor, prin continuarea demersurilor de subjugare a instituţiilor de forţă care au rol în organizarea procesului electoral, precum Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Încă din luna februarie, când putem presupune că a fost conceput acest plan de fraudare, pe fondul analizelor sociologice şi a unor sfătuiri de taină ale liderilor de partid, PSD a propus ca Serviciul de Telecomunicaţii Speciale să fie reorganizat şi trecut în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Cel mai grav este că proiectul de lege prevede că structura generală a Departamentului de telecomunicaţii speciale, atribuţiile componentelor sale funcţionale, efectivele şi resursele în timp de pace şi în timp de război, regimul reţelelor şi echipamentelor de telecomunicaţii speciale şi mobilizarea serviciului se stabilesc prin Hotărâre de Guvern.

Modul în care PSD a pus la cale toată această operaţiune de fraudare a alegerilor este revoltător şi înspăimântător dacă ne gândim la mixul de mijloace ilegale, neconstituţionale, la care s-a recurs. Procesul electoral trebuia dominat şi bine organizat pentru a sluji unicului scop pentru Cabinetul Ponta 3-

Guvernul Ponta 3 trebuie oprit! Campania Guvernului Ponta 3 de a frauda alegerile trebuie oprită! PSD împreună cu sateliţii săi politici nu pregătesc o campanie electorală, ci pun în scenă o campanie masivă de fraudare!

Din păcate, după 24 de ani,  românii au de ales în această toamnă între trecut şi viitor. Trecutul este întruchipat de candidatul Victor Ponta, care din poziţia de prim-ministru a pornit o cruciadă împotriva statului drept din România, împotriva instituţiilor sale esenţiale, care ori au fost slăbite ori au intrat forţat în sfera sa de influenţă, şi toate acestea  pentru a-şi adjudeca preşedinţia României.

 Premierul Ponta a dovedit că poate trece cu bocancii peste orice „impediment democratic” pentru a-şi atinge obiectivul de a deveni preşedintele acestei ţări.

Iar, odată atins acest scop să nu credeţi că se va opri. Planul operativ va avea noi şi noi capitole, unul dintre ele fiind  anunţat deja-adoptarea legii privind amnistia şi graţierea infractorilor. Asta înseamnă,  pentru Victor Ponta, dreptatea până la capăt. După alegerile prezidenţiale aceasta va fi prima măsură pe care guvernarea pesedistă o va lua. Regimul Ponta are scris în ADN-ul său politic drept deziderat al  guvernării – protecţie pentru baroni, graţiere şi amnistie pentru cei care au fost judecaţi şi condamnaţi şi, nu în ultimul rând, acapararea justiţiei.

Mesajul „Dacă pierdem, scapă cine poate”, adresat de către Victor Ponta colegilor de partid, nu a fost doar o simplă vorbă. Acum înţelegem mai bine substratul celor rostite atunci de către premier. Mesajul mobilizator a fost scânteia care a întreţinut vie operaţiunea monstru a PSD-ului de fraudare a alegerilor, o operaţiune de anvergură a cărei acceptare echivalează cu sfârşitul statului de drept din România.

9 comentarii

 1. Parlamentar Răspunde

  V-ati adus aminte ce ati facut voi? Cred ca nu trebuie fradate.Votul alb este legiferat in Franta, Suedia si de foarte mult timp in Elvetia.

 2. nicolaescu Răspunde

  Nu stiam ca a trecut asta la PRM. Medicamente!!! Medicamente!!!

 3. alava Răspunde

  NU e nimic nou !
  in fiecare an se fraudeaza alegerile !

 4. Fuctionar public Răspunde

  Cei din PDL care au taiat salariile si pensiile vin acum sa ne cerseasca voturile cred ca e momentul sa le dam o lectie baietilor destepti .

 5. Zorro Răspunde

  Bai Petrica , neam de straita , zici ca se fraudeaza alegerile ? Dar voi in 2009 ce a-ti facut ? Doamne da sa va prinda acu’ cand vreti a frauda din nou !

  Imi place ca vorbesti din experienta ta de mare fraudator !

 6. ion Răspunde

  Demisia, analfabetule! De unde drac’ai primit materialu asta? Pun pariu ca n-ai putut nici citi un text atat de lung, cu atatea cuvinte noi, d-apoi sa-l concepi.Inapoi la scoala , lasa PDL-ul ca l-ai distrus, ma, Blaga de Satu Mare

 7. maria Răspunde

  Se stie ca “ciuma rosie” e in stare de orice pentru asi atinge scopurile ! Calca pe cadavre daca e cazul ! Sa ne fereasca D-zeu sa iasa pontanacu presedinte !

  • VASILE Răspunde

   cine ii va face campania la PONTA va fi chiar MURESAN exact cum isi indruma oameni sal voteze pe SILAGHI deputati ,, NENOROCITUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.