Ultima actualizare: ieri, 21:18
Locale

Primarii municipiilor din România, la Satu Mare

adunarea generala a primarilor (33)Zeci de primari ai municipiilor din ţară s-au adunat la Satu Mare pentru a participa la Adunarea Generală a asociaţiei din care fac parte. Pe ordinea de zi a întâlnirii au figurat mai multe puncte de actualitate pentru edilii municipiilor, fiind prezenți și reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și ai Ministerului Fondurilor Europene, care au ascultat problemele cuc are se confruntă primarii.

 În cadrul unei conferință de presă, președintele Asociației Municipiilor din România (AMR), Tudor Pendiuc, care este și primarul municipiului Piteşti, a spus că s-au dezbătut diferite teme, cele mai importante fiind modificarea Legii poliţiştilor locali, în sensul acordării acestora a unor drepturi de hrană şi lărgirea competenţelor, dar şi majorarea salarizării în administraţia publică locală.

Secretarul de stat în MDRAP, Sirma Caraman, a spus că este la curent cu aceste probleme, așteaptă în scrie propuneri concrete. Ea a subliniat că în Parlament sunt multe iniţiative legislative privind Legea poliţiştilor locali, și trebuie ca Ministerul Afacerilor Interne să emită un punct de vedere. De asemenea, și despre salarizarea funcționarilor din administrația locală se discută.

Preşedintele AMR, Tudor Pendiuc, membru PSD, nu a ratat ocazia de a-l ataca uşor pe primarul Sibiului Klaus Iohannis, spunând că de 9-10 ani îl așteaptă la întâlnirile asociației dar niciodată nu a participat pentru a afla care sunt preocupările primarilor.

Totodată, Pendiuc consideră o greșeală legea care le interzice primarilor să fie membri în consiliile de administrare a societăților publice.

“După părerea noastră este o greşeală, o eroare, pentru că se spune în legislaţie că trebuie să fie reprezentanţi ai primarului. Dacă sunt reprezentanţi ai primarului, mai bine reprezentat decât el, primarul, cine-l poate reprezenta? Dacă populaţia l-a ales în fruntea sa pentru a-i rezolva problemele de ce să-l sancţionezi fiindcă vrea să rezolve o problemă în cadrul consiliului de administraţie, mai ales în comune unde este o lipsă acută de specialişti, este o lipsă acuză de personal. Pe cine să trimită primarul? Pe o femeie de serviciu? Paznicul? Pe cine?”, a afirmat primarul.     

 adunarea generala a primarilor (4)

8 comentarii

 1. lipsa de interes!? Răspunde

  Cam putini primari, fata de alte intalniri! Domnule Coica, cam putini…

 2. Cetatean Răspunde

  Reprezentantul comunitatii nu trebuie sa fie angajatul primarului . Persoane competente sunt in orice uat.A ca nu-i plac primarului?

 3. prince Răspunde

  Sarmanul COIca nu-l apreciaza nimeni ,stie lumea ca este un ratat si un mincinos ,se vede pe fata lui cat este de fraier.Si delegatia din Wolfenbuthen si-a exprimat dezacordul fata de aceasta nulitate de primar oltean.
  Sectia romana este aproape de desfintare in cadrul teatrului iar acest combinagiu este interesat doar de fufe si fuste ,cu care toaca zeci de mii de euro prin diferite deplasari si delegatii.
  DEMISIA COICA!!!!!!!!!!!!

 4. printe Răspunde

  Au fost prezenti 7 primari din 42 si aia din sud,mai votati COICA DOREL COSTELUSI,,un primar emerit..

 5. figaro Răspunde

  Felicitari pentru eveniment! Carcotasii care comenteaza sunt doar invidiosi pe faptul ca s-a realizat asa ceva la Satu Mare. Dl. Primar, dati zbice inainte. Faceti ce v-ati propus. Aveti sustinerea multor cetateni care poate nu comenteaza aici. Ce e aici e doar o mica comunitate, ce e real e pe strada, in cartiere, intre oameni. Si cel mai important e ceea ce ramane in urma. Atat!

 6. Satmarean Răspunde

  Undei Nichita ,Mazare, Boc, Oprescu,Stavarache, PIALTI,Olguta,Falca,e.t.c primari de primari….

 7. satmarean Răspunde

  In urma ramane cel mai slab dezvoltata oras d.p.d.v economic din Ardeal,salariul cel mai mic di Ardeal,pensia cea mai mica din Ardeal,totul este doar smoala in urma lui Coica care a trebuit sa dea lucrari la Samcif si la Drumuri Judetene ,firme falimentare,care nu au utilaje si angajati specializati pt astfel de lucrari.

 8. Cetatean Răspunde

  Dupa coica altu primar roman nu repede va avea municipiul Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Două persoane s-au intoxicat cu vapori de clor la aquaparkul Aqua Star

Joi în jurul orei 14.00 poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi de către un asistent medical din cadrul ...

Închide