Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Săptămâna prevenirii criminalităţii la Satu Mare. Programul activităţilor

conferinta IPJ (17)Campania ”Săptămâna prevenirii criminalității”, ediția a noua va avea loc în această săptămână la Satu Mare. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare vor organiza în spațiul public în perioada 29 septembrie – 3 octombrie activități informativ – preventive, cu scopul de a-i sensibiliza pe cetățenii sătmăreni cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și referitor la consecințele asociate de infracțiuni.

În acest context, conducerea IPJ Satu Mare a organizat astăzi o conferință de presă susţinută de şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Vlad Florentin,  la care au participat reprezentanţii instituţiilor partenere, viceprimarul Radu Roca, inspectorul școlar general al ISJ Satu Mare, Claudiu Mondici și directorul Direcției de Sport Satu Mare, Dragoș Ștefan precum şi comisarii șefi Alexandru Racoți și Marius Mureșan, iar de la prevenire Simona Săndulescu, Felicia Hrihorișan și purtătorul de cuvânt la IPJ Satu Mare, Camelia Cosma.

Viceprimarul Radu Roca, a declarat că Primăria municipiului Satu Mare va contribui la acest eveniment cu afișe și materiale cu caracter informativ preventiv care vor fi distribuite în cadrul activităților planificate în această săptămână.

“La inițiativa polițiștilor participăm împreună la realizarea unor proiecte care să informeze și să prevină atât copiii cât și adulții pentru a nu deveni victime a diverselor genuri de infracțiuni. În cadrul acestui eveniment Primăria municipiului Satu Mare a contribuit la realizarea de afișe și materiale  cu caracter informativ preventiv care vor fi distribuite în cadrul activităților planificate în această săptămână”, a declarat Radu Roca.

În această săptămână, s-au planificat activități în funcție de prioritățile naționale, care cuprind cât mai multe genuri de infracțiuni.

Prima activitate a campaniei, cu tema “Prevenirea delicvenţei juvenile” va avea loc astăzi la sediul Penitenciarului Satu Mare, unde vor participa 60 de elevi de la Liceul de Artă „Aurel Popp” și de la Colegiul Tehnic „I.C. Brătianu” Satu Mare, însoțiți de cadrele didactice și reprezentanți ai ISJ Satu Mare și reprezentanți ai Serviciului de Probațiuni. În cadrul acţiunii elevii se vor întâlni cu tinerii deținuți. Totodată, la Liceul Romano Catolic „Josephus Calasatius” din Carei va avea loc o educație juridică pe înțelesul elevilor.

Următoarea acţiune ”Prevenirea victimizării minorilor” va avea loc marţi în patru școli gimnaziale din județul nostru unde vor fi susținute sesiuni informative având ca tematică “Prevenirea pornografiei infantile și a victimizării minorilor prin abuzuri sexuale”.

Tema de miercuri este ”Prevenirea furturilor”, iar în acest context, în intervalul orar 10:00-17:00, în Pasajul Pietonal Corneliu Coposu va avea loc o expoziție tehnică cu sisteme de supraveghere și protecție a locuințelor. Urmând ca, între orele 17:00-20:00, în cartierele sătmărene să aibă loc caravana prevenirii furturilor din auto, locuințe și a tâlhăriilor, iar la Carei va fi organizată o întâlnire între polițiștii de proximitate și elevii claselor a X-a și a XI-a, unde se va discuta despre prevenirea furturilor în rândul elevilor.

Acţiunea tematică “Prevenirii infracțiunilor comise cu violență” va avea loc joi la Colegiul Naţional Ioan Slavici şi Colegiul Naţional Johann Ettinger unde reprezentanţii poliţiei vor susţine sesiuni informative.

Ultima zi a campaniei, vineri 3 octombrie, are ca temă „Siguranța rutieră”, în această zi începând cu  ora 14:00, elevii cu vârste peste 14 ani, reprezentanţi ai instituţiilor şi cetăţenii vor participa la marșul bicicliștilor pe traseul Piața 25 Octombrie – Grădina Romei și retur. De asemenea vor avea loc şi acțiuni cu caracter preventiv privind nerespectarea vitezei legale de deplasare.

”Săptămâna prevenirii criminalității” este o campanie derulată la nivel național de Poliția Română prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.