Ultima actualizare: azi, 10:28
Locale

În weekend s-a născut un Festival la Satu Mare!

festival_quarktettLa acest sfârșit de săptămână, străzile și spațiile publice a orașului s-au umplut cu muzică: prima ediție, sau cum numesc organizatorii „ediția zero” a Festivalului Muzicii de Stradă s-a bucurat de un real succes în cadrul locuitorilor orașului. Sponsorul Principal al evenimentului a fost  DRÄXLMAIER Group, partenerul tehnic al evenimentului școala privată de muzică Netmusic School iar Sponsorii scenelor muzicale: Orange Romania, TransPink, ZES Zollner și SaladBox și DRÄXLMAIER Group. Iată un scurt rezumat despre cele trei zile:

Ziua de vineri a început ca una obișnuită pe Aleea Universului, pe Aleea Milcov, pe strada Ganea, în piața Eroilor Revoluției și în pasajul Corneliu Coposu. Însă, apariția mini-scenelor și a muzicienilor a creat o atmosferă deosebită în aceste spații publice, unde poate niciodată nu s-a  auzit blues, jazz sau gospel.

Sâmbăta s-a populat centrul istoric al orașului, startul festiv pentru muzicienii veniți din 7 orașe s-a dat din Turnul Pompierilor cu sunet de trombon, după care ei şi-au ocupat locurile pe scene şi au oferit sătmărenilor o varietate impresionantă de stiluri şi spectacole muzicale deosebite.

Duminică din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, s-a aplicat planul B al organizatorilor: spectacolele s-au mutat în spaţii acoperite.  După cele 101 concerte a celor 29 de formaţii înscrise în competiţie, pe baza votului publicului şi a evaluării juriului de specialitate (Gabi Jugaru – entertainer radio-tv, Adrian Coliţă – reprezentant Dynacord Romania,  Bartos Erzsebet  – redactor muzical City Radio) s-au desemnat câştigătorii concursului:

 • Premiul I în valoare de 1.000 de euro, oferit de Orange România a fost câştigat de formaţia Quarktett din Ungaria, pentru stilul cel mai apropiat de muzica de stradă și pentru îmbinarea tehnicii perfecte cu spontaneitatea care este esenţa acestui stil.
 • Premiul II în valoare de 1.000 de lei oferit de Edmeea Trans a fost câștigat Moon Folded in Two, formaţie care a călătorit cel mai mult pentru a susține două concerte de stradă la Satu Mare. Al doilea premiu II, în valoare de 1.000 de lei, oferit de societatea SecondTex a fost împărţit între două formaţii care au avut prezentări deosebite pe scenă:  Koszika and the Hotshots din Târgu Mureș și Black River Blues Band din Satu Mare
 • Premiul III oferit tot de SecondTex i s-a înmânat unui muzician carismatic: Indie Folker din Cluj Napoca.
 • Autonet Group a oferit 5 premii a câte 300 de lei pentru următoarele trupe: cei mai tineri muzicieni Matecsa David și Matuz Janos, premiul de popularitate i-a revenit formației The Phoenix Band care a strâns peste 6.000 de sms-uri din partea fanilor, și formației StraightUp de reggae-ska din Satu Mare.  Premiu special pentru virtuozitatea unui instrument traditional a fost înmânat  lui TransKloud, iar premiu pentru originalitate i s-a acordat lui Cserey Csabcsi.
 • Reprezentantul Dynacord România a oferit sătmăreanului Tudor Toduț un premiu special: producția unei piese audio în studioul profesional Dynacord.
 • Premiu special oferit de NetMusic School pentru cea mai clară voce i s-a acordat formației New Levites din București.
 • Premiu special a fost oferit de GerBog, de la o afacere de familie pentru o formație de familie: ASH Band, Satu Mare.

Festivalul Muzicii de Stradă a fost organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Satu Mare însă fără a cere finanțare din fonduri publice, s-a realizat din bugetul organizatorilor și a susținătorilor: Sponsorul Principal al evenimentului este DRÄXLMAIER Group, partenerul tehnic al evenimentului este școala privată de muzică Netmusic School. Sponsorii scenelor  au fost: Orange Romania, TransPink, ZES Zollner SaladBox și DRÄXLMAIER Group. Transportul muzicienilor a fost asigurat de Edmeea Trans, siguranța evenimentului de Beta Security, serviciile de catering au fost oferite de No Pardon Pub și Restaurantul Veneția, cazarea muzicienilor la centrul de agrement a Direcției Județene de Sport și Tineret, organizatorii adresează mulţumiri speciale centrului comercial Arcade Property și tuturor partenerilor și voluntarilor implicați în acest proiect.

Evenimentul a decurs fără incidente. După estimarea organizatorilor în trei zile la cele 101 de concerte au participat peste 5.000 de persoane. Organizatorul, Asociația Culturală pentru Tinerii din Satu Mare mulțumește sătmărenilor pentru răbdarea și deschiderea față de acest gen de muzică. Pentru 2015 se pregătește un festival care să poziționeze municipiul Satu Mare pe harta turismului de evenimente muzicale de calitate!

8 comentarii

 1. festi val Răspunde

  S-o nascut un festival, numa atata ii baiu ca s-o nascut mort! Amu il intelegem si pe bubutka ca e suparat dar nu e musai sa faca bilanturi a la Ceausescu ca rade lumea de el.
  vai si amar

  • x Musician din satu mare Răspunde

   Problema ca esti un Retardat. Poate ai avut o copilarie frustrata, nimeni nu te-a acceptat, si acum te ai inbatranit , si ai probleme cu lumea ca nu te ea in considerare, nevasta ta are un amant, la care apeleaza cand ai probleme in pat. Din cauza asta nu mai ai incredere in nimeni. Ti e frica de public, din acest motiv esti incognoto si nu mai stii cine esti. Sa fiu sincer…Mi e mila de tine. ….IN rest Felicitar Pt Butka a facut un eveniment pt cei care mai stie ce inseamna cultura. Satu Mare..Mai ai ce invata..Muzica traieste si va trai. Cei retardati dispara. Pana ce despre noi vorbeste lumea…Tu si retardati ca tine o sa Dispare ca un abur putrazit.

 2. festi val Răspunde

  Iata o mostra de adevarata cultura. X Musician din satu mare!!!! Un agramat ca asta da lectii! Bine am mai ajuns. Ca si cele 5000 de fantome ale lui butka care au vazut 100 de spectacole fantomatice. Acuma inteleg de ce e bun gergo in politica: te minte pe fata fara sa clipeasca. Eu am crezut ca totusi, e mai serios omul asta. Acuma si-a dat examenul. La gara gergo!!!!

 3. gabor Răspunde

  Esti un naiv Butka daca iti imaginezi ca poti pacali pe cineva. Suntem oameni maturi, ce dreak! Oricum asistam la un exercitiu de manipulare publica de cea mai proasta calitate. Du-te la garaj si impaca-te cu apuka ca ai cam facut o gaura in bugetul familiei!

 4. Fiasco Răspunde

  Inca un idiot in SM, care se crede mare organizator de orice…….impreuna, desigur, cu celalalt pulifrici, purtator nedemn al numelui intaiului descalecat al migratorilor huni! Astia n-au habar de muzica, de fapt nu se pricep la nimic, dar se apuca sa realizeze festivaluri!
  Cica au fost 5000 de privitori……:-)))……poate ciorile pe care a incercat sa le izgoneasca din Gradina Romei si care din solidaritate cu satmarenii s-au intors sa-l ajute!!!
  Sper sa nu mai existe si o a II-a editie!

 5. csongi Răspunde

  Ce tupeu si la Gergo! Dupa ce stii bine ca ai ratat un eveniment, mai si iesi sa spui ca au fost 5000 de oameni. Gergo, noi nu suntem alegatorii tai, asa ca nu ne lasam prostiti. Daca taceai, mecanic auto ramaneai! Habar nu ai de muzica si de nimic, in general. Cat esti ,esti numai baiatul plin de fantezii proaste a lui taticu!

 6. satmarean Răspunde

  va lipsea mici si bere gratis de COIu taraniilor … ce atitudine de nimic aveti ma

 7. trollhunter Răspunde

  Hai să fim și noi un pic mai înțelegători și mai toleranți cu cocălarii sătmăreni care s-au așteptat la un mic și o manea, și au primit un pic de cultură și spirit de inițiativă în schimb. “Cele 5000 de fantome” erau sătmărenii care s-au oprit – chiar și dacă pentru câteva minute – în fața unei scene și s-au bucurat că au posibilitatea de a asculta muzică live, fără a avea gândul amar de genul “încă o c*căciune politică organizată din banii noștri”. Respect pentru oricine care pe lângă obligațiile lui mai bagă un efort să se întâmple ceva în satul ăsta plin de mârlani. Voi, fraților, mai bine rămâneți cu “festivalurile” ștefiste și coiciste cu “concerte” playback și sarmale gratis. Hai sictir, mi-e scârbă de voi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.