Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

Careiul va avea apă de calitate. Careienii scapă de „cafeaua” de la robinet

semnare contract APASERV (7)Municipiul Carei va avea până la finalul anului următor apă de calitate, astăzi fiind semnat contractul de modernizare a magistralei de apă dintre Doba şi oraş, proiect de 15 milioane euro fără TVA ce este implementat de Apaserv şi executat de Samcif SA.

Directorul Apaserv, Dan Stegerean și cel al Samcif, Bogdan Marin, au semnat astăzi contractul de lucrări, în prezenţa celor implicaţi în proiect.

Stegerean a afirmat că acest contract s-a semnat foarte târziu, deşi procedura de achiziţii a început în luna aprilie, din cauza contestaţiilor depuse de două din cele 23 de firme care au ofertat. Acest contract este ultimul de lucrări din proiectul de investiţii de 100 de milioane de euro derulat la nivel de județ. Cu toate că au apărut multe probleme pe parcurs, conducerea Apaserv speră să poată duce la bun sfârşit proiectul.

În intervenția sa, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a spus că pe actuala aducțiune de apă de la Carei sunt depuneri de 1 cm care se antrenează de fiecare dată când apare o defecțiune, astfel că la robinete curge „cafea”, tot oraşul primeşte apă murdară. Edilul speră ca firma executantă să se ţină de termen şi împreună cu alt proiect de modernizare a reţelelor de apă canal de pe 72 din străzi din oraş să fie rezolvată problema calităţii apei din Carei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.