Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Satu Mare a absorbit doar 5% din sumele POR din regiune

conferinta AVRNV (4)Conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională de Nord Vest (ADRNV) a prezentat astăzi, în sala mare a Palatului Administrativ, stadiul implementării proiectelor finanţate prin Programul Operaţional Regional 2007-2014, judeţul Satu Mare având un grad de absorbţie de doar 5% din suma disponibilă la nivel de regiune.

Conform prezentării făcute de Viorel Boca, șef al Departamentului Monitorizare şi Verificare Proiecte, la nivelul regiunii au fost contractate 611 proiecte în valoare de 522,19 milioane euro, din care 85 sunt din judeţul Satu Mare, având o valoare de 62,52 milioane euro. Au fost finalizate 47 de proiecte în valoare de 24,74 milioane euro şi sunt în implementare 38 de proiecte în valoare de 37,74 milioane euro. Gradul de absorbţie la nivelul judeţului Satu Mare este de 5,64% raportat la suma totală din alocare.

Viorel Boca a explicat că gradul este mic din cauza faptului că multe proiecte au fost contractate târziu.

La capitolul bune exemple au fost amintite primăriile din Carei şi Negreşti Oaş, iar la capitolul proiecte de succes s-a exemplificat modernizarea castelului Karolyi din Carei, a cetăţii din Ardud, renovarea bisericii Calvaria, şi realizarea aquaparkului Aquastar.

conferinta AVRNV (6)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.