Ultima actualizare: ieri, 22:02
Locale

Cultura de cannabis pe acoperișul unui bloc din Satu Mare

cultura cannabisProcurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) –  Biroul Teritorial (B.T.) Satu-Mare, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu-Mare, au anihilat activitatea infracțională a mai multor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din materialul probator administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul acestui an, suspectul C.M.B., în vârstă de 30 de ani, a înființat o cultură de cannabis, constituită din mai multe plante pe care le deținea atât în apartamentul său, cât și pe acoperișul blocului în care locuiește.  Acesta este ajutat în activitatea de îngrijire, recoltare și vânzare a stupefiantelor de către alți trei suspecți, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani.

Cei patru suspecți aprovizionau piața ilicită de profil din Satu Mare, pentru o doză de cannabis percepând suma de 50 de lei.
 
În data de 2 octombrie 2014, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu-Mare, au fost efectuate percheziții la domiciliile celor patru suspecți. Pe acoperișul blocului în care locuiește suspectul C.M.B. au fost găsite 4 plante, totalizând aproximativ 3,5 kg de masă verde de cannabis, iar în apartamentul acestuia au fost descoperite și ridicate 60 de grame de cananbis uscat, semințe de cannabis, precum și echipamentele necesare pentru mărunțirea și porționarea drogurilor.

Cei patru suspecți au fost duși la audieri, în baza mandatelor de aducere.

Totodată, procurorii DIICOT  au sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Satu Mare pentru a lua măsuri de ocrotire cu privire la copilul minor al unuia dintre suspecți (un bebeluș în vârstă de două luni, hrănit prin alăptare), având în vedere faptul că atât suspectul cât și mama copilului sunt consumatori de droguri, astfel încât puneau în pericol dezvoltarea fizică, psihică și intelectuală a minorului. Copilul a fost luat de autorități și dus la Spitalul Județean de Urgență Satu-Mare pentru investigații.

La acțiuni au participat  polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și lucrători ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu-Mare.

Suportul de specialitate  a fost asigurat de lucrătorii serviciilor teritoriale ale SRI și DIPI.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 Sursa: DIICOT

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Dezvelirea plăcii comemorative în memoria antrenorului emerit Ecaterina Both

Antrenorul emerit  de baschet feminin, Ecaterina Both a fost omagiată astăzi prin dezvelirea unei plăci comemorative amplasată pe clădirea sălii...

Închide