Ultima actualizare: azi, 20:35
Locale

Klaus Iohannis, primit de 1.000 de oameni la Satu Mare (FOTO)

Klaus Iohannis, Satu Mare (127)Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidențiale, a făcut astăzi o vizită la Satu Mare, el fiind întâmpinat de 1000 de sătmăreni la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Liderul PNL a fost însoțit de staff-ul lui de campanie, senatorul Mihai Răzvan Ungureanu, deputații Lucia Varga, Andreea Paul, Teodor Atanasiu, Dan Motreanu, Ludovic Orban, Mircea Cazan, europarlamentarul Cristian Bușoi dar și primarul de Arad Gheorghe Falcă.

Gazdele evenimentului, copreședinții ACL Satu Mare, Romeo Nicoară și Petre Mureșan, au salutat și mulțumit audienței pentru prezența numeroasă, care denotă faptul că dreapta este mai puternică la Satu Mare.

După 25 de ani, astăzi, ne aflăm la o răscruce de drumuri. Avem două variante, avem drumul stângii în frunte cu Ponta și PSD-ul lui și cu ai lor baroni locali, un drum al minciunii, al promisiunilor, un drum al fărădelegilor, un drum închis care nu duce nicăieri, un drum fără viitor. Sau avem drumul dreptei, drumul dreptei unite, drumul lui Klaus Iohannis, drumul perseverenței, al seriozității, al profesionalismului, drumul României lucrului bine făcut. Dreapta va învinge, dar avem nevoie și trebuie să-i convingem pe acei oameni, pe tineri în primul rând, pe intelectuali, pe liber  profesioniști, pe acei oameni care au excelat în domeniul lor de activitate, numai împreună cu ei putem învinge. Împreună trebuie să trimitem PSD-ul în opoziție acolo unde-i este locul pentru încă 10 ani. România are nevoie de un bărbat adevărat care să ocupe prima funcție în stat, și acela este Klaus Iohannis ”, a spus Petre Mureșan.

Pentru prima oară, într-o vreme atât de scurtă, am reușit să adunăm la Satu Mare membrii, simpatizanții marelui partid de dreapta, Partidul Național Liberal. Suntem aici toți cei care împreună credem că dreapta este scopul și finalitatea către care tindem, este calea care va duce spre prosperitatea României. Împreună pornim spre realizarea acestui proiect de țară. Sigur că am avut și membri care au părăsit barca liberală, au crezut că mergând la socialiști vor face mai bine dar noi, echipa care suntem în Satu Mare, echipa Alianței Creștin Liberale, suntem echipa cea mai puternică și care va câștiga în această toamnă alegerile. Nimeni nu ne poate opri din acest drum pentru că noi avem de partea noastră un mare atu. Noi facem politică cu seriozitate, noi suntem cei care nu mai vrem guvernare prin televizor, guvernare prin corupție sau guvernare prin șantaj. Noi vrem o politică dreaptă într-o Românie a lucrului bine făcut”, a declarat deputatul Romeo Nicoară.

Deputatul de Țara Oașului, Andreea Paul, nu a ezitat să critice administrația județeană din Satu Mare.

În 2012 am venit în fața dumneavoastră și v-am spus că un colegiu roșu, cel din Țara Oașului, poate fi câștigat de un om de dreapta și l-am câștigat. În 2013 v-am spus că anul acesta va fi anul unificării dreptei și dreapta am unificat-o. În 2014 vin și vă spun că avem de ales între două opțiuni. Ponta, fiul risipitor și Iohannis, fiul cumpătat și responsabil. Și Iohannis va câștiga. Oamenii aceștia sunt oamenii care știu că munca nu este un blestem ci este o binecuvântare. Ridicați-vă mâinile oameni buni și arătați-i domnului președinte că voi sunteți acea parte a Sătmarului care munciți, care duce bugetul local pe umerii săi care stă sub presiunea și sub papucul PSD, instituțiile publice sunt sub mafia și sub influența PSD, spitalele, școala, toate instituțiile publice, presa este amenințată în Satu Mare. Este mai rău ca nicăieri în altă parte. Voi trebuie să le spuneți astăzi că nu mai merge așa. Sătmarul merită o viață mai bună. Lucrurile stau rău aici, pe scurt în Satu Mare, un salariat câștigă în medie cu 350 de lei mai puțin, un pensionar ia în mână cu 120 de lei mai puțin decât un pensionar mediu în România și asta înseamnă că un pensionar din Satu Mare pune pe masă cu patru pâini mai puțin pe zi. De ce? Pentru că este enclava roșie dominată de PSD cel mai mult din tot Ardealul nostru. Nu se mai poate așa ceva. În noiembrie îi arătăm și lui Govor și firmelor lui Dragnea care fac drumurile în Satu Mare și lui Ștef, și lui Silaghi trădătorul, tuturor le vom arăta că Iohannis este președinte. Cred în Iohannis nu pentru că e al nostru, cred în Iohannis pentru că este forța competentă ca alternativă la șmecheria lui Ponta din fruntea țării, cred în Iohannis pentru că el este omul faptelor și alternativa la vorba goală a lui Ponta, pentru că el a dovedit că se poate și în România și face treaba bine. Și trebuie făcut bine și în Satu Mare, merită sătmărenii o guvernare locală de dreapta, o guvernare a țării de dreapta dar mai ales un președinte de dreapta. Voi sunteți cei care simțiți cel mai tare călcâiul PSD-ului pus pe gâtul omului de dreapta. Așa ceva într-o democrație după 25 de ani nu mai putem accepta. Stop PSD. Stop Govor. Stop Silaghi. Stop Ștef. Până aici, nu mai merge așa. Iohannis președinte!”, le-a spus Andreea Paul, membrilor de partid.

Un alt lider politic care a avut un discurs dur la adresa trădătorilor, celor care au plecat din PNL, a fost Ludovic Orban, el afirmând ironic că a căutat cu lupa centura de ocolire şi drumul expres promise de către Ovidiu Silaghi.

Am ținut special să vin aici, pentru că știu că aici e un pic mai dificil. Pentru că niște oameni care au stat alături de noi mult timp au arătat că de fapt nu erau așa cum păreau. Vreau să vă spun câteva cuvinte despre trădători. Eu nu știu vreun trădător de-a lungul istoriei care să fi terminat bine. Cine trădează o data, trădează și a doua oară. Uitați-vă la Ovidiu Silaghi. După ce a fost al nostru, a candidat din partea PSD și după care s-a dus la Tăriceanu. Sigur cu voie de la Ponta, nu s-a dus la Tăriceanu așa de capul lui. Eu îi compătimesc pe trădători. Au conștiința încărcată, să știți că nu se uită în ochii lor și sunt convins că nu au curajul să se uite în ochii dumneavoastră pe stradă atunci când treceți pe lângă ei. Trebuie să punem punct acestui fel de a face politică în România și acestor oameni. Știu foarte bine că sunt primari, cum e Florinel Andreica de la Crucișor, care nici nu știu dacă-l întrebi în ce partid e, nu-ți mai poate răspunde. E drept, depinde de ora zilei la care îl întrebi sau ora serii, nici el nu mai știe pe unde e. Dar s-a dus spre PSD și ne-am scăpat de trădători și am aflat cine sunt oamenii pe care ne putem baza și sunt convins că voi fără ei aveți puterea de a-l scoate pe Klaus Iohannis președinte”, a declarat Orban.

În discursul său, Klaus Iohannis, le-a spus celor prezenți că îşi doreşte să ajungă preşedintele României deoarece vrea o politică cu mai puţină gălăgie, mai puţin spectacol steril. În opinia sa, lucrurile sunt foarte clare, românii trebuie să aleagă între o ţară prosperă şi puternică şi baroni roşii.

“Vreau să fiu preşedintele României pentru că vreau o politică cu mai puţină gălăgie şi mai multă aplecare asupra problemelor, mai puţin spectacol steril şi mai multe soluţii pentru România şi pentru români. Îmi doresc eu pentru România mea să fie prosperă şi puternică şi pentru acest lucru avem nevoie de un preşedinte de dreapta şi un guvern de dreapta, şi asta pentru cel puţin 10 ani, şi împreună vom face lucrul acesta. Vreau să repun în discuţie o problemă care s-a discutat şi rediscutat, şi în loc s-o rezolvăm am dus-o în derizoriu, vorbesc de regionalizare şi descentralizare. Regionalizarea trebuie făcută pentru a îmbunătăţi modul în care funcţionează România pentru a duce la o dezvoltare economică şi pentru a crea locuri de muncă, nu din alte motive“, a spus Iohannis.

Liderul PNL este convins că va câştiga alegerile după care va forma altă majoritate şi va forma un guvern de dreapta.

Pentru a le aplica efectiv este nevoie de mai mult, este nevoie de o majoritate în Parlament şi de un guvern, din acest motiv îmi doresc guvernul nostru, un guvern de dreapta şi vom ajunge repede după alegeri acolo. Acum avem un guvern, doar că îi vedem mai des la televizor decât la lucru“, a spus Iohannis.

În conferinţa de presă de după manifestare, candidatul ACL s-a declarat pregătit pentru campania electorală anunțând că a fost adunat un număr record de semnături, 2.214.000, pentru susținerea sa.

În privința procesului cu ANI, Iohannis a explicat că nu există nicio procedură prin care o candidatură definitivă să mai poată fi anulată, și a dat asigurări că procesul se va termina de abia după campania electorală, în ianuarie 2015.

41 comentarii

 1. boro2911 Răspunde

  De aceea e si vremea asa mohorata, ca a venit Jonannis

 2. relu Răspunde

  100 de oameni mai taiati ,, sala are 500 locuri si daca va uitati cu atentie mai sint multe locuri goale ,,
  Dar ce sa mai spunem ca sint doar resturi din cele doua partide refuzati de PRL si PMP .

  • Horea Răspunde

   PLR nu exista. Ce tot bati cimpii! Daca exista un asemenea partid, Tariceanu candida din partea PLR.

   • votez Tariceanu Răspunde

    PLR exista si se va afirma cum trebuie . Are o problema cu sigla (pasarica) care se pare ca a mai fost folosita … PLR exista si-l sustine pe Tariceanu !!!

    • PLR NU EXISTA Răspunde

     vezi linkul oficial al statului Roman:
     http://tmb.ro/index.php/partide-politice
     Pentru cel care gaseste astazi PLR pe lista oficiala va primi 1 miliard de EURO! 😉

     PLR NU EXISTA, de aceea a candidat Tariceanu ca si independent!!!

     Toti alesi locali care sau “inscris” in PLR-ul inexistent isi vor pierde mandatele!

     Intelegere Tariceanu – Ponta, ca alesii sa isi piarda mandatele, sa le castige PSD-isti apoi (ca au bani de campanie kklau)?

     • PLR sustine candidatul TARICEANU

      PLR sustine si voteaza candidatul TARICEANU !!!

    • Sandel Răspunde

     Multe peleriste aveti probleme cu pasarica. De aceea Tariceanu vostru le schimba ca pe masini.

 3. Zorro Răspunde

  Iohannis , 6 case , zero copii ! Esti mare om !

 4. Ac de gamalie Răspunde

  1000 de oameni ? maxim 400 de oameni au fost prezenti acolo !

 5. Ardelean Radu Răspunde

  Plin de carcotasi pe aici ! Carcotasilor Klaus Iohannis VA FI PRESEDINTELE ROMANIEI !!!

 6. satmarean Răspunde

  Ce cauta traficantul de copii la Satu Mare? Sa-si duca jegurile portocalii cu el la Sibiu !!!

  • gigi Răspunde

   un nobil englez, care avea in administrare mai multe sate irlandeze (cam cum era un nobil maghiar in transilvania şi administra mai multe sate româneşti)a vrut să-i scape de sărăcie pe irlandezii din satele peste care domnea. a tocmit o navă, ca pe tineri să-i trimită în America. Nava s-a scufundat. Irlandezii s-au adunat ca sa-i ceară socoteală nobilului englez. Nobilul englez era convins că face un lucru bun. asa si Johannis a intermediat pentru că credea ca face bine pentru acei copii.

 7. tractorista Răspunde

  Daca au fost 1000 de persoane prezente,inseamna ca au participat 110% din votantii ACL din judet!Bravooooo!

 8. Sala plina, e simplu Răspunde

  Sala a fost plina! Se vede in poze! Sau va trebuie ochelari! Oamenii de pe margine nu ii vedeti!? Nici la PSD nu au fost mai multi si au spus ca au fost peste 1000 de oameni in sala! What?! Klaus Johanis Președinte! Si va fii!

  • satmarean Răspunde

   Depinde ce si la ce presedinte… 🙂 🙂 🙂

  • CRISTI Răspunde

   depinde cine ia numarat daca PETRE MURESAN a facut numaratoarea e clar,,la el puteau sa iasa si 2000 la 7 clase cite are ,,om de valoare cum va imaginati dumneavoastra ca PETRECA nu are nici macar 8 clase primare dar a facut masterat,, oare organele competente ale statului nu verica aceste falsuri

 9. xx Răspunde

  Iohanis presedinte .Daca sunteti atat de buni cu Victoras de ce va agitati .Cred ca aveti emotii .Balanta inclina bine .Voi dormiti ,va aparati functiile si scaunul .Iesiti si puneti in antiteza omul vostru si bifati avantajele voastre,care nu prea sunt .Ajunge circul , scadalul sfidarea (vezi purtatorul de cuvant al Guvernului )si orele de dirigintie pe care le tineti de la cel mai inalt nivel si pana la nivel de Consiliu jud. unde D-ul Govor se comporta ca un tartor .

  O zi buna

 10. Fuctionar public Răspunde

  PDL+PNL-ACL care au taiat salariile si pensiile vin acum sa ne cerseasca voturile cred ca e momentul sa le dam o lectie (baietilor destepti,………… ).

  • sigurcada Răspunde

   Au fost prezenti 1000 de oameni, cine a fost stie.
   Cat despre taierea salariilor, le-au taiat pe cele din sectorul bugetar pentru ca o cerea venirea crizei, unde si asa sunt PREA MULTI anagajati, vroiai sa ramai fara servici ?

  • Traian Răspunde

   Nu conteaza numarul celor prezenti, ci mesajele extraordinare. Felicitari! Iohannis-Presedinte!

 11. SATMAREAN Răspunde

  Iohannis e un candidat onorabil. Sper sa cistige presedintia Romaniei!

 12. Reformatorul Răspunde

  Stef si-a trimis iscoade la aceasta manifestare, doi baieti ce sint angajati la Consiliu, ce i-a inregimentat in partidul fara viitor, PLR, un partid ce nu exista de drept, fapt pentru care nu poate fi inregistrat.

 13. matrozul vesnic beat Răspunde

  satmareni nu va imbatati cu apa rece……Johannis sta langa blonda lui boc si langa un fost sef de servicii…….in sala liberalii sunt asezati in dreapta si pedeleii in stanga…..(alianta lui peste prajit)………zeus a dat ordin ca nutzica amanta a intre in turul doi si Johannis se va conforma ca deh…sefu!…ordinul e ordin.!…..

 14. sa auzim numai de bineeee.........sa traiti bineeeee! Răspunde

  cenzurati baieti…..da mai rasfirat!

 15. satmarean 2014 Răspunde

  SCURT!! Johannis PRESEDINTELE ROMANIEI! Carcotasii sa carcoteasca. Eu stiu un singur lucru si anume ca ponta mitomanu’NU are voie sa fie presedinte,doar sef de palier la JILAVA,POARTA ALBA,GHERLA ori RAHOVA! Are obtiuni! Jos ponta!

 16. FINUL Răspunde

  UND-S SFABI? Nu se vad in poze. La recesamant au fost 5001.

 17. SATMAREAN Răspunde

  Liderul PNL, Klaus Iohannis, susţine că dacă românii îl vor vota pentru funcţia de preşedinte al României, îşi propune să organizeze o dezbatere naţională pe tema educaţiei.

  ‘Dacă românii îmi vor da votul lor, îmi propun, ca preşedinte al României, să organizez o dezbatere naţională pe tema educaţiei, în urma căreia să rezulte ţinte şi etape clare prin care să reconstruim întregul sistem’, declară Iohannis într-un mesaj transmis duminică, cu ocazia Zilei Internaţionale a Profesorilor.

  ‘În opinia mea, termenul care defineşte cel mai potrivit esenţa acestei meserii este cel de ‘dascăl’, şi nu de ‘profesor’. Actul de educare este o formă de serviciu public, de calitatea căruia depinde într-un grad foarte înalt dezvoltarea întregii societăţi. Cei care intră în sistemul de învăţământ au misiunea de a transmite nu doar cunoştinţe, dar şi valori generaţiei tinere şi, din această perspectivă, dascălul este cel pentru care această profesie reprezintă o adevărată vocaţie. Îmi doresc să fie din ce în ce mai mulţi dascăli printre profesorii noştri!’, mai spune Iohannis

 18. Aandronic Dani Răspunde

  Cu Iohannis nu facem nici o brânză.
  Dragi Români,
  Priviți cu atenție în jurul vostru!
  În multe țări din Europa, președinții aleși în ultimul timp sunt naționaliști.
  Naționalismul este o reacție firească a euro-scepticismului.
  Națiunile lumii sunt prinse pe picior greșit și au de suferit din cauza crizei economice, ca și România de altfel.
  Aderarea la NATO și la UE nu ne-a ajutat să ieșim din această criză.

  Șomajul împiedică popoarele lumii să iasă din criza economică.
  Nimeni n-o să ne ajute să ne revenim. Nu avem altă soluție decât să muncim.
  Și românii nu sunt leneși. Ei sunt în stare să lucreze și la două joburi, și în două schimburi numai să câștige bine.

  Asta vrea să faciliteze dl. profesor în economie Gheorghe Funar. El știe cum să mobilizeze românii la activități productive rentabile și cum să alimenteze întreprinderile cu fondurile necesare salariilor.

  El a promis acest lucru pe care nici un alt candidat nu l-a promis.
  El a primis multe alte stimulente pentru a îndrepta țara spre normalitate și un trai bun.
  El are un plan concret și pentru creșterea indicelui de satisfacție și chiar de fericire a locuitorilor țării.
  Dacă ar reuși să-și îndeplinească măcar o jumătate din promisiuni și tot ar fi destul.
  Dl. Funar a promis mai mult chiar decât toți candidații la un loc.
  Dacă ne vom alătura în masă de conducătorul națiunii noastre, în scurt timp România ar putea ajunge o țară a prosperității.

  Nu vedeți că România moare?
  1. Românii sunt pensionați și băgați în șomaj, ei nu sunt lăsați să lucreze
  2. Bogățiile țării sunt jefuite la drumul mare
  3. Apa și alimentele din magazine ne sunt otrăvite
  4. Chiar și anumite programe sanitare, cum ar fi vaccinările, aduc mai mult boala și moartea decât sănătatea
  5. Forțele noastre armate au fost decimate, exemplu flota maritimă și aeriană, și nu sunt nu mai sunt capabile să ne asigure independența și suveranitatea
  6. Mai sunt multe alte neajunsuri pe care le cunoașteți mai bine ca mine
  7. Din toate aceste cauze nu mai suntem stăpâni pe țară, și poporul a ajuns să slugărească pe nimic în țara lui

  Numai prin mobilizarea întregii națiuni vom putea scoate țara din mocirlă și o vom putea ridica din pv. economic, pentru ca românii din diasporă să se întoarcă acasă și copiii noștri să aibă un viitor bun și fericit.

  Este o mare favoare că avem în persoana dlui. Funar omul care care și-a propus să se confrunte foarte serios cu toate aceste probleme și să le rezolve prin voința și afirmarea rolului conducător al Poporului Român conform noii Constituții a Cetățenilor scrisă de prof. dr. docent Constantin Cojocaru.

  Nevoia ne face să fim puțin naționaliști, cum sunt și japonezii, de fapt, și chiar Ungurii de lângă noi.
  La ora actuală, Ungaria cu un număr mai mic de cetățeni are un nivel de dezvoltare aproape dublu față de noi, și asta datorită politicii naționaliste în primul rând.

  Ne este rușine în coada Europei.
  Nu aici este locul românilor!
  Votați Gheorghe Funar Președinte, și vom ajunge în fruntea Europei!
  Votați Gheorghe Funar Președinte, și vom fi o Națiune Fericită!

 19. Aandronic Dani Răspunde

  Cu Iohannis nu facem nici o brânză.
  Dragi Români,
  Priviți cu atenție în jurul vostru!
  În multe țări din Europa, președinții aleși în ultimul timp sunt naționaliști.
  Naționalismul este o reacție firească a euro-scepticismului.
  Națiunile lumii sunt prinse pe picior greșit și au de suferit din cauza crizei economice, ca și România de altfel.
  Aderarea la NATO și la UE nu ne-a ajutat să ieșim din această criză.

  Șomajul împiedică popoarele lumii să iasă din criza economică.
  Nimeni n-o să ne ajute să ne revenim. Nu avem altă soluție decât să muncim.
  Și românii nu sunt leneși. Ei sunt în stare să lucreze și la două joburi, și în două schimburi numai să câștige bine.

  Asta vrea să faciliteze dl. profesor în economie Gheorghe Funar. El știe cum să mobilizeze românii la activități productive rentabile și cum să alimenteze întreprinderile cu fondurile necesare salariilor.

  El a promis acest lucru pe care nici un alt candidat nu l-a promis.
  El a primis multe alte stimulente pentru a îndrepta țara spre normalitate și un trai bun.
  El are un plan concret și pentru creșterea indicelui de satisfacție și chiar de fericire a locuitorilor țării.
  Dacă ar reuși să-și îndeplinească măcar o jumătate din promisiuni și tot ar fi destul.
  Dl. Funar a promis mai mult chiar decât toți candidații la un loc.
  Dacă ne vom alătura în masă de conducătorul națiunii noastre, în scurt timp România ar putea ajunge o țară a prosperității.

  Nu vedeți că România moare?
  1. Românii sunt pensionați și băgați în șomaj, ei nu sunt lăsați să lucreze
  2. Bogățiile țării sunt jefuite la drumul mare
  3. Apa și alimentele din magazine ne sunt otrăvite
  4. Chiar și anumite programe sanitare, cum ar fi vaccinările, aduc mai mult boala și moartea decât sănătatea
  5. Forțele noastre armate au fost decimate, exemplu flota maritimă și aeriană, și nu sunt nu mai sunt capabile să ne asigure independența și suveranitatea
  6. Mai sunt multe alte neajunsuri pe care le cunoașteți mai bine ca mine
  7. Din toate aceste cauze nu mai suntem stăpâni pe țară, și poporul a ajuns să slugărească pe nimic în țara lui

  Numai prin mobilizarea întregii națiuni vom putea scoate țara din mocirlă și o vom putea ridica din pv. economic, pentru ca românii din diasporă să se întoarcă acasă și copiii noștri să aibă un viitor bun și fericit.

  Este o mare favoare că avem în persoana dlui. Funar omul care care și-a propus să se confrunte foarte serios cu toate aceste probleme și să le rezolve prin voința și afirmarea rolului conducător al Poporului Român conform noii Constituții a Cetățenilor scrisă de prof. dr. docent Constantin Cojocaru.

  Nevoia ne face să fim puțin naționaliști, cum sunt și japonezii, de fapt, și chiar Ungurii de lângă noi.
  La ora actuală, Ungaria cu un număr mai mic de cetățeni are un nivel de dezvoltare aproape dublu față de noi, și asta datorită politicii naționaliste în primul rând.

  Ne este rușine în coada Europei.
  Nu aici este locul românilor!
  Votați Gheorghe Funar Președinte, și vom ajunge în fruntea Europei!
  Votați Gheorghe Funar Președinte, și vom fi o Națiune Fericită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.