Ultima actualizare: azi, 13:19
Locale

Dezbatere electorală cu Kelemen Hunor la Satu Mare

kelemen hunor (17)Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, candidat pentru funcţia de preşedinte al României, a participat astăzi la o dezbatere publică în sala studio a Teatrului de Nord, participând aleşi locali și lideri UDMR din judeţ.

În cuvântul său, liderul UDMR a arătat că se poate observa o oarecare neîncredere între români şi maghiari, alimentată de prejudecăţi care trebuie eliminate. În opinia sa, românii se tem că maghiarii vor să ia ceva din România, deci pot fi consideraţi un pericol, iar maghiarii se tem că românii vor să le ia din drepturile lingvistice şi culturale. Kelemen Hunor a afirmat că trebuie explicat faptul că interesul tuturor este de a crea în Uniunea Europeană un stat puternic, care poate fi realizat doar dacă există încredere între comunități, dar și între populație și conducători.

Referitor la regionalizare, Kelemen Hunor a spus că ținutul Partium va exista, discuția fiind cu privire la orașul care va fi capitala: Oradea sau Satu Mare.

În cadrul dezbaterii și-a mai expus punctul de vedere președintele UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba, care a subliniat că în ținutul Partium sunt zone în care predomină românii, zone în care predomină maghiarii dar şi zone cu foarte multe căsătorii mixte.

De asemenea, consilierul UDMR Gergo Butka a explicat situaţia politică actuală la nivelul municipiului Satu Mare, el subliniind că actuala administrație și-a imaginat că este mult mai uşor de guvernat şi acum şi-a dat seama că nu e simplu deloc. Acesta a caracterizat stilul de conducere din ultimele săptămâni drept unul balcanic, în opinia sa, şansa de a recâştiga conducerea fiind aceea de a prezenta electoratului, atât român cât şi maghiari, că membrii UDMR au idei concrete pentru problemele urbei.

Discuţiile au continuat, participanţii având posibilitatea să adreseze întrebări preşedintelui UDMR Kelemen Hunor.

6 comentarii

 1. vocea comunitatii puternice ! ( vocea baronilor din iudemereu !) Răspunde

  Hunor este un parsiv cu limbaj dublu….in 10 ani de politica de la nici o casa a ajuns un ciocoi(vezi declaratiile de avere comparate) angajat la STAT………..in sala nu erau decat iudemeristi din deconcentrate……e bine sa fii la ciolan ,nu? ………dar ce-ati facut in iunie 2012?

 2. poly Răspunde

  Dar Kereskeny trebuia sa fie la serviciu la muzeu în acele ore, sau e plătit de statul român să facă politica UDMR???

  • Aza Răspunde

   Ba…. Poly!
   Dar nu te simti bine in pielea ta?
   La care Kereskenyi te referi si de ce crezi, ca la ora 19:30 oricare dintre cei doi ar trebui sa fie la muzeu?
   Nu esti cam tampit si nesimtit?
   Adica fiecare politician incepand de Govor, terminand cu Silaghi etc. toata ziua fac campanie in timp de lucru, si-s platiti din bani publici, iar tu, tamplar cu 2 clase vii cu prostiile tale de gradinita?

   • Fuctionar public Răspunde

    Kereskeny nu e cumva parlamentarul care combina fete pe facebook in timpul sedintelor …

    • Puszipajtars Răspunde

     Nu, e parlamentarul ce se relaxa in cada cu apa fierbinte, alaturi de prietenul lui Ors de la APIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Proiectul regionalizării, dezbătut de Emil Boc şi Cristian Diaconescu la Satu Mare

Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, și președintele Fundației Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, au participat astăzi la o dezbatere publică...

Închide