Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Proiectul regionalizării, dezbătut de Emil Boc şi Cristian Diaconescu la Satu Mare

dezbatere PMP (7)Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, și președintele Fundației Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, au participat astăzi la o dezbatere publică cu  tema ”Proiect european de regionalizare a României”, eveniment organizat de conducerea PMP Satu Mare.

Manifestarea s-a desfășurat în sala Muzeului Județean, iar tema abordată de organizatori a fost una des dezbătută, dar nepusă în practică de guvernanți.

Fostul prim-ministru al României, Emil Boc, consideră că România va pierde bani în perioada 2014-2020, tocmai din cauza faptului că regionalizarea încă nu a fost realizată, fiind un eșec al PSD. Emil Boc atrage atenția asupra faptului că actuala guvernare repetă greșelile din 2008, când s-au făcut cheltuieli electorale fără acoperire la buget și fără a fi susținute, iar viitorul guvern va fi nevoit să ia măsuri drastice pentru popor prin creștere de taxe și reducerea cheltuielilor. Totodată, fostul prim-ministru apreciază reducerea CAS cu 5%, dar consideră că această măsură nu poate fi aplicată acum în România.

Partidul Mișcarea Populară își propune reluarea legii descentralizării, dar în urma unui referendum național și promovarea unui alt document referitor la noua împărţire administrativ-teritorială a României, în concordanţă cu recomandările Uniunii Europene în domeniu, dar care să recunoască şi caracteristicile naţionale distincte ale României.

Am văzut cu toţii că nu se poate realiza procesul de regionalizare forţat, pe genunchi, doar din dorinţa de a satisface clientela politică a unui partid, a unor baroni locali sau ale unor grupuri de interese. Tocmai de aceea, nu este de dorit o regionalizare direcţionată pe criterii exclusiv politice sau etnice, deoarece există pericolul ca în viitor să se solicite chiar federalizarea ţării, fapt ce nu ar fi agreat de nici un român”, a declarat Laura Bota, președinte PMP Satu Mare.

Laura Bota a declarat celor prezenţi la dezbatere că regionalizarea presupune o creştere economică sustenabilă, bazată pe un grad ridicat de absorbţie a fondurilor europene, pe creşterea nivelului de trai al populaţiei, al comunităţilor, acestea fiind pârghiile esenţiale de dezvoltare. 

Emil Boc a afirmat că Elena Udrea este unicul candidat la funcţia de preşedinte de stat care vorbeşte clar despre investiţii şi locuri de muncă, promite reducerea numărului de parlamentari precum şi stoparea retrocedărilor pentru verificări.

2 comentarii

  1. Bunaaaaaă pentru Romania! Răspunde

    boc acelasi yesmen marunt,sluga la stapan(zeus)…… aduce osanale amantei care a primit cadou un partid…..Blaga si ceilalti pedelisti…… de ce nu-l dati afara din partid pe burgermaisterul Clujului?

  2. Ciocanul Răspunde

    Elena Udrea Presedinte! Daca castiga Ponta va fi dezastru! Jos lichelele PSD: ciocan, viman, jenica ardelean!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.