Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Guvernul Ponta îi sprijină din fonduri europene pe români

victor pontaEchipa lui Victor Ponta a ajuns astăzi la aproape 40% absorbție – creștere de 5 ori a gradului de absorbție, fata de regimul Băsescu – PDL.

Față de anul 2012, atunci când rata de absorbție era de doar 8,5%, Guvernul Ponta a ajuns astăzi la aproape 40% absorbție – cifrele și statisticile nu mint, iar adevărul este ca oamenii care îl sprijină pe Iohannis au avut un management dezastruos în fonduri europene.

Oamenii care au remediat acea situație grava și care au reușit creșterea de 5 ori a gradului de absorbție fac parte din echipa coordonata de Victor Ponta.

Ce implicații au proiectele prin fonduri europene lansate astăzi de Victor Ponta?

1. Ajutoarele alimentare destinate persoanelor defavorizate. Vorbim despre instrumente utile in vederea combaterii sărăciei si pentru creșterea integrării sociale a celor aflați în nevoie. Aceste persoane trebuie susținute și încurajate, nu aruncate la marginea societății, așa cum s-a întâmplat în trecut.

2. Prezentarea iniţiativei “România Start-up”, compusă din două apeluri de proiecte POS DRU: “Firme de exerciţiu pentru elevi” şi “România Start-up”. Proiecte care își propun sa stimuleze antreprenoriatul, să ofere oportunități de dezvoltare tinerilor, să-i ajute să-și dezvolte competente și abilități pentru a intra și a se integra mai ușor pe piața muncii.

3. Prezentarea cererii de proiecte „Dezvoltarea carierei didactice”, DMI 1.3 POS DRU. Am trecut de etapa în care profesorii erau desconsiderați, îndemnați să plece din țară și umiliți prin tăierea salariilor. Acum, profesorii se bucura de respectul Guvernului Ponta și sunt ținta unor proiecte menite să îi sprijine în cariera.

3. Fondurile europene sunt folosite de Guvernul Ponta pentru a întări dimensiunea sociala a statului.

În acești ani, Guvernul Ponta a demonstrat ca poate promova politici care sa îi ajute atât pe cei mai defavorizați (pensionarii, tinerii absolvenți, locuitorii satelor, cei în vârsta, cei bolnavi) cât și pe cei mai competitivi și performanți români.

Sursa: PSD Satu Mare

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.