Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

Klaus Iohannis: ”Sistemul nostru educațional suferă de o boală numită reformită”

UntitledKlaus Iohannis plasează educația printre prioritățile noastre naționale, o consideră cea mai importantă șansă pentru ca România să devină puternică și performantă. În ultimele săptămâni, această preocupare constantă s-a tradus și prin participarea alături de specialiști la dezbateri și consultări pe tema educației, un început de dialog atât de necesar.

Putem fi siguri că un președinte cu o experiență de 17 ani ca profesor și ca inspector școlar va înțelege din interior problemele sistemului educațional, dar și nevoile și poziția profesorilor, reprezentanții unei meserii atât de greu încercate de reforme haotice, după cum însuși declară:

Sistemul nostru educațional suferă de o boală care nu este tipică României, este larg răspândită în Europa și se numește reformită! Singurul rezultat palpabil creat prin această reformită, prin acest exces de încercări de îmbunătățiri, este scăderea calității”.

România se confruntă acum cu o rată mare a analfabetismului, printre cele mai mari din UE, cu o promovabilitate scăzută la Bacalaureat, cu abandonul şcolar alarmant, cu lipsa manualelor școlare, dar și cu lipsa specializării absolvenţilor de facultate. Este o situație gravă, pentru care avem nevoie de un președinte cu viziune și cu proiecte concrete. Prea puțină lume știe că, în timpul mandatelor sale ca primar, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, în colaborare cu administrația locală, a devenit un centru universitar performant, având cinci facultăți în topurile naționale. Aceeași universitate se laudă acum cu peste 20.000 de studenți și colaborări cu 104 universități din întreaga lume.

Rolul viitorului președinte este de a aduce o perspectivă pe termen lung în domeniile vitale pentru dezvoltarea României, iar educația este unul dintre ele. Fiecare vot pentru Klaus Iohannis este un gest de susținere pentru o Românie educată și performantă!

Sursa: ACL Satu Mare

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.