Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Sala de sport Voința, inaugurată în prezenţa campionului Leonard Doroftei

inaugurare sala de sport Vointa (9)Președintele Federației Române de Box, Leonard Doroftei, a participat astăzi la Satu Mare la inaugurarea sălii de sport ”Voința”, proaspăt reabilitată și modernizată din fonduri obținute printr-un proiect finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională și Guvernul României, precum și din resurse oferite de către președintele CS Voința Satu Mare, Ioan Ghere.

La eveniment au mai participat primarul Dorel Coica, membru în Biroul Federal, Marcel Boboc, președintele CS Voința Satu Mare, Ioan Ghere, președintele Asociației de Box Satu Mare, secretarul Asociației Județene de Box, Florin Mulcuțan, precum și alte oficialități sătmărene.

Deschiderea oficială a evenimentului a fost făcută de către președintele CS Voința Satu Mare, Ioan Ghere, care a declarat că această sală de sport destinată boxului va avea și alte discipline sportive, menționând că pe viitor Clubul Voința va fi un centru de performanțe sportive.

Parțial am reușit să facem această sală de box, dar nu numai, pentru că vor fi și alte discipline. Sper să am putere și sănătate ca ceea ce am început să pot finanța în continuare, iar Clubul Voința să devină un centru de performanțe sportive” , a spus Ioan Ghere.

După discurs, președintele i-a invitat pe primarul Dorel Coica și Leonard Doroftei să i se alăture la tăierea panglicii inaugurale, moment după care a urmat și vizitarea sălii de sport. Proaspăt renovată, sala dispune de un ring de box precum și echipamente specifice pentru fitness, culturism, box și karate.

Președintele Federației Române de Box, Leonard Doroftei, este pentru prima dată în vizită la Satu Mare, fiind primul președinte al Federației de Box care în ultimii 25 de ani vine la Satu Mare. Acesta a fost invitat de secretarul Asociației Județene de Box, Florin Mulcuțan. În cadru acestui eveniment s-a organizat și o conferință de presă susținută în mare parte de multiplul campion la box, Leonard Doroftei. Acesta a declarat că este foarte bucuros că a fost invitat la Satu Mare și mai ales foarte mulțumit de faptul că li s-a oferit o șansă boxerilor sătmăreni de a se antrena în bune condiții. Mai mult, președintele i-a îndemnat pe tineri să facă sport, dând câteva sfaturi din experiența lui.

Am câștigat tot ce se poate câștiga în box, am pornit de jos, de la zonă. Dacă eu am putut, și alții pot. Dar pentru asta trebuie să muncești mult și nu în ultimul rând, să respecți oamenii”, a spus Doroftei.

Totodată, Leonard Doroftei a anunțat că dorește să readucă boxul pe cea mai mare treaptă și pe viitor să organizeze un campionat de rang înalt la Satu Mare.

Voi reveni la Satu Mare să văd cum evoluează lucrurile și pe viitor, probabil, să organizăm un campionat de rang înalt, aici la dumneavoastră. Vreau ca boxul românesc să revină acolo unde îi este locul”, a mai afirmat Leonard Doroftei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.