Ultima actualizare: azi, 22:22
Locale

Persoanele fără 8 clase nu vor mai putea obține permis de conducere

descărcare (4)Românii care nu au absolvit minim 8 clase nu vor mai putea obţine permis de conducere, potrivit unui proiect legislativ aflat în dezbatere în Parlamentul României.

De asemenea, nu vor mai avea dreptul să se prezinte la examenul pentru obţinerea permisului de conducere persoanele condamnate pentru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi nici cei condamnaţi pentru infracţiuni de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, produsă ca urmare a încălcări unei reguli de circulaţie.

Modificările la Codul Rutier apar într-un proiect de lege iniţiat de 10 deputaţi şi senatori PSD şi UDMR. PROIECTUL poate fi văzut aici

În proiect se spune că nu se va putea înscrie la examenul de şoferi “persoana care nu a absolvit învăţământul primar şi învăţământul secundar inferior sau gimnazial”.

În expunerea de motive se invocă numărul mare de accidente rutiere care au loc în România, comparativ cu restul ţărilor UE – 11,1 decese la mia de locuitori pe drumurile publice, comparativ cu 6,3 în Germania şi Danemarca sau 3 în Suedia.

“În ultima vreme în România, mulţi participanţi în trafic, analfabeţi, au obţinut permise de conducere… având ca urmare producerea unor accidente foarte grave din necunoaşterea legislaţiei”, mai spun iniţiatorii proiectului.

În prezent, legea nu face referire, pentru obţinerea permisului de conducere, decât la vârsta de 18 ani şi la condiţiile de sănătate (şoferii să fie apţi din punct de vedere medical).

Sursa: www.realitatea.net

4 comentarii

  1. Romanul Răspunde

    Cei fara 8 clase si fara bani. Ca cei cu bani, de exemplu “gaborii” oricum vor avea permis, avem destule exemple in orasu nostru drag si nu numai. Hai sa fim seriosi pe cine incercam sa fraierim, avem o tara unde banii vorbesc si nu studiile.

  2. Serioja Lupascu Răspunde

    dar cei care au probleme da vedere, care poarta ochelari de vedere? Sau cei cu handicap care si-au transformat masina dupa nevoile lor dupa handicap? Toti acestia vor avea voie sa conduca?Sau cei care se urca sub influienta bauturilor alcoolice?

  3. localul ady Răspunde

    De ce cel cu facultatea poate sa conducă o mașină dacă a luat examenul și cel cu 7 clase nu poate conduce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.