Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Pistolarul Florin Lenghel, trimis în judecată. Detalii șocante din dosar

urmaritProcurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Lenghel Florin-Ciprian sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor, tâlhărie calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În noaptea de 2/3 mai 2014, inculpatul Lenghel Florin-Ciprian, după ce a consumat băuturi alcoolice împreună cu victima S.G.L. şi cu un martor în mai multe localuri din municipiul Satu Mare, au urcat, în jurul orei 05.00, în autoturismul tip taxi, condus de partea civilă B.C.L.

Când autoturismul condus de partea civilă a ajuns în dreptul unui centru expoziţional de pe o stradă din Satu Mare, inculpatul Lenghel Florin-Ciprian, folosind o armă de foc letală cu aspect de pistol, i-a cerut conducătorului auto, sub ameninţare, să lase cheile în contactul maşinii şi să părăsească autoturismul.

În timp ce conducătorul auto a fost primul care a coborât de la postul de comandă al autoturismului,  maşina a fost imediat părăsită şi de către martor, care ocupa locul din spatele şoferului, ambii alergând spre oraş.

Inculpatul Lenghel Florin-Ciprian a coborât şi el din autoturism, de pe locul de lângă şofer, şi  a urmărit-o pe victima S.G.L., executând un foc, de la distanţă mică, înspre corpul acestei victime, cauzându-i o leziune transfixiantă în zona abdominală.

 Ca urmare a acestei leziuni, victima aflându-se în stare de incapacitate de a mai alerga ori a se apăra, s-a aşezat în genunchi şi l-a rugat pe agresor să-i cruţe viaţa, însă inculpatul a mai executat 4 focuri de armă, de la mică distanţă, cauzându-i victimei încă trei leziuni în zona umerilor şi a abdomenului.

Inculpatul Lenghel Florin-Ciprian a urcat apoi la volanul autoturismului sustras, conducând către centrul  oraşului Satu Mare. Autoturismul a fost găsit în după-amiaza aceleiaşi zile, pe malul inundabil al râului Someş, într-o localitate din judeţul Satu Mare.

În după-amiaza zilei de 3 mai 2014, inculpatul a părăsit ţara pentru a se sustrage de la urmărire penală, motiv pentru care a fost dat în urmărire internaţională şi a fost emis un mandat european de arestare.

În data de 16 iulie 2014, inculpatul a fost arestat preventiv în Republica Slovenă, fiind predat  în 19 septembrie 2014 autorităţilor judiciare române.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Satu Mare.

Sursa: Parchetul General

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.