Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Pregătirile pentru alegerile prezidențiale, în grafic

Eugeniu Avram, Adriana Vilcu, Altfatter Tamas (12)Președintele Biroului Electoral Județean, Adriana Vîlcu, prefectul Eugeniu Avram și subprefectul Altfatter Tamas, au prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă stadiul pregătirilor pentru alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie, afirmând că procesul este în grafic.

La nivel de județ există 317.918 alegători, vor fi amenajate 334 secţii de votare. Cu sprijinul Autorității Electorale Permanente s-a realizat instruirea secretarilor şi a primarilor unităților administrativ-teritoriale din județ, cu privire la sarcinile ce le revin în organizarea şi desfășurarea alegerilor. De asemenea, a fost realizată şi instruirea persoanelor care pot fi desemnate, prin tragere la sorţi, pentru funcţiile de preşedinte al secţiei de votare sau locţiitor al acestuia.

S-a încheiat procedura întocmirii listei cu persoane ce pot fi desemnate, prin tragere la sorţi, ca preşedinţi sau locţiitori ai acestora în birourile electorale ale secţiilor de votare, şi a fost transmisă Autorităţii Electorale Permanente în vederea obţinerii avizului.

S-a transmis o circulară tuturor unităţilor administrativ teritoriale în vederea respectării termenului de aducere la cunoştinţă publică a delimitării şi numerotării fiecărei secţii de votare, precum şi a locurilor de desfăşurare a votării (în 3 octombrie).

Începând din 24 octombrie vor avea loc instruirile preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare. Instruirile se vor derula în mai multe serii, la Satu Mare, Carei şi Negreşti-Oaş.

 Judeţului Satu Mare i-a fost alocat un buget de 2.165.000 lei, din care cheltuielile de  personal sunt în valoare de 1.680.000 lei, cheltuielile cu bunuri si servicii – 470.000 lei, investiţii – 15.000 lei.

Președinții și locțiitorii vor primi 85 lei/zi pentru maximum 5 zile în turul I la care se pot adăuga maximum 4 zile în turul. II. Membrii secţiilor vor primi 65 lei/zi pentru maximum 3 zile în turul I şi maximum 2 zile turul II.

Cele circa 350.000 de buletine de vot vor fi primite de la Bucureşti.

În cele 334 de secţii de votare de pe raza judeţului Satu Mare paza va fi asigurată de un efectiv de 668 lucrători din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor interne, astfel: 326 lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean vor aigura paza la 163 secţii, 148 de efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean vor asigura paza la 74 de secţii, 112  lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Someş”  Satu Mare vor asigura paza la 57 de secţii, iar 80 de poliţişti de lucrători ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare vor asigura paza la 40 de secţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.