Ultima actualizare: azi, 13:10
DRM
Locale

Protest al locuitorilor de pe strada Șoimoșeni (Foto)

protest Soimoseni (1)Locuitorii de pe strada Șoimoșeni din municipiul Satu Mare au ieșit astăzi în stradă, protestând împotriva conducerii primăriei pentru neîndeplinirea promisiunilor făcute în ceea ce privește reabilitarea străzii, o arteră de drum care se află într-o stare deplorabilă și greu de circulat.

Motivul acestui miting de protest îl reprezintă neîndeplinirea promisiunilor pe care domnul primar le-a făcut societăților de pe această arteră. Din 2012 tot așteptăm să fie rezolvată această stradă catastrofală unde  se strânge apa, unde canalizarea nu funcționează și trebuie extinsă și unde mașinile se distrug. Pe această stradă sunt două firme care au peste 80 de TIR-uri iar anual artera suportă 50.000 de tone. Noi dăm bani, dăm anual 17 milioane de lei la bugetele centrale și locale și nu primim nici măcar 5% pentru a se face anumite reparații„ a declarat reprezentantul firmelor din capătul străzii Șoimoșeni, Augustin Iștoc.

Strada Șoimoșeni este o arteră a platformei industriale de nord a municipiului Satu Mare, are o lungime de 900 de metri și deservește peste 30 societăți comerciale. Anual volumul de transport este de peste 50.000 tone iar numărul de salariați este în jur de 1.200 de oameni.

Mai mult, locuitorii de pe această stradă de mai bine de 25 de ani sunt nevoiți să îndure un adevărat calvar. În primul rând carosabilul este egal cu trotuarul, întrucât pietonii circulă pe partea destinată mașinilor iar pericolul de accidente fiind la tot pasul. Se impune amenajarea și defrișarea spațiului care este destinat trotuarului și astuparea a unei gropi de 1,5 m adâncime, aflată pe marginea așa zisului trotuar. De asemenea,  în zilele ploioase, pe anumite porțiuni de drum băltește apa, fiind nevoie de prelungirea canalizării și taluzarea marginii străzii.

Potrivit locuitorilor și reprezentanților firmelor, această problemă a fost sesizată autorităților locale dar până în prezent nu s-a luat nici o măsură, doar că au primit autorizație de la primărie pentru protest.

 

 

7 comentarii

 1. dragos Răspunde

  Este un protest organizat de UȘOR cu ajutorul firmei PINK TRAS acolo au fost angajații lor și oamenii plătiți de frații PINK dar pe vremea lui Îmi de ce nu au fost proteste?

 2. dragos Răspunde

  De către UDMR

 3. ion Răspunde

  Ar trebui sa facă protest împotriva lui Ileș UDMR ul sa stea la cutie nu au făcut nimic

 4. roman Răspunde

  Ce drum le trebuie la …aia? Si ce proteste ? Asta e atac la Coica. Sa le fie rusine :)))

  • liliac60 Răspunde

   Mare PSD-ist poti sa fii!Aici nu e vorba de UDMR.Aici de vorba de proasta gospodarire a banilor publici.Coica din banii nostri pregateste orasul pentru vizita agentului acoperit Ponta!Sa le fie rusine.Am crezut ca un primar roaman va face ceva.Dar e mai jenant ca celalalt!Imi pare rau ca l-am votat!!

 5. ghita Răspunde

  Noua ne a făcut caragiale după 25 de ani Coica te respectam

 6. iin Răspunde

  UDMR ce au făcut pentru noi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Biciclist accidentat grav în localitatea Carei

Joi,  în jurul orei 22.20 poliţiştii rutieri careieni au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier produs pe DJ...

Închide