Ultima actualizare: azi, 18:37
Locale

Biserica Ortodoxă îl susţine pe Victor Ponta

ponta bisericaCredincioşi au fost îndemnaţi să se prezinte la urne şi să voteze un preşedinte ortodox pentru România 

   Candidatul Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC,  Victor Ponta, este susţinut de Biserica Ortodoxă Română în  turul al doilea al alegerilor prezidenţiale care vor avea loc duminica viitoare. Credincioşi ortodocşi au fost îndemnaţi să se prezinte în număr mare la urne şi să-şi exercite dreptul de vot. 

 
Ps Iustin Sigheteanu: Preşedintele României trebuie să fie creştin ortodox

Aflat sâmbătă la Corund, unde a sfinţit lucrările de renovare  a bisericii din localitate, PS Iustin Sigheteanu, episcop vicar al Maramureşului şi Sătmarului i-a îndemnat pe credincioşii din judeţele Satu Mare şi Maramureş să se prezinte duminică la urne şi să voteze cu responsabilitate pentru viitorul României.
Totodată, episcopul a mai precizat că viitorul preşedinte al României trebuie să fie un creştin ortodox, care îşi face semnul Sfintei Cruci.
Adresându-se credincioşilor la finalul Liturghiei, PS Iustin Sigheteanu a afirmat că toţi cetăţenii trebuie să fie responsabili şi să se prezinte duminică la urne pentru ca judeţele Maramureş şi Satu Mare să nu mai fie codaşe pe ţară în ceea ce priveşte prezenţa la vot. „Duminică să daţi dovadă de iubire de neam şi ţară şi de purtare de grijă. Sunt doi candidaţi la Preşedinţia României, şi fiecare formaţiune politică ne îndeamnă să votăm candidatul lor. Noi vă spunem: Votaţi-l pe a nostru, pentru că este al nostru, al poporului român. Viitorul preşedinte al României trebuie să fie un credincios ortodox, care îşi face semnul Sfintei Cruci. De aceea vă îndemn să votaţi cu responsabilitate pentru viitorul României, să votaţi pentru România”, a mai spus PS Iustin Sigheteanu.
De asemenea, episcopul vicar a mai spus că preoţii au un rol covârşitor în ceea ce priveşte prezenţa populaţiei la vot şi i-a îndemnat ca după slujbă să se prezinte la urne în fruntea credincioşilor. „Toţi preoţii, după ce termină slujba în biserici, să se prezinte la vot în fruntea credincioşilor din parohia fiecăruia. În funcţie de câţi mergem duminică la vot, atâta vom primi din partea Guvernului”, a mai spus PS Iustin.
Votaţi Victor Ponta!
În cadrul predicii rostită ieri în biserica din Moftinu Mic, cu ocazia sărbătoririi hramului acesteia, la care a participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, părintele duhovnic Sebastian de la Mănăstirea Ţeghea i-a îndemnat pe credincioşi ca alegerile de duminica viitoare să se prezinte la urne şi să voteze Victor Ponta.
Arătând că sociateatea românească se află în pragul unei decizii foarte importante pentru toţii românii şi pentru întreaga ţară, preotul i-a îndemnat pe credincioşi să se prezinte duminică la urne şi să voteze un preşedinte ortodox.
„Nădăjduim ca în această ţară să fim cu toţii fraţi întru Hristos, să împărătşim credinţa ortodoxă. Să ne unim, să fim fraţi, iar duminică, la alegeri, creştinii ortodocşi să dăm un vot pentru ţara noastră. Este alături de noi şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, şi ne îndeamnă ca duminică să mergem cu toţii la vot şi să votăm Victor Ponta. Este omul care ne poate duce pe calea desăvârşirii”, a mai spus părintele Sebastian.
De asemenea, preotul a mai arătat că prin acest vot românii nădăjduiesc la ceva mai bun şi i-a îndemnat pe toţi creştinii ortodocşi să fie uniţi şi să-şi dea votul pentru o Românie mai bună.

Sursa: PSD Satu Mare 

66 comentarii

 1. Anita Răspunde

  Mi se face greata pur si simplu…

 2. satmarean Răspunde

  E inadmisibilă campania BOR pentru Victor Viorel Ponta!

 3. Rodica Răspunde

  Mi-e sila de Ponta!

 4. GINA Răspunde

  ve-ti ramane cu bisericile pustii… in biserici nu trebuie sa se faca politica sau comert.. timpul , destinul viitor se va intoarce impotriva preotilor… hapsanii vor muri de foame.. cine va mai crede in voi..v-ati indepartat de Dzeu si Isus..!

 5. Biserica ortodoxa greseste Răspunde

  Increderea populatiei v-a scadea simtitor cu aceste indemnuri fatise!Biserica ortodoxa va prelua imaginea negativa a politicienilor si increderea populatiei in Biserica va scadea! Dar oare mai are Biserica Ortodoxa scopuri comune cu enoriasii? Sau totul e bussiness?! Scarba si sila.sunt ortodox, dar acum mue rusine de religia mea si de ce spun clericii!

 6. observator Răspunde

  GRETOS, absolut gretos!!!

 7. Sanda Răspunde

  “În funcţie de câţi mergem duminică la vot, atâta vom primi din partea Guvernului”, a mai spus PS Iustin. Atata ce? Bani? Si cine ii va da, Ponta ? Mai are timp pana la alegeri ? Sau ii va da prim-ministrul numit de presedintele Ponta? Si cine va primi acesti bani, biserica ortodoxa sau enoriasii, ori comunitatile locale?
  Este nu numai imorala, este mai ales jalnica implicarea in alegeri a Bisericii ortodoxe.Si cum sa spui tu, ierarh al Bisericii ortodoxe, ca numai Ponta este al poporului roman? Adica Iohannis nu face parte din poporul roman pentru ca este etnic german si este crestin protestant? Cetatenii romani de alta nationalitate ori de alta confesune religioasa sunt cetateni de mana a doua ?
  Ponta este bun pentru ca-i ortodox, indiferent cate minciuni spune si cate ilegalitati gireaza? Asta-i morala crestin-ortodoxa?
  Observ ca sursa comunicatului este PSD. Adica PSD se si lauda cu prostiile pe care le face. Asta-i bine, poate se lamuresc si nehotaratii.

 8. vasile Răspunde

  Faptul ca românii sînt în majoritate ortodocsi se afla în afara oricarui dubiu, dupa cum nimic nu este mai firesc decît sa se simta atasati de religia lor. Problema nu priveste însa religia, ci deformarea sensului religiei prin transferul ei în ideologie( SOCIALISM – COMUNISM ) .
  Cantonarea ideologica în ortodoxism înseamna delimitarea neta de Occidentul ( catolic si protestant) , dar fara posibilitatea unei „splendide izolari”, consecinta inevitabila fiind integrarea sau reintegrarea în Rasaritul slav si ortodox ( UNIUNEA EUROASIATICA , RUSIA-BELARUS ).

 9. Oana Ştef Răspunde

  Nici nu stiu care-s mai mizerabili – PSDistii sau BORatii astia

 10. cetatean sm Răspunde

  Da ăsta Justin Timberlake nu a auzit de discriminare?Iohahannis se luptă pentru toţi cetăţenii României indiferent de religia sa.E cetaţean român,are drept sa candideze,are drept sa şi câştige!Jos psd,sunteţi nişte ordinari!

 11. Totti Răspunde

  Astia din PSD chiar nu stiu unde sunt limitele? Se pare ca a avut efect intalnirea de la Baia Mare dintre Ponta, sefii PSD din nordul tarii si PS. Iustin Sigheteanul: http://www.mondonews.ro/video-de-ultima-ora-victor-ponta-dus-cu-duba-confruntare-verbala-fara-precedent-in-aceasta-seara-la-baia-mare/
  Rusine PSD!

 12. daniel Răspunde

  este normal sa se intample acest lucru! Un roman ortodox este sustinut de biserica, un roman care stie sa isi facaa semnul sfintei cruci un roman care isi doreste sa aduca linistea intre oameni, bunastarea si echiibrul.
  Vitor Ponta va fi presedintele Romaniei!

  • Sanda Răspunde

   Nu-i normal ca biserica sa se implice in politica si sa dezbine poporul, nu asta-i menirea bisericii. Isi doreste Ponta sa aduca linistea, bunastarea si echilibrul? Dar in ultimii doi ani si jumatate cine l-a impiedicat sa aduca bunastare, ca doar premierul are parghiile economice, nu presedintele ?
   I-a spus cineva PS Iustin sigheteanul ca premierul propus de Ponta, d-l Tariceanu, cel care va imparti banii, este catolic ? Poate daca stia acest lucru, nu l-ar mai fi sustinut pe d-l Ponta !? Cat de jenant pentru BOR si pentru PSD !

  • . Răspunde

   Pentru limba română apasă tasta 1.
   Și apoi împușcă-te.

 13. dascal Răspunde

  E revoltator! Votez Iohannis!

 14. observator Răspunde

  Chiar aşa impertinenţă?! Să amesteci credinţa cu mizeria din politica!! Sincer, nu credeam că se poate ajunge chiar în aşa hal!! Ruşine lor!!

 15. Toader Răspunde

  Nu-mi vine sa cred ca se face asa ceva!

 16. Ana Răspunde

  Orice e posibil în scumpa noastră ţărişoară! Nu mă mai miră nimic! Votam Iohhanis!

 17. George Răspunde

  Rusine !!!!!!Capii biserici sunt cei mai impertinenti profitori si nesimtiti. Nu mai au nici un fel de limite. Oare cand si-o da seama toata turma asta de oi care cred in ce spun si fac nelegiuitii astia ?

 18. Florin Răspunde

  Votam impotriva BOR! Votam Iohannis!

 19. dascal Răspunde

  Nu trebuie sa toleram o asemenea conduita a BOR! Prin acest gest, Biserica Ortodoxa Romana si-a pierdut credibilitatea.Haideti satmareni sa votam impotriva nelegiuirii, impotriva lui Ponta! Votez Iohannis!

 20. nihil sine interes Răspunde

  Toti va ambalati atunci cand e in interesul altuia. Daca ar fi iesit “barbosii” pentru candidatul vostru, de azi sau de oricand, ati fi tacut ca porcu-n papusoi. Asa e-n sex, depinde de care parte a p..ii stai. Acuma v-o trag voua, dar stati linistiti ca reformatii, catolicii, pocaitii si restul fac la fel. Ia sa vedeti numai coloanele iesind din biserici ca oile ca le-a transmis Domnul prin Batmanii astia avizi de bani cu cine sa voteze. Asa ca noi, ateii, stam linistiti ca oricum va neutralizati reciproc, oi retarde care sunteti oi. Plus, ca daca va bazati pe electori care pot fi influentati de “armata Domnului” sunteti disperati rau. Aia asa voteaza cum bate vantul. Tot latrati in loc sa spuneti concret ce ati face daca iese al vostru presedinte. In principiu un mare NIMIC. Cu o functie decorativa, fara majoritate in parlament tot astia de azi raman la butoane, iar voi ramaneti cu o jucarie care lasata in izolare se va strica in curand. Sau ne pregatiti un nou “presedinte jucator” cu tot scandalul de rigoare? Hienele flamande din PDL si PNL ar face orice ca sa isi atinga interesele, nu sa ne faca noua bine. Eu sincer, prefer la putere un hot pe jumate satul unuia flamand de-a binelea. Adica, ca sa pricepeti si voi: RAUL MAI MIC!

 21. Nu fiti IUDA,farisei Răspunde

  romanii, de orice credinta ,să fie uniţi şi să-şi dea votul pentru o Românie mai bună !!

  Nu fiti IUDA,farisei.
  Trebuie -TOTI romanii impreuna.
  Nu dezbinati.
  Va purtati la fel ca in 1918,cand v-ati opus Unirii.
  Daca nu erau atunci bravii preotii greco- catolici,unirea nu s-ar fi realizat.
  Stati in banca voastra.
  Romanul nu e prost.
  Sa nu vina urgia peste voi si burtile voastre bombate.
  NU DEZBINATI POPORUL ROMAN.

 22. credinta pe bani Răspunde

  mi scirba de conducerea bisericii ortodoxe , am votat cu ponta dar acum i prea de tot votez cu nemtul …..ce face biserica i strigator la cer

 23. Mirica Răspunde

  Către care candidat credeţi că se vor îndrepta voturilor maghiarilor în turul doi?
  Victor Ponta, pentru că nu s-au dezis de alianţa cu PSD şi UDMR este la guvernare: 12% (711 voturi)
  Klaus Iohannis, pentru că electoratul UDMR votează, tradiţional, cu un candidat de dreapta: 88% (5282 voturi)

 24. Tataran Doina Răspunde

  Biserica ar trebui sa aiba grija de Dumnezeu !

 25. Tataran Doina Răspunde

  Biserica ar trebui sa aiba grija de Dumnezeu !

 26. Bene Mioara Răspunde

  Sa-l "sustina" biserica dar asta nu inseamna ca trebuie sa-l sustina si oamenii ! Chiar daca patraihul este unul dea lui ponta nu are nici un drept sa ne spuna noua cu cine sa votam ! Nu vad ce cauta BOR in politica ,parerea mea este ca menirea lor este alta ,sau cel putin ar trebui sa fie!!!

 27. Mirica Răspunde

  Cu Ponta presedinte, vom avea o Romanie a furtului generalizat, a imposturii si incompetentei

  Dragii mei prieteni,

  Citind acest articol, veți înțelege cât de periculoasă este venirea lui Victor Ponta la putere, cât de periculoasă este ascensiunea lui politică.

  Victor Ponta este pupilul lui Ion Iliescu. Este continuatorul legitim (și legitimat) al lui Ion Iliescu.

  Cu un Victor Ponta Președinte al României, ne îndreptăm spre o Românie a furtului generalizat, o Românie a imposturii guralive și dezordonate, o Românie a incompetenței și a nerușinării, în care oameni fără nicio calificare, oameni care și-au cumpărat sau au furat diplome universitare – ajungând, astfel, în pozițiile-cheie ale magistraturii, ale mediului academic, economic sau politic –, acești oameni corupți, lipsiți de scrupule, lipsiți de caracter, se vor afla la cârma țării noastre, mai exact:

  LA TOATE CÂRMELE ROMÂNIEI.

  Ieri am împlinit 98 de ani.

  Și știu, pentru că am traversat secolul trecut – cu tot ce a avut el bun și rău, miraculos sau distrugător –, știu ce înseamnă atât fascismul, cât și comunismul. Pe amândouă le-am trăit pe pielea mea. Din amândouă am scăpat cu viață: fără să-mi vând sufletul nimănui, deși „ofertele“ au fost multe și subtile, inclusiv în anul 1990, când am devenit, în primul guvern liber, de după 1989, ministrul Educației și al Învățământului, funcție în care am rămas timp de șase luni, adică exact PÂNĂ LA MINERIADE, până când am văzut cu ochii mei ce se petrecea în Piața Universității și am decis să părăsesc guvernul condus de Petre Roman.

  Știu, așadar, ce ar putea însemna un Victor Ponta la cârma acestei țări.

  De aceea – TOCMAI DE ACEEA –, încă din primul tur de scrutin, l-am votat pe domnul Klaus Iohannis.

  De aceea îl voi vota pe domnul Klaus Iohannis și în turul al doilea, duminica viitoare, în ziua de 16 noiembrie 2014.

  Vă îndemn și pe voi, oameni cu scaun la cap și cu sufletul întreg, să mergeți la vot și să-l votați pe Klaus Iohannis: fără alte „rezerve“ sau „dileme“, complet sterile în acest moment.

  Copiii voștri vă vor fi recunoscători.

 28. Mirica Răspunde

  Inventarul abuzurilor, al jocului impur (şi costisitor) de imagine pe care Victor Ponta şi echipa lui l-au pus în scenă în campania electorală e cunoscut de toată lumea: bacşişuri penibile, patriotisme de doi lei, mici spectacole de coreografie mistică, alăturarea, în efigie, a „cârlanului” cheguevarist cu Părintele Arsenie Boca, folosirea Poştei Române pentru distribuirea unor „fluturaşi” mincinoşi şi cîte şi mai cîte manevre de gang, orientate spre o victorie cît mai solidă, indiferent de mijloacele prin care e obţinută.

 29. Alex Sorin Stania Răspunde

  Dumnezeu voteaza Ponta !!!

 30. dr. Ciomu Răspunde

  Mizerie de biserica ortodoxa!!
  Atunci cand am sa vad asta in biserica am sa cred in religia voastra [email protected]!

  https://www.facebook.com/video.php?v=753532404685129&set=vb.177528022285573&type=2&theater

 31. Mirica Răspunde

  “Aceasta demisie a lui Titus Corlatean nu rezolva evident nimic, dimpotriva blocheaza in momentul de fata, posibilitatile de rezolvare pentru turul 2, pentru asigurare posibilitatilor de vot a cetatilor romani din strainate.

  Singura semnificate a acestui gest este frica, dupa parerea mea. Nu frica lui Titus Corlatean, sau nu numai a lui Corlatean, ci si a lui Victor Ponta. Altfel daca nu i-ar fi frica daca ar sti Ponta ca diferenta dintre el si adversarul lui este mai mult mica, decat in sondajele coafate care sunt date publicitatii. La cat cinism si cata aroganta are, lui Ponta putin i-ar pasa de manifestatiile ostile din tara si din strainate generate de porcaria votului in diaspora din primul tur. Singura interpretarea este nesiguranta lui Ponta, incepe sa-i fie teama, sa nu mai excluda posibilitatea de a pierde duminica alegerile si stim ce inseamna asta in chiar viziunea lui Ponta: din celebra lui zicere daca pierdem prezidentiale, “scapa cine poate”.

  Gestul acesta de slabiciune, pasul inapoi al acestui Corlatean, el nu exista ca si Stanoievici care nu spun niciun cuvant, adica acest Corlatean a gasit iesirea, Stanoievici sa linistit.

  Nu conteaza acesti indivizi, ci semnalul de slabiciune pe care il da camarila Ponta in fata atmosferei ostilei a manifestiilor care au avut loc in ultimele zile.

  Ponta nu s-a asigurat de nimic. Nu controleaza lucrurile si nu stiu cum putea fi rezolvata aceasta problemea, cum ar putea rezolva noul ministrul aceasta problema a noilor sectii.

  • matroz Răspunde

   spui tu fara nici-un argument .Slabi oameni si -a trimis la inaintare acele cu sau fara gamalie!

 32. Tudor Flondor Răspunde

  Astia chiar sunt mizerabili de tot. Ce treaba are BOR cu politica?!? Nu cred ca pe cineva intereseaza religia presedintelui atat timp cat isi face treaba.

  • matroz Răspunde

   @tudor ultimul din dinastie:Zice gura fara minte.Dar cand ungurii spun de fiecare data acelasi lucru,acum cand greco-catolicii spuneau la fel pentru sovieticul comosar Macovei,cum dracu era?Cine este fariseu pana la urma?

   • Norick Răspunde

    Ai ajuns acasasa @matroz ? 😀 Sa nu cumva te enervezi citind comentariile inteligente… 😀

    • matroz Răspunde

     @Norik:eu sunt acasa aici dintotdeauna!!!Am mai vazut si auzit aiuriti,dar ca pe portalul nostru ,mai rar.Ce faci,cum votezi ,ca tot e la moda?

    • matroz Răspunde

     Chiar nu-ti vine sa-i impusti pe habaucii astia?vorbesc sau scriu fara minte.Pai daca erau cu capetele la locul lor ,vedeau azi o foto intr-un ziar local si puteau face comenturi la obiect.Ce dracu sa le faci activistilor.Eu nu ma pot abtine,dar raman fata de prostiile lor ,un observator tacut.Repet e mare gradina ,multi o populeaza iar despre calitate sunt mai rai ca fratele meu Base!

     • Norick

      Ai mare dreptate…Din pacate nu sunt acasa,dar si asa ma distreaza si pe mine habarnicii intelectuali… 😀

 33. Tudor Flondor Răspunde

  Astia chiar sunt mizerabili de tot. Ce treaba are BOR cu politica?!? Nu cred ca pe cineva intereseaza religia presedintelui atat timp cat isi face treaba.

 34. Emanuel Gavrilas Răspunde

  "Este omul care ne poate duce pe calea desăvârşirii" :)))

 35. Mirica Răspunde

  PSD a montat o campanie a cavernelor, de un primitivism feroce, în cursul căreia a zădărât şi asmuţit la maximum lipsa de educaţie, sărăcia, prejudecăţile şi spaimele unor largi categorii sociale. În ofensiva totală pentru cucerirea tuturor centrelor de putere din ţara noastră, acest partid a tulburat cu intenţie şi a scos la suprafaţă tot putregaiul şi noroiul societăţii, cu care a mânjit apoi contracandidatul.

  Am mai văzut şi trăit în anii ’90 contramanifestaţii şovine şi xenofobe la manifestaţii pro-democraţie. Atunci, Ion Iliescu chema “toate forţele responsabile” să zdrobească protestele anti-FSN. Acum, primăreasa Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, ameninţă că PSD poate organiza contramanifestaţii de 10 ori mai puternice, dacă vrea. Mesajul e simplu, direct şi dur: nu vă mai opuneţi, pentru că vă vom zdrobi.

  • matroz Răspunde

   @mirica :ti-am mai spus ,nu copia mereu ce au zis altii!!!Ce dracu ,asa de rau ati ajuns,nema idei,nema carte,nema candididat!Hai iohanis-doamne ce tuti!!!

 36. Mirica Răspunde

  Contracandidatului i s-a reproşat situaţia imobiliară, deşi el şi-a declarat cinsist proprietăţile, spre deosebire de cuplul Victor Ponta-Daciana Sârbu, care nu doar că are mai multe case, dar acestea sunt şi mai valoroase şi mult mai greu de justificat. Părinţii pensionari ai lui Iohannis au fost făcuţi proprietari peste un imobil “de 1 milion de euro” din Germania, deşi bătrânii sunt doar chiriaşi la mansarda clădirii respective. Din acelaşi jeg propagandistic pe care, iată, PSD îl păstrează cu sfinţenie, de 25 de ani încoace, vin şi minciunile propagandistice că “Iohannis vinde Ardealul”, că e “nazist”, că “face trafic de copii pentru organe”. Cât de jos se poate scufunda acest partid?

  Acest partid care guvernează România a implicat fără scrupule Biserica Ortodoxă în campania electorală – o Biserică şi aşa prea uşor coruptibilă, prin tradiţie şi dogmă. Guvernul candidatului la preşedinţie a cadorisit Bserica cu zeci de milioane de euro în ultimele luni iar Biserica a răspuns, slugarnic, exact cum i s-a cerut. Prea sfinţii părinţi îşi dau cinstea şi bunul simţ pentru o ciorbă mai groasă şi sunt la fel de vinovaţi, în cazul acesta, ca mituitorul.

 37. prostitutie bisericeasca Răspunde

  Asta presupune ca BOR, este deacord cu legea prostitutiei, invocata de d-na ministru al finantelor ca si solutie la lipsurile financiare reale din buget.
  Prin gestul biserici sunt sigur ca tot ceea ce a construit biserica ortodoxa ca (imagine) pana acum, se duce pe apa sambeti. Ce jalnici am ajuns ca natie, dupa 25 de ani de la revolutie.

 38. Mirica Răspunde

  Mai mult, în sudul țării, corupția este iubită de oameni, în timp ce in Transilvania este taxată, iar oamenii votează pentru curățenie morală și puritate spirituală. Și eu sunt mândru că sunt ardelean și sunt, de multe ori, enervat de balcanism, dar asemenea segregări sunt ciudate, Dintr-o dată, Transilvania a devenit țara oamenilor liberi, a oamenilor cu viziune care au respect pentru muncă, pentru vot,

 39. Preotesele la mama dracului?!?! Govor Răspunde

  inregistrarea Govor e…fara cuvinte. Preotesele sa mearga la mama dracului.ca le da afara daca preotii nu fac campanie lui Ponta!? INADMISIBIL. Unde e procuratura?! Cum sa ameninti preoti, preotese, consilieri,primari, directori,profesori, ?!?!?chiar asa de jos am ajuns.trist e ca toti vor face ceva de frica!!! Si toti vor incalca legea!macar de ar aresta vreo cateva zeci de psd-isti care stau in fata sectiilor! Daca si cu asta scapa Govor…Procuratura nu se autosesizeaza la amenintari??????se ameninta oameni, institutii, GRAV.de asta e judetul Satu Mare inapoiat!!!

 40. OAMENI CARE NU STIU CITI Răspunde

  OAMENI BUNI VA TOT AGITATI NU ZICE BISERICA SAL VOTATI PE PONTA CE DRACU NU INTELEGETI DOAR VA INDEAMNA SA FIE ORTODOX,: TARICEANU,PONTA,BASESCU ETC RESTU MAFIOTII DOAR SA FIE CRESTIN!CINE VOTEAZA UN PRESEDINTE NECRESTIN CASTIGA O EXCURSIE 5 ZILE CU BARCA PE SOMES!!!!

 41. Mirica Răspunde

  MEDIAFAX: Presedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a fost inregistrat in timp ce tipa la colegii sai de partid si-i ameninta pe directorii de scoli, dar si pe preotii din judet ca vor avea de suferit daca Victor Ponta nu va castiga alegerile.

  27 Comenteaza

  In inregistrarea audio obtinuta de Gandul, Govor isi ameninta primarii si consilierii ca toti cei care nu vor avea rezultate in turul al doilea al prezidentialelor nu vor mai primi bani de la Consiliul Judetean, dar nici de la bugetul de stat.

  “Cei care nu veti avea rezultate in turul doi, cat sunt eu in Consiliul Judetean si cat am posibilitate, nu o sa primiti niciun cinci bani. Cand se repartizeaza bugetul – zero, cand se impart …(neinteligibil) zero si garantez ca niciunul nu mai primeste nimic. Stati si muriti, asta e viata . Deja nu se mai poate. Trebuie sa ma duc eu sa ma milogesc ca un prost si sa pun o groaza in joc? Pentru ce? Ca sa vin aici sa ce? Sa ma fac de ras. Pentru ca ala doarme la amiaza in loc sa mearga in campanie electorala, alalalt in ziua votului sta si nu face nimica, ma duc la altul nimica. Unde ai fost, mai? Unde a fost …(neinteligibil) de la scoala? Cum sa fie la scoala, ma? Eu ce-s, tampit? M-am dus si am vorbit cu omul nostru. … (neinteligibil) Sa-ti spun ceva, de luni nu mai vine la scoala, sa se duca sa se odihneasca. De luni, la revedere. Nu mai merge cu de-aste feluri. Si-o spun foarte clar. Toti directorii de deconcentrate care au fost numiti politic , directorii de scoli, toti care au fost numiti politic daca nu participa efectiv la campanie, pleaca acasa. S-a-ncheiat”, spune Govor, potrivit inregistrarii obtinute de Gandul.

  Pe langa sefii de deconcentrate si directorii de scoala, presedintele PSD Satu Mare sustine ca a vorbit cu “preasfintitul” si ca preotii se vor implica in campania electorala de partea lui Victor Ponta. In caz contrar, pot sa-si ia adio de la fonduri, iar “preotesele” vor fi date afara. In inregistrarea obtinuta de Gandul, Govor isi asigura colegii ca a vorbit cu “preasfintitul” care a fost “total” de partea PSD si prezinta cum vor actiona preotii in ziua alegerilor.

  “Am vorbit cu preasfintitul, am vorbit cu toti popii. Exact cum vorbesc cu voi, asa am vorbit si cu ei si am spus la popi in felul urmator: bai, oameni buni, s-o terminat. (neinteligibil) Daca nu vreti sa fiti de partea noastra, s-aduceti sa votati cu domnul Victor Ponta, eu nu va mai cunosc. La mine la usa nu mai veniti. Le-am spus verde in ochi”, spune presedintele PSD Satu Mare.

  “Deci preasfintitul o fost de partea noastra total. E un om extraordinar. (…) Si inca ceva, la toti popii daca pierdem toate preotesele le dau afara din tot, la revedere. Le-am si spus. Toti au venit la mine sa le pun preoteasa. S-a terminat. S-a pierdut, pleaca acasa. Mearga la mama dracului, nu ma intereseaza”, adauga Govor. Contactat de Gandul, el s-a declarat foarte nemultumit, pentru ca nu a crezut ca va pierde.

  “Sunt nemultumit ca am avut sub scorul lui Iohannis, as fi dorit sa fim noi pe primul loc”, spune Mircea Govor.

  El a admis ca a avut o intalnire cu primarii, viceprimarii si alesii locali din judet, dar a negat ca i-ar fi implicat in campania electorala si pe sefii de deconcentrate din judet, iar despre inregistrare a spus ca “probabil” este o “facatura a cuiva”. Cu toate acestea, inspectorul scolar general Claudiu Mondici a confimat ca a participat pe 4 noiembrie la sedinta PSD. El a declarat ca, de fapt, a fost vorba de o sedinta de analiza a rezultatelor si ca nu s-a simtit amenintat.

  Intrebat despre discutiile purtate cu preotii din judet, Govor a sustinut ca nu le-a impus acestora pe cine sa sustina in campania electorala, dar “fiecare om stie ce are de facut, cum il trage inima si constiinta”. Liviu Dragnea a discutat cu toti sefii de organizatie din tara despre rezultate de la alegeri, iar in week-end-ul trecut s-a deplasat la Satu Mare pentru a evalua situatia din judet.

 42. Mirica Răspunde

  asta da democratie..a la PSD..se pare ca in tara aceasta nu s-a schimbat nimic….

 43. Valar morghulis Răspunde

  winter is coming…

 44. Mirica Răspunde

  Aceasta este România ce am pregătit-o de un sfert de secol pentru fii şi fiicele noastre: o ţară în care politrucii ameninţă aşa cum o făceau secretarii de partid. Ar trebui să ne fie ruşine că am permis acestor specimene să mai reziste. Într-o ţară normală ar trebui ca acum sătmărenii să dea cu PSD şi cu Mircea Govor de pământ. Treziţi-vă, şi luaţi-vă judeţul înapoi. Dacă nu pentru voi măcar pentru copiii voştri.

 45. Andrei Pinte Răspunde

  Si uite asa ma conving si mai mult pe zi ce trece sa le doresc mai marilor din BOR sa crape, la propriu.
  Cat mai repede, cu atat mai bine.
  Si le doresc sa dispara cu tot cu religia lor imbuibata si cu tot cu moaste.

 46. Alex Sorin Stania Răspunde

  Ponta pupa poala popei…

 47. Schimbarea la Fata Răspunde

  In duminica alegerilor s-a citit la biserica ortodoxa pilda samarineanului milostiv si dincolo de implicarea capilor bisericii ortodoxe in sustinerea unui fals ortodox care isi face cruce asa cum isi face si Putin cruce si care conduce un partid ateu care a votat scoaterea religiei din scoli acum 2 saptamani, romanii totusi au inteles perfect pilda samarineanului: desi avea alta religie decat evreii, samarineanul nu a trecut nepasator pe langa evreul jefuit si ranit de talhari asa cum au trecut capii religiei evreilor ci l-a ajutat pe cel cazut. Poporul roman este cel cazut intre talharii coruptiei si nu liderii de acelasi neam si confesiune religioasa cu el l-au ajutat ci un strain de etnie si confesiune religioasa diferita, asta a inteles perfect poporul roman care a facut Revolutia votului impotriva coruptiei si a saraciei votand din toate colturile Europei si a devenit un model de Schimbare a vietii pentru intreaga Europa!

 48. Marius Iuliu Dragomir Răspunde

  Daca nu ar fi fost preotii pe care ii injuri nu apucai tu sa vorbesti limba română. Ar trebui sa stii asta. Sigur nu te-ai fi numit Andrei Pinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.