Ultima actualizare: ieri, 20:05
Locale

Consiliul Judeţean a lansat o broşură cu oportunităţile de investiţii din Satu Mare

Riedl Rudolf, Adrian Stef, Mircea Govor (19)Consiliul Judeţean Satu Mare a lansat astăzi broşura „Oportunităţi de afaceri şi investiţii în Judeţul Satu Mare”, menită să prezinte posibililor investitori punctele tari ale judeţului în toate domeniile, în special în cel economic. Broşura conţine şi unele povești de succes, precum marile fabrici din domeniul pieselor de mașini, parcul fotovoltaic de la Ciuperceni, ferma de sturioni de la Negrești Oaș sau aquaparkul din Satu Mare.

Este o broşură care promovează şi prezintă potenţialul de afaceri, prezintă potenţialul natural, uman al judeţului, pune accent pe zonele de dezvoltare, prezintă resursele de dezvoltare în fiecare microregiune geografică, prezintă exemple de afaceri, de succes de pe raza judeţului nostru. Rolul broşurii este de a face o prezentare sintetică, succintă, într-un singur material, a punctelor forte ale judeţului a potenţialului material şi uman, elemente de interes pentru potenţialii investitori. Broşura va fi distribuită la evenimente, întâlniri, vom încerca să realizăm şi un centru de afaceri, exact ca şi centrul de informare turistică, destinat turiştilor care au posibilitatea să se informeze când vin în judeţul nostru. Eu cred că astfel, cu adevărat se întâmplă ceva în promovarea judeţului şi astfel am trecut dincolo de vorbe. Broşura prezintă în mod general ce oportunităţi de afaceri ar exista, care este trecutul economic al judeţului nostru, ce potenţial uman există, povești de succes din diferite domenii. După această broşură vom elabora broşuri care prezintă oportunităţi de afaceri în fiecare localitate“, a declarat președintele Adrian Ştef.

Preşedintele a explicat că instituţia judeţeană se ocupă de extinderea infrastructurii, astfel că investitorii pot fi ajutaţi direct, cu condiţia să creeze locuri de muncă, să se angajeze ferm că vor păstra locurile de muncă.

Vicepreşedintele Rudolf Riedl a afirmat că era foarte mare nevoie de o asemenea prezentare, dar că ar fi util să apară şi în limba germană şi maghiară, deoarece din Germania, Austria sunt foarte mulţi investitori.

Eu cred că drumul pe care mergem este bun, vor fi şi mai mulţi investitori, şi mai multe locuri de muncă, şi atunci va fi şi nivelul de trai, condiţia de trai, mai bună. Eu găsesc că această iniţiativă se înscrie în celelalte care au fost şi care vor urma, pe acel drum bun pe care merge Consiliul Judeţean”, a spus Riedl.

Vicepreşedintele Mircea Govor a propus ca broşura să fie tradusă şi în italiană.

Este o broşură pe cât de mică, atât de bogată în conţinut. Este foarte consistentă şi prin asta noi ne prezentăm faţa judeţului. Oamenii de afaceri pot să găsească oportunităţile care nu sunt puţine. Avem un judeţ extraordinar de bogat, numai trebuie să-l exploatăm şi să profităm de acest potenţial. Eu sunt ferm convins că împreună, noi CJ şi cu toţi cei interesaţi în a investi în judeţul Satu Mare o să facem în aşa fel încât judeţul nostru să se dezvolte cât mai puternic. Acesta este ţelul nostru, mai avem doi ani din acest mandat şi vrem să rămână ceva în urma noastră”, a spus Govor.

Vicepreşedintele CJ a spus că în scurt timp şi judeţul Satu Mare va avea un parc industrial. Printre punctele forte amintite de Mircea Govor se numără apa termală, Consiliul Judeţean având un proiect de dezvoltare a unei staţiuni balneare.

4 comentarii

 1. SATMAREAN Răspunde

  Mai,lasati propaganda si raspundeti la intrebari! Domnule Stef, unde e podul promis de Silaghi si girat de Ponta? Pana cand ne tot mintiti! Ne-am saturat de minciunile voastre!Unde sunt banii pentru pod, domnule Govor? I-ati dat la preoti si primarii vostri pentru campanie? Pentru minciunile voastre, pentru stilul asta mizerabil in care faceti politica, ofer votul meu lui Iohannis. Oameni buni,dragi satmareni, ati vazut cum ne duc cu zaharelul de la un moment electoral la altul. Haideti sa-i sanctionam, mergand la vot si votand schimbarea,un om al faptelor, nu al gargarei, votand Iohannis!

 2. satmarean Răspunde

  Numai povesti, domnule Stef. Mergeti la gradinita si cititi-le copiilor! Sunteti cel mai slab presedinte!

 3. adi roibu Răspunde

  esti penibil stefaneala, ai disparut un pic si ai revenit cu o penibilitate maxima. mai bine ti-ai vedea de familie si sa nu mai umbli cu brigite., caai o familie frumoasa nu ai nevoie de zdemte in viata ta

 4. papi Răspunde

  Papici este cam prostuca, asa este ea, ce sa faci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.