Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Doi bicicliști accidentați grav

biciclist accidentat,La data de 14 noiembrie 2014, pe DN 19 F, în afara localităţii Odoreu a avut loc un accident rutier. Poliţiştii rutieri sătmăreni care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că un bărbat din judeţul Maramureş a condus autoutilitara marca Ford şi a accidentat grav pe Pal F. de 43 de ani, care circula cu bicicleta fără a fi echipat corespunzător cu elemente fluorescent reflectorizante.

Cei doi au fost testaţi cu aparatul etilotest, în cazul conducătorului auto rezultatul a fost negativ, iar în cazul biciclistului aparatul a indicat o concentraţie de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În data de 15 noiembrie, poliţiştii Biroului Rutier au intervenit la faţa locului la un eveniment rutier produs pe DJ 193, pe raza localităţii Ambud. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că evenimentul s-a produs în următoarele împrejurări: un bărbat  de 43 de ani a condus autoutilitara marca Ford, iar pe fondul nepăstrării distanţei corespunzătoare în mers a accident un tânăr de 24 de ani, care în calitate de biciclist circula regulamentar în aceiaşi direcţie de deplasare.

În urma impactului a rezultat rănirea gravă a biciclistului. După producerea evenimentului conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor, fiind identificat la scurt de timp de către oamenii legii. Bărbatul a fost supus testării cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi părăsirea locului accidentului , fără încuviinţarea poliţiştilor care efectuează cercetarea locului faptei de către conducătorul de vehicul implicat într-un accident de circulaţie. Iosif T. a fost reţinută pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat magistraţilor cu propunerile legale care se impun în acest caz.

Sursa: IPJ Satu Mare 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.