Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

A fost inaugurat Ambulatoriul Integrat al Spitalului Negrești Oaș

inaururare Ambulatoriu Negresti (1)Conducerea Consiliului Județean Satu Mare, împreună cu primarul din Negrești Oaș, Aurelia Fedorca, au inaugurat astăzi Ambulatoriul Integrat al Spitalului Negrești Oaș. Negreștenii vor avea parte de cabinete medicale dotate la standarde europene și de noi servicii medicale. Valoarea totală a investiției a fost de 1.815.458 lei din care finanțarea nerambursabilă este în valoare de 1.660.728 lei, iar contribuția beneficiarului de 154.729 lei.

În cadrul evenimentului, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a declarat că se modernizează infrastructura de sănătate pentru ca locuitorii din județul Satu Mare să aibă condiții la nivel european, menționând că dorința lui și a celor de la conducerea Consiliului Județean este să se doteze cu aparatură modernă secțiile Spitalului Județean, ambulatoriile, secțiile spitalului Negrești Oaș, pentru ca medicii să-și poată desfășura activitatea în condiții normale.

Vicepreședintele CJ, Mircea Govor, a subliniat că ceea ce se vede în Negrești este rezultatul efortului depus de Consiliul Judeţean, iar în opinia sa, ceea ce s-a făcut în ultimii doi ani în infrastructura de sănătate nu s-a făcut nici în 40 ani. Totodată, acesta a anunțat că pe lângă această investiție se va mai aloca 2,2 milioane lei pentru achiziţia de aparatură modernă pentru spitalul din Negreşti.

Modernizarea Ambulatoriul Integrat al Spitalului Orăşenesc Negreşti-Oaş a constat în lucrări de reabilitare a şarpantei şi învelitorii, înlocuirea instalaţiei electrice, înlocuirea tâmplăriei exterioare şi interioare cu tâmplărie PVC, înlocuirea instalaţilor termice, sanitare, de canalizare, lucrări de montare gresie, faianţă, parchet, montare camere de supraveghere, internet și telefon. De asemenea,  s-au dotat cabinetele medicale cu mobilier şi echipamente medicale moderne şi au fost puse în funcţiune cinci noi cabinete medicale.

Scopul acestui proiect a fost acela de a conduce la scăderea numărului de pacienţi redirecţionaţi din cauza lipsei dotărilor, crearea condiţiilor pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei la nivelul judeţului Satu Mare şi la îmbunătăţirea accesului la servicii medicale de calitate din cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului  Negreşti-Oaş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.