Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Liderii UDMR Satu Mare sunt dezamăgiți de actuala guvernare

Kereskenyi Gabor, Pataki Csaba (1)Conducerea filialei județene Satu Mare a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, reprezentată de senatorul Pataki Csaba și deputatul Kereskenyi Gabor au prezentat astăzi într-o conferință de presă concluziile rezultatelor alegerilor prezidențiale, precum și pașii următori pe care îi propune filiala județeană Satu Mare la întâlnirea cu conducerea națională a UDMR, care urmează să aibă loc în următoarele zile, când se va decide rămânerea sau ieșirea din actuala formulă de guvernare.

Sâmbăta trecută a avut loc la Tășnad o întâlnire a liderilor filialelor din Satu Mare, Sălaj și Bihor, pentru a decide împreună propunerile pe care le vor prezenta conducerii naționale a uniunii, precum și ideile culese din teritoriu, de la cetățenii pe care îi reprezintă.

Cele trei filiale județene au hotărât că trebuie analizate cele opt luni în care UDMR s-a aflat la guvernare, care din punctul de vedere al UDMR Satu Mare, se concluzionează într-o frază a deputatului Kereskenyi Gabor: ”Am fost la guvernare, dar nu și la putere”. UDMR Satu Mare consideră că unicul partener de 25 de ani este cetățeanul, iar fiecare consilier local va decide să susțină un proiect inițiat de orice partid dacă e în folosul comunității.

Întrebat dacă se poate discuta despre o majoritate UDMR-PNL la nivelul Consiliului Local Satu Mare, Pataki Csaba a declarat că este prematur un răspuns cert, însă nici nu a exclus această variantă. ”Nu ne leagă absolut nimic de nimeni”, a afirmat Pataki Csaba.

Concluzia trasă de Kerskenyi este că UDMR nu se află la guvernare nici la nivel local, nici la nivel național, protocolul dintre UDMR și PSD fiind neonorat și se impune o analiză foarte serioasă.

La nivelul județului Satu Mare, în afară de postul de subprefect, nu am reușit să nominalizăm la niciun post la deconcentrate, și nu a avut niciun rod la nivel de Satu Mare această guvernare. Dar decizia va fi luată mâine în Biroul Permanent Național”, a declarat deputatul Kereskenyi Gabor.

Deputatul a concluzionat că votul din 16 noiembrie a demonstrat că niciun partid, primar sau preot ”nu au alegătorii în rucsac”. Toți cetățenii acestei țări, indiferent de etnie și inclusiv UMDR, au mari așteptări de la noul președinte Klaus Iohannis.

Senatorul Pataki Csaba recomandă să fie schimbat stilul de comunicare al unor edili județeni în raport cu cetățenii și cu partenerii, precizând că UDMR nu a reacționat la diversele atacuri din campania electorală, ci răspunsul a fost dat de electorat, prin votul din turul doi.

Nu vrem ca noul USL 2.0, în faza în care nu știm cine-i 2 și cine-i 0, să ajungă ca în 2012, o alianță mega anti-maghiari, anti-UDMR, anti-ceva. Ar trebui să-și dea seama unii că trebuie să vină cu un mesaj pozitiv, să facă puțin și apoi să iasă în presă, nu să se promită mult și să nu se facă nimic. E un sfat. E chiar haios ca cei care au scos 3-5% se dau învingători”, a spus președintele UDMR Satu Mare, Pataki Csaba.

Cu privire la înclinarea balanței spre actuala guvernare sau spre o nouă alianță, Pataki a spus că nu se poate da un răspuns alb sau negru, ci trebuie analizate foarte amănunțit lucrurile. Unii edili, care au primit finanțare pentru proiecte sunt mulțumiți în vreme ce alții sunt dezamăgiți.

8 comentarii

  1. Karty Răspunde

    Bai Gabor esti o vulpe sovina ! Daca Victor Ponta iesea presedinte al Romaniei ai fi declarat faptul ca sunteti multumiti de aceasta colaborare si de guvernare! Chiar sunteti de toata groaza!

  2. Zorro Răspunde

    Oare daca iesea Victor Ponta presedinte, tot aceleasi afirmatii le-ati fi facut ? Rusine !

  3. adi Răspunde

    acesti ipocriti isi pregatesc fuga in cealalta barca daca se va schimba guvernul

  4. danna Răspunde

    Sa va fie rusine!!!…daca iesea Ponta erati cei mai multimiti.

  5. Pataki Răspunde

    Pataki dragam , esti huje rau la tine . Rade jos la tine mustata , ca prostia la tine mare mare mare ! Istenem pe drumerem , daca Ponta era presedinte , mentel la el , si pupai la el fundu. Ha ha ha . Cine joaca pe 2 scaune, risca sa pice intre ele !

  6. vali Răspunde

    unde erau vocalii viperosi cand liberalii faceau campanie pentru iohannis? ati asteptat cuminti ca miresele sa vedeti rrezultatele ..cum se face ca nici un cuvintel nu rostiti despre primarul presedinte de udmr carei cu retinere pe salar si sofer de primarie cercetat de politia maghiara pentru trafic si naveta in ungaria cu masina primariei carei…ioi ioi ioi ioi ce baj aveti cu altii si nu vedeti ai vostri penali…

  7. Cetatean Răspunde

    Mai psd-istilor! Numai fiti fustrati, ati pierdut! Poate data viitoare veti castiga, asta-i viata. Nu trebuie sa sariti la gatul oamenilor. Vad mai sus comenturi gen psd.

  8. Rusineeeeee Răspunde

    Nu v-ar fi rusine????? fugiti ca sobolanii cand dati de greu? asa ati facut mereu, traseisti politici si ciolanari fara coloana vertebrala!!! ce texte aveti: “vom sustine un proiect initiat de orice partid daca este in folosul comunitatii” bla, bla, bla…pe cine credeti ca fraieriti??? Nemernicilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.