Ultima actualizare: azi, 16:18
Locale

Politicienii din Satu Mare şi-au exercitat votul (FOTO)

Mircea Govor (3)Principalii lideri politici ai judeţului Satu Mare au votat duminică până la orele amiezii, la secţiile unde sunt arondaţi. Redăm în continuare declaraţiile făcute de aceştia la ieşirea de la urne.

 Preşedintele UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba:Am votat pentru o speranţă de un pic de linişte şi de concentrare pe treburile importante pentru toţi cetăţenii României. Sper într-un viitor mai trăibil din toate punctele de vedere”.

 Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor:Am votat foarte hotărât, în primul rând pentru o Românie dreaptă, pentru unitatea românilor şi pentru sfârşitul unui regim dictatorial care a făcut numai vrajbă în această ţară. Sper ca românii astăzi să înţeleagă că pentru binele românilor trebuie să voteze toţi să rămânem uniţi“.

 Copreşedintele PNL Satu Mare, deputatul Romeo Nicoară:Această zi este o zi crucială pentru România, pentru prezentul şi viitorul României, locul României în Europa. Fac un apel prietenesc tuturor sătmărenilor, cetăţenilor români, să iasă la vot pentru că este important cum ne construim viitorul atât al judeţului Satu Mare cât şi al României. Dacă doi tineri studenţi români din Canada au putut să meargă pe jos 127 de km să voteze, dacă românii din Munchen au putut să stea 12 ore înaintea secţiei de vot inclusiv cu periuţele de dinţi, dacă românii din Norvegia au putut să meargă pe jos distanţe mari până la Oslo să voteze, putem şi noi să facem acest lucru. Putem să ieşim cinci, zece minute din casă să votăm şi să încheiem această zi cu bine“.

 Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica:Am votat pentru un preşedinte tânăr, dinamic, respectat în occident, şi pentru un preşedinte care  vorbeşte foarte bine limba română, limba italiană, franceză, engleză, deci pentru un preşedinte care va ajuta extrem de mult România“.

 Copreşedintele ACL Satu Mare, Petre Mureşan:Soarele înseamnă speranţă, astăzi am votat pentru România lucrului bine făcut, am votat pentru o ţară prosperă, pentru o ţară în care oamenii sunt respectaţi, pentru speranţa viitorului copiilor şi nepoţilor noştri”.

Deputatul Andreea Paul, lider ACL:Am votat bine la fel cum cred că vor vota toţi sătmărenii şi românii, pentru binele nostru, al tuturor. Ce mă doare foarte tare este că de la primele ore ale dimineţii Guvernul dă încă o dată dovadă de batjocură la adresa românilor din diaspora. Sunt foarte mulţi sătmăreni care muncesc sau care studiază afară şi care fac cozi cu orele. Sunt doi studenţi în Canada care fac 127 km pe jos pe o vreme cumplită, pe un ger odios, ca să ajungă la secţia de vot. Acolo riscă să găsească o surpriză nefericită, şi anume un boicot a prezenţei în secţiile de vot al reprezentanţilor partidelor prietene cu guvernarea, PSD, UNPR, PPDD, PC. Se întâmplă în foarte multe secţii din diaspora, ceea ce blochează masiv viteza cu care se votează“.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, lider PLR:Am votat astăzi românește și am votat pentru un președinte care este cu adevărat viu, este om și este aproape de români. Eu cred că vor fi mai mulți sătmăreni care se vor prezenta la vot, pentru că s-au convins că e nevoie să avem un președinte care cu adevărat vrea să aibă grijă și de județul Satu Mare și de România”.

Subprefectul judeţului Satu Mare, Altfatter Tamas:Am votat pentru un viitor european al României, pentru viitorul nostru, al tuturor, pentru viitorul familiilor noastre şi al copiilor noştri. Îndemn toţi locuitorii judeţului Satu Mare să iasă la vot, ţinând cont de faptul că anul acesta se vor împlini 25 ani de la Revoluţia din 1989, iar dreptul de vot este unul dintre cele mai importante drepturi câştigate de cetăţeni”.

Prefectul Eugeniu Avram: ”Am votat pentru unitatea tuturor românilor, am votat pentru a elimina ura și dezbinarea dintre noi, am votat pentru ca să învățăm să ne respectăm valorile, crescând șansele țării și națiunii noastre în lume. Sper ca un număr cât mai mare de sătmăreni să gândească ca și mine, din acest punct de vedere și să acționeze ca și mine, respectiv să voteze”.

3 comentarii

  1. Mirica Răspunde

    Iohannis presedinte

  2. titu Răspunde

    Suntem ultimii oameni fratilor daca nu mergem la vot.RUSINE pentru cei care au ramas acasa. Ganditi-va macar la copii vostri.

  3. romika Răspunde

    La ce burta am, va dati seama ca habar nu am ce e ala mers pe jos. Stiu insa cum e sa mergi cu “bemveu'” lui Andrei. Cat de nesimtit si disperat sunt! Nu-i asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.